Napredna neželena aplikacija Mac Tuneup (Mac)

Kako se znebiti napredne neželene aplikacije Mac Tuneup (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Advanced Mac Tuneup iz Mac?

Kaj je Advanced Mac Tuneup?

Advanced Mac Tuneup je dvomljiva aplikacija, ki trdi, da izboljšuje delovanje sistema z optimizacijo in odstranjevanjem vseh groženj / zlonamerne programske opreme. Sprva se Advanced Mac Tuneup morda zdi legitimen, vendar razvijalci to aplikacijo oglašujejo z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«, zato pogosto vdira v sisteme brez dovoljenja. Zato je Advanced Mac Tuneup kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA).

Napredna Mac Tuneup neželena aplikacijaWie erstelle ich einen bootfähigen usb für windows 10

Ena glavnih funkcij za napredno Mac Tuneup je odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Po opravljenem sistemskem pregledu se uporabnikom predstavi veliko potencialnih okužb / groženj, ki jih je treba nemudoma odpraviti, ker pa brezplačna različica Advanced Mac Tuneup tega ne more storiti, uporabnike spodbujamo k nakupu 'polne različice'. Vendar se zavedajte, da trenutno ni potrjeno, če je ta aplikacija zanesljiva. Obstaja na desetine ponarejenih orodij za optimizacijo sistemov, ki lažne pozitivne učinke preprosto privabijo uporabnike, da kupijo tako imenovane polne različice. Obstaja velika verjetnost, da je računalnik optimiziran in brez virusov. Priporočamo, da odstranite to aplikacijo. Kot smo že omenili, se Advanced Mac Tuneup distribuira z metodo združevanja. Zato razvijalci običajno »združijo« več potencialno neželenih aplikacij hkrati. Napredni Mac Tuneup je bil morda nameščen skupaj z adware ali ugrabitelji brskalnikov . Te aplikacije so namenjene prikazovanju vsiljivih oglasov, povzročajo neželene preusmeritve in zbirajo različne informacije o vaši dejavnosti brskanja. Zato morate poleg odstranjevanja naprednega Mac Tuneupa odstraniti tudi druge dvomljive programe / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Napredno Mac Tuneup potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program), zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Predpostavljena funkcionalnost Optimizacija sistema,
Imena zaznavanja Avast (MacOS: AMC-IC [PUP]), BitDefender (Application.MAC.Tunenup.CJ), Emsisoft (Application.MAC.Tunenup.CJ (B)), ESET-NOD32 (različica OSX / Jawego.A Potencialno Neželen), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Vse potencialno neželene aplikacije so si zelo podobne. S tem, ko ponujajo „uporabno funkcionalnost“, te aplikacije poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar so namenjene le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Večina običajnih uporabnikov ne prinaša prave vrednosti. Potencialno neželene aplikacije prikazujejo vsiljive oglase, zbirajo občutljive podatke, povzročajo neželene preusmeritve in v nekaterih primerih spodbujajo nakupe v aplikacijah. S tem PUA predstavljajo neposredno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Napredni Mac Tuneup lahko vsakdo brezplačno prenese na svojo uradno spletno stran, vendar se, kot je omenjeno zgoraj, distribuira tudi po metodi 'združevanja' - prikrita namestitev programske opreme tretjih oseb z običajnimi (običajno brezplačnimi) aplikacijami. Razvijalci ne razkrijejo ustrezno namestitev PUA. Zato je večina skritih v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki pospešijo te postopke in preskočijo korake. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Pomanjkanje znanja in neprevidno vedenje sta glavna razloga za računalniške okužbe - ključ previdnosti je varnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vsa dodatno vključena pogovorna okna. Prav tako zavrnite vse dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Svetujemo vam, da programe prenašate samo iz njihovih uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Potencialno neželene aplikacije se distribuirajo tudi z vsiljivimi oglasi, ki preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Večina se zdi upravičenih, a ko jih enkrat kliknete, jih preusmerite na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.) Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite vse dvomljive programe in dodatke brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUP-i, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije Mac Tuneup Advanced (GIF):

Videz napredne prevare Mac Tuneup (GIF)

Posodobljena različica neželene aplikacije Advanced Mac Tuneup:

Napredna posodobitev aplikacije Mac Tuneup

Spletno mesto, ki promovira napredni Mac Tuneup PUA:

Uradno spletno mesto Advanced Mac Tuneup

Uradna namestitev napredne namestitve Mac Tuneup:

Uradni namestitveni program za napredno Mac Tuneup

Posnetki zaslona zavajajočih namestitvenih programov (npr. Ponarejeni namestitveni programi / posodabljalniki Adobe Flash Player itd.), Ki se uporabljajo za širjenje naprednih nastavitev za Mac:

Lažni namestitveni program Adobe Flash Player, ki distribuira Advanced Mac Tuneup napredni vzorec zavajajočega namestitvenega programa Mac Vzorec namestitve napredne namestitve Mac Tuneup 4 Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za širjenje neželene aplikacije Advanced Mac Tuneup (2020-05-15) Namestitveni program, ki promovira napredni Mac Tuneup PUA (07.07.2020)

Posnetek zaslona opozorilnega sporočila, prikazanega med izvajanjem napredne nastavitve Mac:

Opozorilo se prikaže, ko poskušate odpreti Advanced Mac Tuneup PUA

POMEMBNO! Advanced Mac Tuneup se doda na seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vsaki prijavi uporabnika. Pred začetkom izvedite te korake:

  • Pojdite na Sistemske nastavitve -> Uporabniki in skupine.
  • Kliknite svoj račun (znan tudi kot Trenutni uporabnik).
  • Kliknite Prijava elementov.
  • Poiščite vnos »Advanced Mac Tuneup«. Izberite jo in kliknite - , da ga odstranite.

Napredne sistemske nastavitve za Mac Tuneup PUP

Posodobitev 18. avgusta 2020 - Crooks je izdal še eno posodobljeno različico neželene aplikacije Advanced Mac Tuneup, ki ima zdaj povsem drugačen vmesnik:

Napredna neželena aplikacija Mac Tuneup (2020-08-18)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti neželen program Advanced Mac Tuneup s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

Audio-Renderer-Fehler Bitte starten Sie Ihren Computer neu

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite napredne mac tuneup potencialno neželene datoteke in mape, povezane z aplikacijami:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

Die Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da der Ordner geöffnet ist

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Napredno odstranjevanje programov Mac Tuneup iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite napredne razširitve Safari za potencialno neželene aplikacije Mac:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

wie man ssh in den himbeer pi einfügt

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite napredne dodatke za Mac, ki lahko povzročijo neželene aplikacije, povezane z Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite napredne dodatke za Mac, ki lahko povzročijo neželene programe, povezane z Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .