Neželena aplikacija Advanced Mac Cleaner (Mac)

Kako se znebiti neželene aplikacije Advanced Mac Cleaner (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Advanced Mac Cleaner iz Mac?

Kaj je Advanced Mac Cleaner?

Advanced Mac Cleaner je zavajajoča aplikacija, ki lažno trdi, da izboljšuje delovanje računalnika s čiščenjem neželenih datotek, odstranjevanjem neželene programske opreme in zagotavljanjem drugih funkcij, povezanih z optimizacijo sistema. Sodeč zgolj po videzu se Advanced Mac Cleaner morda zdi legitimen, vendar gre za potencialno neželen program (PUP), ki običajno vdre v sisteme brez soglasja uporabnikov.

Napredna Mac Cleaner neželena aplikacijaTakoj po infiltraciji Advanced Mac Cleaner izvede lažno skeniranje računalnika in prikaže na desetine 'težav'. Uporabnike spodbujamo, da te napake takoj odstranijo, vendar se pojavi težava: brezplačna različica naprednega Mac Cleanerja menda 'ne more' izvesti te naloge. Da bi to rešili, uporabnike spodbujamo, da plačajo za polno različico tega (PUP). V resnici je ta program prevara in trditve in seznam napak so napačni - vaš sistem bo verjetno popolnoma varen in optimiziran. Poleg tega kiber kriminalci uporabljajo Advanced Mac Cleaner za ustvarjanje goljufivih prihodkov. Žrtve poskušajo prestrašiti in z zvijačo plačati za polno različico tega potencialno neželenega programa. Kot smo že omenili, bo Advanced Mac Cleaner verjetno vdrl v sisteme brez dovoljenja, skupaj z drugimi PUP-i. Ti programi (večinoma programska oprema oglaševalskega tipa) običajno zbirajo občutljive podatke, prikazujejo vsiljive oglase (kupone, pasice, pojavna okna itd.) In zlorabljajo sistemske vire. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da takoj odstranite Advanced Mac Cleaner in druge potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Napreden Mac Cleaner potencialno neželen program
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Imena zaznavanja (MacCleaner.pkg)
Avast (MacOS: AMC-EJ [PUP]), BitDefender (Gen: Variant.Application.MAC.OSX.AMCleanerCA.2), ESET-NOD32 (različica OSX / GT32SupportGeeks.V potencialno neželena), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na stotine potencialno neželenih programov, podobnih Advanced Mac Cleaner. Na primer, CompariShop , MacBright , TURBOMAC in mnogi drugi. Tako kot pri naprednem Mac Cleanerju tudi ti drugi mladički ponujajo različne 'uporabne funkcije', vendar so te trditve zgolj poskusi, da bi uporabnike prevarali, da jih namestijo. Edini namen potencialno neželenih programov je ustvarjanje dohodka za razvijalce. Namesto da bi zagotavljali kakršno koli resnično vrednost za običajne uporabnike, ti neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako se je v računalnik namestil Advanced Mac Cleaner?

Napredno Mac Cleaner ima uradno spletno mesto za prenos, vendar se v večini primerov ta (in drugi podobni PUP-i) infiltrirajo v sisteme brez dovoljenja. Zavedajte se, da razvijalci te programe širijo z uporabo vsiljivih oglasov in zavajajoče tržne metode, imenovane »združevanje«. Vsiljivi oglasi običajno preusmerijo na nalezljiva spletna mesta. Poleg tega nekateri izvajajo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. 'Bundling' je prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci teh namestitev ne razkrijejo pravilno - 'povezane' aplikacije skrijejo v nastavitvah 'Po meri / Napredno' ali drugih odsekih postopkov prenosa / namestitve. Zato klikanje različnih oglasov, hitenje postopkov prenosa / namestitve in preskakovanje korakov pogosto vodi do nenamerne namestitve PUP-ov - uporabniki izpostavijo svoje sisteme tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Zato bodite previdni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu na splošno. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno«, natančno analizirajte vsako okno dialogov za prenos / namestitev in prekličite vse dodatno vključene programe. Poleg tega se izogibajte uporabi drugih orodij za nalaganje / namestitev, saj jih storilci kaznivih dejanj monetizirajo s promocijo dvomljivih aplikacij (metoda združevanja). Upoštevajte, da zločinci vlagajo veliko sredstev v oblikovanje vsiljivih oglasov. Zato se zdijo legitimni, vendar se ti oglasi razlikujejo po svojih preusmeritvah - večina vodi do iger na srečo, zmenkov za odrasle in drugih dvomljivih spletnih mest. Kot smo že omenili, vsiljive oglase prikazujejo aplikacije vrste adware. Če naletite nanje, odstranite vse sumljive programe in razširitve brskalnika. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Seznam datotek, ki jih je ustvarila aplikacija Advanced Mac Cleaner:

 • ~ / Library / Shranjeno stanje aplikacije / com.techyutils.cleaner.savedState / data.data
 • ~ / Library / Shranjeno stanje aplikacije / com.techyutils.cleaner.savedState / window_2.data
 • ~ / Library / Shranjeno stanje aplikacije / com.techyutils.cleaner.savedState / window_2.data
 • ~ / Library / Shranjeno stanje aplikacije / com.techyutils.cleaner.savedState / window_3.data
 • ~ / Library / Shranjeno stanje aplikacije / com.techyutils.cleaner.savedState / windows.plist

Zavajajoči namestitveni programi, ki promovirajo napredno čiščenje Mac Maca Cleaner:

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za promocijo naprednega Mac Cleanerja Napačna nastavitev, ki se uporablja za promocijo napredne aplikacije Mac Cleaner

Posnetek zaslona uradne namestitve namestitve Advanced Mac Cleaner:

Uradna namestitev napredne namestitve Mac Cleaner

Posnetek zaslona naprednega Mac Cleaner PUP:

Potencialno neželen program Advanced Mac Cleaner

Lažno sporočilo o napaki, ki uporabnike spodbuja, da prenesejo Advanced Mac Cleaner:

Lažna napaka pri promociji naprednega Mac Cleanerja

Napredno čistilo Mac prosi za dovoljenje uporabnika za spreminjanje različnih sistemskih nastavitev:

Napredno Mac Cleaner želi spremeniti

POMEMBNO! Advanced Mac Cleaner se doda na seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vsaki prijavi uporabnika. Pred začetkom izvedite te korake:

 • Pojdite na Sistemske nastavitve -> Uporabniki in skupine.
 • Kliknite svoj račun (poznan tudi kot trenutni uporabnik).
 • Kliknite Prijava elementov.
 • Poiščite vnos »Advanced Mac Cleaner«. Izberite jo in kliknite - , da ga odstranite.

Napredne sistemske nastavitve za Mac Cleaner PUP

Chrom auf Linux Mint

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Napredno odstranjevanje PUP Mac Cleaner:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z naprednim Mac Cleanerjem, iz naprave ' Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite potencialno neželene datoteke in mape, povezane s programom mac cleaner:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Napredno odstranjevanje programov Mac Cleaner, potencialno neželena, iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite napredne razširitve Safari za morebitne neželene programe Mac:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

 • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Mozilla Firefox, povezane s čiščenjem mac:

Kali Linux Virtualbox-Image

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

 • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite napredne dodatke za Google Chrome, povezane s programom Mac:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

 • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije