Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Social2Search

Kaj je Social2Search?

Social2Search je predstavljen kot zakonita aplikacija, ki naj bi izboljšala uporabniško izkušnjo spletnega iskanja s prikazom vsebine, ki jo delijo prijatelji - 'Med iskanjem vam Social2Search prikaže, kaj so dali vaši prijatelji v skupno rabo.' Microsoft temu adware pravi 'Soctuseer', lahko preberete njihove misli o tej varnostni grožnji TUKAJ . Številni uporabniki menijo, da je ta funkcionalnost zakonita in uporabna, vendar je Social2Search uvrščen med potencialno neželene programe (PUP) in oglaševalsko programsko opremo. Po vdoru v prikriti sistem brez soglasja uporabnikov Social2Search prikazuje vsiljive spletne oglase in spremlja brskanje po internetu.

Social2Search adwarekann app store windows 10 nicht öffnen

Social2Search ni niti virus niti zlonamerna programska oprema, vendar je njegovo vedenje za nekatere uporabnike morda nesprejemljivo, saj zbira različne osebne podatke. Na primer obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, piškotki, vrsta brskalnika, naslovi internetnega protokola (IP) (večinoma se uporabljajo za določanje geografske lokacije), ponudnik internetnih storitev, operacijski sistem, čas in datum ter druge podobne vrste podatkov. Mnogi uporabniki menijo, da so te informacije nepomembne, vendar razvijalci Social2Search te zbrane podatke delijo s tretjimi osebami, ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. To lahko privede do resne zasebnosti ali celo kraje identitete. Druga slabost Social2Search je prikaz vsiljivih spletnih oglasov. Ta PUP neprestano prikazuje pasice, pojavna okna, kupone in druge podobne oglase. Ti so pogosto označeni kot 'Oglasi Social2Search' , 'Poganja Social2Search' ali 'Social2Search Ads' . Social2Search uporablja 'navidezni sloj' za prikaz teh oglasov, zato noben ne izvira iz spletnih mest, ki jih obiskujejo uporabniki. Oglasi tretjih oseb pogosto prikrivajo osnovno vsebino obiskanih spletnih mest in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu. Nekateri preusmerijo na nezaupanja vredna spletna mesta z zlonamerno vsebino - klikanje nanje je tvegano in lahko vodi do nadaljnjih okužb računalnika. Če menite, da ste nehote namestili Social2Search, takoj odstranite to aplikacijo.

Raziskave kažejo, da je Social2Search enak Wajam . Prav tako ima veliko podobnosti s stotinami drugih aplikacij oglaševalskega tipa, kot je FiziPop , Iskanje Vem , in NextFlix . Vsa oglaševalska programska oprema daje lažne obljube o zagotavljanju 'dragocene funkcionalnosti'. To je preprosto, da uporabnike prevari, da jih namestijo. Dejansko je oglaševalska programska oprema namenjena le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Nobena od teh aplikacij ne zagotavlja nobene resnične vrednosti za običajne uporabnike - aplikacije, kot je Social2Search, zbirajo zasebne podatke, povzročajo neželene preusmeritve brskalnika in ustvarjajo vsiljive oglase.

Kako se je Social2Search namestil v moj računalnik?

Social2Search lahko brezplačno prenese na svojo uradno spletno stran, distribuira pa se tudi z uporabo zavajajoče metode trženja programske opreme, imenovane 'združevanje' - prikrita namestitev potencialno neželenih programov z običajno (običajno zakonito) programsko opremo. Mnogi uporabniki pri nalaganju in nameščanju programske opreme niso dovolj previdni. Zavedajoč se tega razvijalci namerno skrivajo PUP-ove v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Če preskočite ta razdelek, lahko pride do nenamerne namestitve lažne programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Za preprečitev te situacije morate sprejeti dva glavna koraka. Prvič, nikoli ne hitite s prenosom in nameščanjem programske opreme - natančno analizirajte vsak korak v nastavitvah »Po meri / Napredno«. Drugič, zavrnite vse ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih aplikacij in onemogočite že vključene.

Evo, kako so videti oglasi oglaševalne programske opreme Social2Search v okuženem internetnem brskalniku:

vzorec oglasov social2search adware

Zavajajoči namestitelji brezplačne programske opreme, ki se uporabljajo pri distribuciji oglasne programske opreme Social2Search:

vzorec namestitvenega programa za oglaševanje social2search 4 vzorec namestitvenega programa social2search vzorec namestitvenega programa social2search Uradna nastavitev namestitve programske opreme Social2Search

Social2Search oglaševalska programska oprema, ki ustvarja vsiljive spletne oglase („ Poganja Social2Search ',' Posebne ponudbe. Oglase poganja Social2Search 'In' Oglasi Social2Search '):

social2search adware generiranje oglasov vzorec 5 Social2Search ustvarja vsiljive oglase (vzorec 1) Social2Search ustvarja vsiljive oglase (vzorec 2) Social2Search ustvarja vsiljive oglase (vzorec 3) Social2Search ustvarja vsiljive oglase (vzorec 4)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglasne programske opreme Social2Search:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme Social2Search prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Social2Search ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Social2Search, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo Social2Search iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav Social2Search vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Social2Search iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov Social2Search iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem programske opreme social2search, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Social2Search iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Social2Search iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasne programske opreme social2search, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov Social2Search iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Social2Search iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem oglasne programske opreme social2search, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasne programske opreme social2search, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju oglasne programske opreme social2search iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglaševalski programski opremi social2search ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.