3 načini, kako lahko v sistemu Mac omogočite temni način

3 načini, kako lahko v sistemu Mac omogočite temni način

3 hitri načini, kako lahko v Macu omogočite temni način

Temni način, znan tudi kot Črni način, Temna tema, Svetloba na temi ali Nočni način, je nastavitev vmesnika vaše naprave, ki privzeto belo ozadje spremeni v črno. Tudi vsebinska barvna shema se spremeni iz temne v svetlo. Temni način lahko uporabite tudi za svojo napravo ali aplikacije drugih proizvajalcev. Apple je v operacijski sistem Mojave svojim računalnikom Mac dodal funkcijo Dark Mode.

Temni način ni nova funkcija. Prvotno so računalniki uporabljali enobarvne monitorje CTR, ki so na črnem zaslonu prikazovali svetlo zelenkasto ali rumeno barvno besedilo. Barva besedila je bila odvisna od tega, koliko fosforja (snovi, ki oddaja svetlobo, kadar je izpostavljena neki vrsti sevalne energije, v tem primeru sevalnega žarka v katodni cevi) je bilo naneseno na zaslon. Sprva računalniki niso imeli veliko izbire za vmesnik zaradi zmogljivosti katodnih cevi, ki so bile takrat uporabljene. Kasneje je vmesnik postopoma začel spominjati na bel papir s črnim besedilom, saj so bili ljudje vajeni pisati na bel kos papirja s temnim peresom. Barvna shema temne svetlobe je bila uvedena v urejevalnike besedil WYSIWYG (What You See Is What You Get). WYSIWYG je bila programska oprema za urejanje, ki je uporabnikom omogočala, da vidijo, kako bo videti, ko bo natisnjena ali objavljena na spletni strani, diapozitivu in podobno. Nedolgo nazaj se je barvna shema svetlobe na temo vrnila kot dodatna funkcija za vašo napravo.3 načini, kako lahko v sistemu Mac omogočite temni način

Glavni namen Dark Mode je zmanjšati svetlobo, ki jo oddaja vaš Mac ali kateri koli drug zaslon naprave, obenem pa ohranja veliko berljivost vsebine in vam omogoča prijetno uporabniško izkušnjo. Funkcija ima tudi dodatne ugodnosti. Uporaba temnega načina v napravah z zasloni OLED ali AMOLED bo zmanjšala porabo energije. Na takih zaslonih ima zaslon majhne posamezne slikovne pike in večina jih je v celoti osvetljena, ko je ozadje svetlo. Ko omogočite temni način, je večina ozadja temna, zato na splošno celoten zaslon potrebuje manj energije, da ostane osvetljen. Rečeno je, da lahko temni način tudi zmanjša izpostavljenost modri svetlobi in zmanjša obremenitev oči v pogojih slabe svetlobe.

Čeprav je Dark Mode odlična lastnost in ga vedno več uporabnikov začenja uporabljati, ima v nekaterih okoljih tudi nekaj slabosti. Na splošno smo vajeni branja na svetlem ozadju, medtem ko lahko uporaba temnega načina v slabo osvetljenem prostoru zmanjša utrujenost oči, saj lahko uporaba funkcije ves čas, tudi v močno osvetljenem okolju, poveča obremenitev vaših oči. Morda boste težko osredotočili oči na besedilo, saj je videti zamegljeno. Težko boste prebrali tudi dolge koščke besedila.

Funkcija Dark Mode je lahko odlično orodje, če jo uporabljate pametno. Spodaj boste našli informacije o tem, kako lahko vklopite temni način in kako lahko samodejno preklopite svetlobni in temni način glede na vaše svetlobne pogoje.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Vklopite temni način iz Nadzornega centra

Na srečo uporabnikov z Macsom, ki deluje na macOS BigSur, lahko zdaj temni način omogočite ali onemogočite veliko hitreje kadar koli želite.

Če želite iz nadzornega centra vklopiti temni način, sledite spodnjim korakom:

1. V zgornjem desnem kotu zaslona poiščite Nadzorni center in kliknite nanjo.
2. Ko se prikaže meni, kliknite na ' Zaslon '.

Razširite Nastavitve zaslona

3. Nato se bodo prikazale nastavitve zaslona in videli boste funkcije, kot je ' Temno Način 'in' Nočna izmena '.
4. Kliknite na ' Temni način ', da v računalniku Mac omogočite temni način.

Omogoči temni način

wie man texmaker benutzt

Če želite izklopiti temni način, pojdite na Nastavitve zaslona iz Nadzorni center še enkrat in kliknite na ' Temni način ' ponovno.

Takoj boste opazili, ko se bo vaš vmesnik Macs spremenil v temen način.

[Nazaj na kazalo]

V menijsko vrstico dodajte nastavitve zaslona

V menijski vrstici lahko dodate nastavitve zaslona za še hitrejši dostop do načina 'Dark'. Omogočil vam bo prehod iz načina »Temno« v »Svetlo« z le dvema klikom miške. Na žalost je ta funkcija na voljo samo za macOS BigSur.

Če želite v menijsko vrstico dodati nastavitve zaslona, ​​sledite spodnjim korakom:

1. V zgornjem desnem kotu zaslona poiščite Nadzorni center in kliknite nanjo.
2. Ko se prikaže meni, poiščite Zaslon 'funkcija.
3. Nato ga povlecite v menijsko vrstico. Mac okvir kot ikona se bo pojavil in bo ostal tam za vedno.

Če želite vklopiti temni način, kliknite ikono in ko se odpre meni, kliknite na ' Temni način '.

Omogoči temni način

Če želite odstraniti ali spremeniti položaj ikone v menijski vrstici, pritisnite Ukaz tipko na tipkovnici in v menijski vrstici povlecite ikono, kamor želite. Če ga želite odstraniti iz menijske vrstice, ga preprosto povlecite v Namizje in se spusti.

[Nazaj na kazalo]

Vklopite temni način iz sistemskih nastavitev

Če imate starejši operacijski sistem, tako kot macOS Catalina ali Mojave, lahko v temnem načinu dostopate v 'System Preferences'. Ta metoda velja tudi za macOS Big Sur.

Če želite v sistemskih nastavitvah v sistemih Mac OS Mojave in Catalina vklopiti temni način, sledite spodnjim korakom:

1. V zgornjem meniju kliknite Apple logotip .
2. Ko se prikaže sekundarni meni, kliknite na ' Sistemske nastavitve '.
3. Ko se prikaže okno z nastavitvami, pojdite na splošno '.

Pojdite na Splošne nastavitve

4. V oknu s splošnimi nastavitvami poleg besede ' Videz ', videli boste dve možnosti:' Temno 'in' Svetloba '.
5. Kliknite na ' Temno ', da omogočite temni način.

Kliknite Dark

Če vaš Mac deluje na macOS Catalina ali novejši, boste videli tudi možnost, imenovano ' Samodejno '. Če izberete Samodejno ', se temni način samodejno vklopi, odvisno od ure. Zvečer bo samodejno omogočil funkcijo, zjutraj pa se bo preklopil v način Light Mode.

[Nazaj na kazalo]

Omogoči in nadzira temni način z NightOwl

NightOwl je pripomoček tretje osebe za macOS Mojave in novejše. Z njim lahko nastavite, da ob določenem času omogočite temni način, v menijski vrstici hitro preklopite iz temnega načina v svetlobni način. V nekaterih aplikacijah lahko tudi onemogočite temni način. Aplikacija je brezplačna za uporabo in jo lahko prenesete s spletnega mesta uradna spletna stran .

NightOwl vmesnik je dokaj preprost. Če želite vklopiti temni način z uporabo NightOwl, sledite spodnjim korakom:

1. Prenesi Nočna sova app.
2. Ko odprete aplikacijo, se v zgornjem desnem kotu menijske vrstice prikaže ikona sove. Z držanjem Ukaz tipko na tipkovnici lahko ikono preuredite v menijski vrstici.
2. Kliknite ikono. Pojavi se meni.
3. Na vrhu okna menija boste videli ' Svetloba 'in' Temno 'gumbi. Kliknite na ' Temno za vklop temnega načina.

Vklopite temni način s pomočjo NightOwl

Če želite, da se vaš vmesnik samodejno preklopi iz načina Light v način Drak in obratno, odvisno od tega, ali je dan ali noč, potrdite polje poleg ' Sončni vzhod sončni zahod '.

Lahko tudi določite čas, ko želite, da se vklopi temni način. Enako velja za Light Mode. Če želite to narediti, potrdite polje zraven ' Razpored 'in ob vsakem načinu kliknite spustni meni, da izberete čas, ko želite, da so omogočeni.

Načrtujte temni način

Spodaj ' Vedno ostanite lahki ', imeli boste možnost izbrati neko funkcijo, da boste ostali v načinu Light Mode, tudi če je temni način omogočen.

S klikom ikone zobnika v spodnjem desnem kotu okna menija boste videli možnosti za ' Zaženi ob zagonu ',' Preveri za posodobitve ', in več. Če se odločite, da želite odstraniti NightOwl iz menijske vrstice, kliknite ikono zobnika in na dnu kliknite ' Prenehati ', ali pa lahko pritisnete in držite tipko Ukaz tipko na tipkovnici in ikono povlecite na namizje.

NightOwl je priročno orodje, če želite preklopiti iz svetlobnega in temnega načina, vaš operacijski sistem Mac pa je starejši od macOS BigSur.

Plex Mediaplayer Linux

[Nazaj na kazalo]

Kako temni način deluje s sistemskimi funkcijami in aplikacijami

Nekatere vgrajene aplikacije in funkcije imajo svoje posebne nastavitve temnega načina.

Mail

wie installiert man debian pakete

Ko imate vklopljen temni način, lahko obdržite svetlo ozadje za e-poštna sporočila.

Če želite spremeniti ozadje samo za e-poštna sporočila, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite Mail iz Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. Nato v zgornjem meniju kliknite ' Mail '.
3. Ko se prikaže sekundarni meni, kliknite na ' Preference ', da odprete nastavitve aplikacije Mail.
4. Ko se prikaže okno z nastavitvami, pojdite na Ogled 'zavihek in počistite polje zraven' Za sporočila uporabite temno ozadje 'če hočeš lahkotno temo.

Onemogočite temni način v aplikaciji Mail

Če želite, da je ozadje temno, potrdite polje. Ta možnost je vidna samo, ko je vklopljen način Drak.

Zemljevidi

Če na primer omogočite temni način za vse aplikacije, lahko vmesnik Zemljevidov posebej spremenite v svetlobni način.

Če želite spremeniti temo vmesnika aplikacije Zemljevidi, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite Zemljevidi iz Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. Nato v zgornjem meniju kliknite ' Zemljevidi in pojdi na Preference '.
3. V splošno 'jeziček, potrdite polje zraven' Vedno uporabite videz svetlega zemljevida '.

Onemogočite temni način v aplikaciji Zemljevidi

Zdaj bo vaš zemljevid ostal v lahkem načinu, dokler se ne odločite onemogočiti funkcije.

Opombe

Če ste beležke vajeni pisati na belo ozadje, lahko temni način z nekaj hitrimi kliki obrnete nazaj.

Če želite v aplikaciji Notes nastaviti način svetlobe, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite Opombe iz Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. V zgornjem meniju kliknite ' Opombe '.
3. Nato pojdite na ' Preference '.
4. V oknu z nastavitvami Notes počistite polje poleg ' Za vsebino zapiskov uporabite temno ozadje '.

Onemogočite temni način v aplikaciji Notes

Tako enostavno.

Brskalnik Safari

Ko omogočite temni način, brskalnik Safari samodejno prikaže spletne strani tudi v temnem načinu. Upoštevajte, da bodo strani v načinu Dar samo, če so namenjene temu, da ga podpirajo.

Z Bralec ', lahko izberete, da obdržite temni način za vsa razpoložljiva spletna mesta ali ga onemogočite za vsa. Za določene strani lahko onemogočite tudi način Dar.

Če želite vklopiti ali izklopiti temni način za vsa spletna mesta, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite Safari brskalnik iz Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. V zgornjem meniju kliknite ' Safari '.
3. Nato kliknite na ' Preference ', da odprete nastavitve Safarija.
4. Ko se prikaže okno, pojdite na Spletne strani '.
5. Nato v levi stranski vrstici izberite ' Bralec '.

Pojdite v Reader

6. V spodnjem desnem kotu, zraven ' Ob obisku drugih spletnih strani ', kliknite spustni meni in izberite' Vklopljeno ', da omogočite temni način na vseh razpoložljivih spletnih mestih.

Omogočite temni način na vseh spletnih mestih Safari

7. Izberite možnost ' Izklopljeno 'če ne želite brskati v temnem načinu.

Če želite vklopiti ali izklopiti temni način za določeno spletno mesto, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite Safari brskalnik iz Launchpad, Finder ali Spotlight.
2. V zgornjem meniju kliknite ' Safari '.
3. Nato kliknite na ' Preference ', da odprete nastavitve Safarija.
4. Ko se prikaže okno, pojdite na Spletne strani '.
5. Nato v levi stranski vrstici izberite ' Bralec '.

Pojdite v Reader

6. Nato v brskalniku Safari odprite želeno spletno mesto. Samodejno se prikaže v polju pod ' Samodejno uporabite Reader na spodnjih spletnih mestih '.
7. Zraven naslova odprtega spletnega mesta kliknite spustni meni in izberite ' Vklopljeno ', da omogočite temni način na tem spletnem mestu.

Omogočite temni način na spletnih mestih Safari

8. Izberite možnost ' Izklopljeno 'če na tem spletnem mestu ne želite brskati v temnem načinu.

Nastavitve, ki jih nastavite, ostanejo, dokler se ne odločite za preklop v drug način.

Dinamična funkcija namizja

arch linux uefi installieren

Ko v računalniku Mac nastavite temni način, se namizje morda spremeni v fotografijo. Z lahkoto jo lahko spremenite nazaj na enak način, kot ste jo nastavili.

Če želite spremeniti ozadje računalnikov Mac v Dynamic Desktop, sledite spodnjim korakom:

1. V zgornjem meniju kliknite Apple logotip .
2. Nato pojdite na ' Sistemske nastavitve '.
3. V oknu z nastavitvami poiščite in kliknite na ' Namizje in ohranjevalnik zaslona '.
4. Pojdite na Namizje zavihek in zraven slike namizja kliknite spustni meni in izberite ' Dinamično '.

Nastavite Dynamic Desktop

Vaše namizje bo zdaj spremenilo ozadje glede na čas, v katerem se nahajate.

[Nazaj na kazalo]

Upamo, da je bil ta članek koristen!

Spodaj najdete videoposnetek z navodili po korakih.

Video o treh hitrih načinih, kako lahko v Macu omogočite temni način

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije