Adobe Flash Player Posodobitev POP-UP prevara

Kako odstraniti prevara POP-UP s posodobitvijo Adobe Flash Player - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev posodobitve za Adobe Flash Player

Kaj je Adobe Flash Player Update?

'Adobe Flash Player Update' (uporabniki macOS naj preberejo Ta članek ) je zavajajoče pojavno okno, ki ga prikaže zlonamerno spletno mesto, ki je pogosto obiskano nehote. Uporabnike preusmerijo potencialno neželeni programi oglaševalskega tipa (PUP). Oglasna programska oprema bo potem verjetno prodrla v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Poleg tega te aplikacije ponujajo vsiljive spletne oglase in zbirajo različne informacije o uporabnikih / sistemih.

Adobe Flash Player Posodobitev oglaševalske programske opremeV pojavnem oknu »Adobe Flash Player Update« piše, da je Adobe Flash Player zastarel in ga je treba posodobiti. Vendar se zavedajte, da to pojavno okno ni pristno in poskuša uporabnike zvabiti, da ga namestijo. Namesto da bi posodobili Adobe Flash Player, namestitvene naprave namestijo številne dodatne PUP-ove, pa tudi neumne razširitve brskalnika (ki spreminjajo nastavitve brskalnika, zbirajo različne podatke itd.). Zato nikoli ne zaupajte tem pojavnim oknom in ne posodabljajte nameščenih aplikacij z uporabo orodij drugih proizvajalcev - to lahko privede do visoko tveganih računalniških okužb. Kot smo že omenili, aplikacije vrste adware prikazujejo različne vsiljive oglase, kot so pasice, pojavna okna, kuponi itd. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo 'virtualni sloj' (orodje, ki omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran). Tako prikazani oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino, kar znatno zmanjša izkušnjo brskanja po internetu. Poleg tega lahko preusmerijo na zlonamerna spletna mesta - tudi naključni kliki lahko povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Druga slabost je sledenje informacijam. Aplikacije vrste oglaševalske programske opreme pogosto zbirajo informacije, kot so naslovi internetnega protokola (IP), iskalne poizvedbe, obiskani URL-ji in ogledane strani. Podatke lahko osebno prepoznajo in jih razvijalci delijo s tretjimi osebami, ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov v vašem sistemu lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Vse potencialno neželene programe je treba takoj odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime Virus Adobe Flash Player Update
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Lažna trditev Pojavna sporočila trdijo, da je Adobe Flash Player zastarel / manjka, in spodbujajo uporabnike, da ga namestijo. To se naredi, da uporabnike zvabi v izvajanje zlonamernih nastavitev, ki vbrizgajo različne neželene programe in razširitve brskalnika.
Imena zaznavanja (adobe_flash_player_1840612795.exe) Avast (FileRepMalware [PUP]), AVG (FileRepMalware [PUP]), ESET-NOD32 (Win32 / InstallCore.AYH Potencialno neželen), Microsoft (trojanski: Win32 / Wacatac.B! Ml), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Internet je poln ponarejenih pojavnih oken, podobnih 'Adobe Flash Player Update', vključno z Takoj pokličite tehnično podporo , Poškodovana internetna varnost , in Vaš računalnik z operacijskim sistemom Windows je bil blokiran . To je le nekaj primerov z dolgega seznama. Trditve, da je sistem na določene načine poškodovan, in vse te druge napake so ponarejene. Kiber kriminalci poskušajo žrtve prevarati, da pokličejo in plačajo storitve, ki niso potrebne. Vse aplikacije oglaševalskega tipa so zelo podobne. S ponujanjem 'uporabnih funkcij' mladiči pogosto prevarajo uporabnike, da verjamejo, da so zakoniti in koristni. Dejansko te aplikacije prikazujejo samo vsiljive oglase in zbirajo osebne podatke.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Oglasna programska oprema se pogosto distribuira z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev PUP-ov z običajno programsko opremo. Razvijalci vedo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo večino korakov. Zato so v paketu programi v teh procesih prikriti v razdelku 'Po meri / Napredno'. S preskočitvijo tega razdelka uporabniki svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo svojo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Obstajata dva preprosta koraka, da preprečite infiltracijo sistema s strani PUP-ov. Najprej analizirajte vsak korak prenosa / namestitve z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno'. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev programske opreme drugih proizvajalcev. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Adobe Flash Player Update«:

Posodobitev predvajalnika Adobe Flash
Namestite Adobe Flash Player in uživajte v največji zbirki podatkov za:
Glasbeni albumi z uporabnikom prijaznim vmesnikom
Vse formate pesmi z enostavnim dostopom
Videoteka, vodilna knjižnica video kodekov

Posnetek zaslona nastavitve namestitvenega programa »Adobe Flash Player Update«, ki promovira različne potencialno neželene programe:

Namestitveni program za prevaro Adobe Flash Player Update

Druge različice pojavnega okna »Adobe Flash Player Update«:

Posodobitev predvajalnika Adobe Flash (vzorec 1) Posodobitev Adobe Flash Player (vzorec 2)

Različica ponarejenega pojavnega okna za posodobitev predvajalnika flash, ki se širi ransomware (v času testiranja se je to ponarejeno pojavno okno širilo .CRAB odkupnina ):

Protonmail bester E-Mail-Service

ponaredek adobe flash predvajalnik posodobitev pop-up širjenje .crab ransomware

Lažna posodobitev predvajalnika flash, ki promovira vohunsko programsko opremo, na katero cilja Android uporabniki (uporabniki, ki na svojih telefonih zaženejo to ponarejeno posodobitev predvajalnika flash, tvegajo, da bodo izgubili podatke za prijavo v družabna omrežja, bančne poverilnice itd.):

ponarejena adobe flash android .apk vohunska programska oprema

Besedilo, predstavljeno v tem ponarejenem pojavnem oknu:

Različica vašega predvajalnika Adobe Flash Player je zastarela. Za ogled vsebine tega spletnega mesta Predvajalnik flash morate nadgraditi na različico 17.5
Vaša različica 10.2 ima kritično ranljivost, ki vam omogoča tajno upravljanje telefona. Možno uhajanje vaših osebnih podatkov!
Prenos in namestitev ne bo trajala več kot 2-3 minuti. Ne zanemarjajte svoje varnosti. Nadgradnja je popolnoma brezplačna.
Pozne posodobitve lahko privedejo do izgube informacij, kibernetski kriminalci pogosto blokirajo mobilne naprave in pošiljajo SMS na premijske številke!
Avtorske pravice © 2016 Adobe Systems Software Ireland Ltd. Vse pravice pridržane.

Še ena zavajajoča spletna stran, ki trdi, da je Adobe Flash Player zastarel, in spodbuja ugrabitelja brskalnika Power Search:

Zavajajoče spletno mesto, ki promovira lažni namestitveni program Adobe Flash Player

Besedilo, predstavljeno na tej spletni strani:

Posodobitev programske opreme
Posodobite svoj Flash Player
Namestite najnovejši Flash Player za boljše delovanje.
Posodobi zdaj
»Flash Player« je bistven vtičnik za vaš brskalnik, ki vam omogoča ogled vsega, od videoposnetkov do iger in animacij na spletu. Če želite še naprej uporabljati »Flash Player«, prenesite posodobljeno različico.
> Kliknite 'Prenesi Flash'
> Namestite posodobitve in uživajte v predstavah.


Prenesite posodobitev Flash Player

Posodobitev predvajalnika Flash
Namestite najnovejšo različico predvajalnika Flash Player za boljše delovanje.
Prenesi

Videz tega spletnega mesta (GIF):

Zavajajoče spletno mesto, ki promovira lažni namestitveni program Adobe Flash Player (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme za Adobe Flash Player prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

warum wird mein handy nicht auf itunes angezeigt

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik (OS Windows):

Videoposnetek, ki prikazuje odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij, distribuiranih z lažnimi posodobitvami Adobe Flash Player s pomočjo Combo Cleaner (Mac OS):

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Adobe Flash Player Posodobite oglase iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov Adobe Flash Player Posodobite oglase iz brskalnika Internet Explorer 2. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa posodobitve Adobe Flash Player, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

woran erkenne ich ob ich 32 bit oder 64 bit habe

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje Adobe Flash Player Posodobite oglase iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Adobe Flash Player Posodobite oglase iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa posodobitve Adobe Flash Player, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov Adobe Flash Player Posodobite oglase iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Adobe Flash Player Posodobite oglase iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa Adobe Flash Player Update, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

Linux-Installation java 8

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa posodobitve Adobe Flash Player, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa Adobe Adobe Update Player iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu posodobitve adobe flash player ali njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.