Amazon AWS Virus

Kako odstraniti virus Amazon AWS - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Amazon AWS

Kaj je Amazon AWS?

Amazon AWS (znan tudi kot Amazon Web Services) je zakonita storitev, ki jo ponuja Amazon Inc. Ta storitev uporabnikom ponuja različne vire / funkcije, povezane z IT (npr. Shranjevanje baz podatkov, napajanje računalnika, dostava vsebin itd.) Kibernetski kriminalci to uporabljajo storitve v zlonamernih podjetjih. Na primer, Amazon AWS uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme, gostovanje nalezljivih / dvomljivih spletnih mest itd. Če torej nenehno naletite na stanja v čakalni vrsti brskalnika, ki domnevno nalagajo URL-je s3. ****. Amazonaws.com, obstaja možnost, da je vaš sistem okužen.

Amazon AWS preusmerjaLinux-Spiele auf Steam

Kot smo že omenili, kiber kriminalci uporabljajo to zakonito storitev za gostovanje zlonamernih spletnih mest. Najbolj priljubljeni so ponarejeni modeli prevar (npr. ' Požarni zid zazna sumljive dohodne omrežne povezave '). Spletna mesta običajno prikazujejo različna pojavna okna z lažnimi sporočili o napakah, ki navajajo, da je sistem poškodovan. Nato se žrtve spodbujajo, da se obrnejo na „tehnično podporo“ prek telefonskih številk ali prenesejo določene posodobitve / protivirusne pakete, vendar se bodo uporabniki, namesto da bi stopili v stik s pooblaščenimi tehniki, pogovarjali s kiber kriminalci, ki jih bodo poskušali pretentati pri plačilu tehnične podpore, ki ni zahteva. Spletna mesta, ki spodbujajo uporabnike k prenosu programske opreme, običajno širijo zlonamerno programsko opremo - namesto da bi posodabljali / zaščitili sistem, ga uporabniki nehote okužijo z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem. Preusmeritve na zlonamerna spletna mesta, ki gostujejo na Amazon AWS, pogosto povzročajo potencialno neželeni programi (PUP). V večini primerov se PUP infiltrirajo v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Amazon AWS je zakonita storitev, vendar pretirano preusmerjanje na s3. ****. URL-ji amazonaws.com kažejo na okužbo računalnika ali na nenehno obiskovanje dvomljivih spletnih mest, ki vsebujejo povezave / oglase, ki vodijo do tega spletnega mesta Amazon AWS. V vsakem primeru morate takoj odstraniti vse dvomljive programe in pregledati celoten sistem z legitimno zbirko protivirusnih programov.

Povzetek grožnje:
Ime virus preusmeritve amazonaws.com
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Potencialno neželeni programi so znani po tem, da naključno odpirajo nove zavihke / okna brskalnika in povzročajo neželene preusmeritve. Ti programi ponujajo tudi vsiljive oglase. Oglasi se prikazujejo z orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato vsiljivi oglasi s prekrivanjem vsebine obiskanega spletnega mesta znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko oglasi preusmerijo na zlonamerna spletna mesta (na primer tista, ki jih gosti storitev Amazon AWS) in celo zaženejo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme / PUP-ov. S klikom na te oglase uporabniki tvegajo računalniške okužbe. Večina PUPS je zasnovana za zbiranje različnih občutljivih podatkov, ki običajno vključujejo osebne podatke. Po snemanju teh informacij jih razvijalci prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki za ustvarjanje prihodka zlorabljajo zaupne podatke. Pri tem kriminalci povzročajo resne težave z zasebnostjo. Iz teh razlogov takoj odstranite vse PUP.

Na seznamu potencialno neželenih programov je na stotine primerov. Z ponujanjem različnih „uporabnih funkcij“ skušajo mladiči dati vtis legitimnosti. Kljub temu za običajne uporabnike ne prinašajo prave vrednosti. Ti programi so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto zagotavljanja kakršne koli resnične vrednosti za redne uporabnike, PUP-i predstavljajo neposredno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po internetu.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

V večini primerov se potencialno neželeni programi infiltrirajo v sisteme brez dovoljenja. Razlogi za to so slabo znanje in neprevidno vedenje številnih uporabnikov. Potencialno neželeni programi se širijo z zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje', in vsiljivimi oglasi. 'Bundling' je prikrita namestitev potencialno neželenih programov skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci teh namestitev ne razkrijejo pravilno - 'združene' aplikacije so skrite v različnih odsekih (npr. Nastavitve 'Po meri / Napredno') postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega uporabniki pogosto pohitijo s temi postopki in preskočijo korake. Poleg tega bodo zelo verjetno kliknili oglase / povezave, ne da bi upoštevali možne posledice. Pri tem zgolj uporabljajo svoje sisteme za tveganje za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite preprečiti pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi so videti legitimno, vendar preusmerjajo na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Če pride do teh preusmeritev, odstranite vse potencialno neželene programe in vtičnike brskalnika. Natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Primer preusmeritve na zlonamerno spletno mesto z lažno napako, ki jo gosti Amazon AWS (GIF):

