Neželena aplikacija Advanced Password Manager (Mac)

Kako se znebiti neželene aplikacije Advanced Password Manager (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Advanced Password Manager iz računalnika Mac?

Kaj je Advanced Password Manager?

Advanced Password Manager je programsko orodje, aplikacija, ki se promovira kot upravitelj gesel. Po mnenju razvijalcev omogoča uporabnikom, da svoja gesla organizirajo na enem mestu, ne da bi si jih morali zapomniti. Morda se zdi to uporabno orodje, zlasti za ljudi, ki imajo veliko računov, zaščitenih z geslom, vendar pa ga razvijalci promovirajo z metodo združevanja. Iz tega razloga je Advanced Password Manager kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA).

Prevara Advanced Password ManagerEna od funkcij, ki je na voljo v programu Advanced Password Manager, je optični bralnik, ki v računalnikih išče obstoječe sledi identitete, ki bi jih lahko ukradli. Te sledi je mogoče shraniti v 'trezor' in zaščititi z enim glavnim ključem (geslom). Za zaščito ponuja tudi odstranjevanje optično prebranih sledi identitete, vendar nobena od teh funkcij ni brezplačna. Za njihovo uporabo morajo ljudje aktivirati / kupiti Advanced Password Manager. Številni tovrstni PUA-ji niso brezplačni in omogočajo uporabo njihovih funkcij šele ob nakupu. PUA včasih vključujejo optične bralnike, ki ustvarjajo lažne rezultate - prikažejo jih samo zato, da ljudi prevarajo, da plačajo za programsko opremo. Napredni upravitelj gesel je ena od teh aplikacij, zato je ne smemo zaupati. Poleg tega ga protivirusna spletna mesta prepoznajo kot zlonamerni program. Ker se ta aplikacija promovira po zgoraj omenjeni metodi združevanja, je mogoče, da ni bila edina PUA, ki je bila nameščena med prenosom / namestitvijo druge programske opreme v vašem sistemu. PUA se pogosto promovirajo v pakiranjih, skupaj z ugrabitelji brskalnikov , adware-type in druge neželene aplikacije. Če so nameščeni, bodo morda začeli zbirati podatke, povezane z brskanjem, in druge podatke, ki bodo uporabnikom prikazovali vsiljive oglase, povzročali neželene preusmeritve in druge težave. Zato odstranite vse neželene programe, nameščene v vaših računalnikih, operacijskih sistemih ali spletnih brskalnikih.

Povzetek grožnje:
Ime Advanced Password Manager potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Imena zaznavanja (apm_apmsite.pkg) Avast (MacOS: AMC-AZ [PUP]), AVG (MacOS: AMC-AZ [PUP]), BitDefender (Gen: Variant.Application.MAC.OSX.AMCleanerCA.2), ESET-NOD32 (različica OSX / GT32SupportGeeks.AS potencialno neželen), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Napredni upravitelj gesel je podoben mnogim drugim aplikacijam te vrste, vključno z Mac Mechanic , Napredno čistilo za Mac , in Mac Space Reviver . Ljudje te aplikacije naložijo in namestijo namerno, saj jih razvijalci predstavljajo kot koristne, zakonite itd. Ko jih enkrat namestite in uporabite, ne prinašajo prave vrednosti in povzročajo le težave.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Napredni upravitelj gesel lahko prenesete s svojega spletnega mesta, vendar uporabniki tovrstne aplikacije pogosteje prenašajo / namestijo nenamerno. V večini primerov jih prevarajo razvijalci programske opreme, ki uporabljajo metodo združevanja. Neželene aplikacije postavljajo v nastavitve druge programske opreme, ki jo uporabniki želijo prostovoljno prenesti / namestiti. Teh informacij ne razkrijejo pravilno in PUA skrivajo v 'Custom', 'Advanced' in drugih podobnih delih nastavitev za prenos ali namestitev. Poleg tega mnogi ljudje prenašajo in namestijo programsko opremo, ne da bi preverili razpoložljive nastavitve, kar povzroči namestitev neželenih aplikacij. Drug pogost razlog za te neželene prenose / namestitve so vsiljivi oglasi s klikom.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da se izognete namestitvi PUA-jev v računalnik ali brskalnik, ne prenašajte programske opreme z neuradnih spletnih mest z uporabo neodvisnih prenosnikov, omrežij Peer-to-Peer ali drugih podobnih virov. Uporabite uradne strani in neposredne povezave za prenos. Pravilno namestite vso programsko opremo in ne puščajte neprekinjenih (nespremenjenih) nastavitev 'Advanced', 'Custom' in drugih nastavitev. Ne zaupajte vsiljivim oglasom, še posebej, če so prikazani na dvomljivih straneh. Pogosto preusmerijo na potencialno zlonamerne strani ali celo povzročijo neželene namestitve. Običajno se vsiljivi oglasi prikazujejo zaradi nameščenih neželenih aplikacij. Enako velja za naključne preusmeritve na dvomljive strani. Če se to pogosto dogaja, preverite seznam nameščenih aplikacij brskalnika (razširitve, vtičniki in dodatki) in takoj odstranite vse neželene vnose. Odstranite tudi sumljive, neželene programe iz operacijskega sistema. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Posnetek zaslona namestitvenega programa Advanced Password Manager:

namestitveni program za upravljanje naprednih gesel

Posnetek zaslona aplikacije Advanced Password Manager:

aplikacija naprednega upravitelja gesel

POMEMBNO! Napredni upravitelj gesel se doda na seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vsaki prijavi uporabnika. Pred začetkom izvedite te korake:

  • Pojdite na Sistemske nastavitve -> Uporabniki in skupine.
  • Kliknite svoj račun (znan tudi kot Trenutni uporabnik).
  • Kliknite Prijava elementov.
  • Poiščite vnos »Advanced Password Manager«. Izberite jo in kliknite - , da ga odstranite.

Sistemske nastavitve PUA Advanced Password Manager

Wie erstelle ich einen bootfähigen USB-Linux-Mint

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite potencialno neželene datoteke in mape, povezane z upraviteljem gesel:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

wie installiere ich steam unter linux

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Advanced Password Manager potencialno neželena odstranitev aplikacij iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite potencialno neželene razširitve Safari, povezane z upraviteljem gesel:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

explorer.exe systemaufruf fehlgeschlagen windows 7

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Mozilla Firefox, povezane z upraviteljem gesel:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Google Chrome, povezane z upraviteljem gesel:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .