1000 $ VISA darilna kartica POP-UP prevara

Kako odstraniti prevara POP-UP z darilno kartico VISA v višini 1000 USD - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev darilne kartice VISA v vrednosti 1000 USD

Kaj je darilna kartica VISA za 1000 USD?

'Darilna kartica VISA v višini 1000 USD' je prevara, ki jo pošiljajo različna zavajajoča spletna mesta. Raziskave kažejo, da številni obiskovalci nenamerno pridejo na ta spletna mesta - preusmerijo jih potencialno neželene aplikacije (PUA) ali vsiljivi oglasi, ki jih prikazujejo druga spletka. Zavedajte se, da neželene aplikacije običajno vdrejo v sisteme brez dovoljenja in poleg preusmerjanja zabeležijo občutljive podatke in prikazujejo vsiljive oglase.

$ 1000 Prevara z darilno kartico VISA



V tem zavajajočem sporočilu piše, da imajo uporabniki priložnost osvojiti darilno kartico VISA v protivrednosti 1000 USD. Vse, kar morajo storiti, je odgovoriti na več vprašanj iz ankete in vnesti e-poštni naslov. To je prevara. Po izpolnitvi ankete uporabniki v zameno ne prejmejo ničesar. Razvijalci to prevaro uporabljajo za zbiranje informacij o uporabniškem sistemu, kot so naslovi IP obiskovalcev, sistemski podatki in e-poštni naslovi. Mnogi uporabniki so pogosto neprevidni in vnesejo svoje prave e-poštne naslove. Zbrane informacije se pozneje prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Zbrana e-poštna sporočila se na primer uporabljajo v e-poštnih kampanjah (kiber kriminalci množijo zlonamerne e-poštne priloge, ki po odprtju prenesejo in namestijo rizične viruse). Obstaja velika verjetnost, da bodo uporabniki, ki svoje e-poštno sporočilo vpišejo na spletnem mestu s prevaro »VISA Gift Card $ 1000«, prejeli neželeno pošto. V vsakem primeru prezrite to sporočilo in takoj zapustite vsa zavajajoča spletna mesta.

Kot smo že omenili, potencialno neželene aplikacije zbirajo tudi občutljive informacije, vključno s pritiski na tipke, poizvedbami, vnesenimi v iskalnike, obiskanimi URL-ji spletnih mest, ogledanimi stranmi, geolokacijami, naslovi IP itd. Podatki lahko vsebujejo osebne podatke, zato lahko prisotnost aplikacije za sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Raziskave tudi kažejo, da potencialno neželene aplikacije pogosto prikazujejo kupone, pasice, pojavna okna in druge vsiljive oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko ti oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in izvajajo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Zato lahko že en sam nenamerni klik povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da takoj odstranite vse PUA.

Povzetek grožnje:
Ime Virus '00 VISA Gift Card '
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja veliko potencialno neželenih aplikacij, ki so praktično enake. S ponujanjem „uporabnih funkcij“ skušajo ti programi ustvariti vtis legitimnosti, vendar so namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Obljube o omogočanju funkcij so napačne. Namesto da bi navadnim uporabnikom resnično koristili, te aplikacije povzročajo neželene preusmeritve, zbirajo občutljive podatke in prikazujejo vsiljive oglase, kar predstavlja neposredno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo uradna spletna mesta za nalaganje, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov ponarejene aplikacije običajno vdrejo v sisteme brez dovoljenja (saj jih razvijalci razširjajo z vsiljivimi metodami oglaševanja in združevanja). 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev potencialno neželenih aplikacij skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije v nastavitvah» Po meri / Napredno «(ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo mnogi uporabniki verjetno kliknili različne oglase in preskočili korake za prenos / namestitev. Takšno vedenje lahko privede do nenamerne namestitve potencialno neželenih aplikacij - uporabniki izpostavijo svoje sisteme tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite preprečiti namestitev potencialno neželenih aplikacij, bodite previdni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev. Onemogočite dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Priporočamo, da programe prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se uporabljajo za združevanje programske opreme, zato se jim je treba izogibati. Ne pozabite, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, saj razvijalci v njihovo zasnovo vlagajo veliko sredstev, vendar jih lahko preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.). Če naletite na te oglase, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Če povzamemo, ključ do računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz pojavnega okna »Darilna kartica VISA v višini 1000 USD« (GIF):

GIF za prevaro z darilnimi karticami v višini 1000 USD

Linux Mint Cinnamon gegen KDE

Druga različica pojavnih prevar '1000 VISA Gift Card':

Pop-up prevara z darilno kartico VISA za 1000 USD (2020-06-09)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme za darilno kartico VISA v vrednosti 1000 USD prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

Fehlercode nw-2-5

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa »darilna kartica za vizum v vrednosti 1000 USD«, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

windows 10 deaktiviere die durchsetzung der treibersignatur cmd

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa '00 darilna kartica za vizum ', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa z darilno kartico za vizum $ 1000, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

So entfernen Sie default-search.net aus Chrome

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Wacom Tabletttreiber wurde nicht gefunden

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa '00 gift gift card ', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa z darilno kartico za vizum v višini 1000 USD iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'darilna kartica z vizumom v višini 1000 USD' ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.