Amazon AWS, ki ga uporabljajo kiber kriminalci

Posodobitev 17. januarja 2019 - Kibernetski kriminalci so pred kratkim začeli uporabljati storitev Amazon AWS za prikazovanje spletnih mest, ki prikazujejo pojavna okna s prošnjo za omogočanje pojavnih obvestil. Ko ta spletna mesta omogočijo, začnejo pošiljati obvestila, ki povzročajo preusmeritve na druga vprašljiva spletna mesta. Sčasoma lahko uporabniki na koncu obiščejo spletna mesta z zlonamerno vsebino in / ali ukradejo osebne podatke. Zato lahko omogočanje povzroči različne težave z zasebnostjo ali računalniške okužbe.

Posnetek zaslona enega od takih spletnih mest, ki prikazujejo pojavna okna s prošnjo za omogočanje obvestil:

Zavajajoče spletno mesto, ki zahteva omogočanje oglaševanja pojavnih obvestil s pomočjo storitve Amazon AWS

Videz tega spletnega mesta (GIF):

Zavajajoče spletno mesto, ki zahteva omogočanje oglaševanja pojavnih obvestil s pomočjo storitve Amazon AWS (GIF)

POMEMBNO! Če ste že obiskali takšno spletno mesto in omogočili obvestila, vam toplo priporočamo, da jih onemogočite s tem postopkom:

Google Chrome (računalnik):

 • V desnem zgornjem kotu zaslona kliknite gumb Meni (tri pike)
 • Izberite ' Nastavitve ', se pomaknite navzdol do dna in kliknite' Napredno '
 • Pomaknite se navzdol do Zasebnost in varnost 'razdelek, izberite' Nastavitve vsebine ' in potem ' Obvestila '
 • Kliknite tri pike na desni strani vsakega sumljivega URL-ja in kliknite ' Blokiraj 'ali' Odstrani '(če kliknete' Odstrani 'in še enkrat obiščite zlonamerno spletno mesto, bo zahtevalo, da znova omogočite obvestila)

Google Chrome (Android):

 • Kliknite gumb Meni (tri pike) v desnem zgornjem kotu zaslona in kliknite ' Nastavitve '
 • Pomaknite se navzdol, kliknite na ' Nastavitve spletnega mesta ' in potem ' Obvestila '
 • V odprtem oknu poiščite vse sumljive URL-je in jih kliknite enega za drugim
 • Izberite ' Obvestila 'v' Dovoljenja 'razdelek in kliknite' Blokiraj '

Mozilla Firefox:

 • V desnem zgornjem kotu zaslona kliknite gumb Meni (tri vrstice)
 • Izberite ' Opcije 'in kliknite na' Zasebnost in varnost 'v orodni vrstici na levi strani zaslona
 • Pomaknite se navzdol do Dovoljenja 'in kliknite' Nastavitve 'gumb poleg' Obvestila '
 • V odprtem oknu poiščite vse sumljive URL-je, kliknite spustni meni in izberite ' Blokiraj '

Internet Explorer:

 • Kliknite gumb Gear v desnem zgornjem kotu okna IE
 • Izberite ' Internetne možnosti '
 • Izberite Zasebnost 'jeziček in kliknite' Nastavitve ' Spodaj ' Blokator pojavnih oken 'odsek
 • Izberite sumljive URL-je pod in jih odstranite enega za drugim s klikom na Odstrani '

Microsoft Edge:

 • Kliknite gumb menija (tri pike) v desnem zgornjem kotu okna Edge
 • Pomaknite se navzdol, poiščite in kliknite ' Nastavitve '
 • Ponovno se pomaknite navzdol in kliknite ' Oglejte si napredne nastavitve '
 • Kliknite ' Upravljaj ' Spodaj ' Obvestila '
 • Kliknite stikalo pod vsakim sumljivim spletnim mestom

Safari:

 • Kliknite ' Safari 'na dnu zaslona in izberite' Nastavitve ... '
 • Izberite Spletne strani 'jeziček in nato izberite' Obvestila v levem podoknu
 • Preverite sumljive URL-je in uporabite Zanikati 'možnost za vsakega

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme Amazon AWS prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite morebitne neželene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroči preusmeritve Amazon AWS, v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

Herzlichen Glückwunsch, Ihr Apfel wurde zufällig ausgewählt

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Amazon AWS iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov Amazon AWS iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa amazonaws.com preusmeritve, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Amazon AWS iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Amazon AWS iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa amazonaws.com preusmeritve, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov Amazon AWS iz 1. koraka Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Amazon AWS iz 2. koraka Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa na amazonaws.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa amazonaws.com preusmeritve, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

 • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa amazonaws.com iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Windows 10 Einige Einstellungen werden von Ihrer Organisation verwaltet

Objavite komentar:
Če imate na spletnem mestu amazonaws.com preusmeritev virusa ali njegovo odstranitev dodatne informacije, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.