AOL E-poštna prevara

Kako odstraniti AOL Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Vodnik za odstranjevanje 'AOL Email Scam'

Kaj je 'AOL Email Scam'?

'AOL Email Scam' je še ena e-poštna akcija, ki jo uporabljajo kiber kriminalci. Za razliko od večine teh kampanj, ki poskušajo uporabnike zvabiti, da prenesejo / namestijo zlonamerno programsko opremo ali pošiljajo denar kiber kriminalcem, jih 'AOL Email Scam' skuša pretentati, da vnesejo poverilnice e-poštnega računa AOL. Ta metoda se imenuje lažno predstavljanje. Kriminalci pošljejo na tisoče zavajajočih e-poštnih sporočil, v katerih navajajo, da bodo računi uporabnikov kmalu 'zaprti', in jih spodbujajo, naj postopek prekličejo. Vse to je preprosto prevara.

AOL E-poštna prevara za vsiljeno poštoV e-poštnih sporočilih »AOL Email Scam« je navedeno AOL Mail skrbniki so pred kratkim od uporabnika prejeli zahtevo za izbris računa. Navedeno je tudi, da mora uporabnik, če gre za napako in če računa ni treba izbrisati, preklicati celoten postopek s klikom na navedeno povezavo. Upoštevajte pa, da naslov povezave vodi na lažno spletno mesto AOL Mail, ki vsebuje zaslon za prijavo. Ko uporabniki vnesejo podatke o prijavi / geslu, se podatki takoj shranijo na oddaljeni strežnik in kiber kriminalci dobijo dostop do svojih računov. Zavedajte se, da je AOL Mail zakonita storitev / podjetje in nima nobene zveze s to neželeno akcijo. Kiber kriminalci preprosto trdijo, da so zaposleni v tem podjetju, in pošiljajo na tisoče zavajajočih e-poštnih sporočil v upanju, da bodo nekateri naleteli na prevaro in vnesli poverilnice svojega računa. Ugrabljene račune je mogoče zlorabiti na različne načine: zločinci si lahko poskušajo sposoditi denar od stikov žrtev, ugrabiti druge račune s pomočjo funkcije 'obnovitev gesla', drugim ljudem poslati zavajajoča sporočila itd. Ugrabitev na ta način lahko povzroči težave z zasebnostjo, finančno izgubo in celo krajo identitete. Iz teh razlogov morate prezreti vsa e-poštna sporočila z naslovom AOL Email Scam.

Povzetek grožnje:
Ime AOL E-poštna prevara
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

V spletu je na stotine neželenih kampanj. Na primer, Morda ne veste, kakšna je e-poštna prevara , Nimamo več ukrasti veliko časa prevar po e-pošti , Y.E DESIGN Email Virus , in E-poštni virus za božične čestitke . Nekateri se uporabljajo za izsiljevanje denarja od lahkovernih uporabnikov z grožnjo. V večini primerov kiber kriminalci uporabljajo tako imenovano metodo „izsiljevanja“. Trdijo, da so ugrabili računalniško spletno kamero in mikrofon ter posneli žrtev, da se 'samozadovoljuje'. Navajajo, da bodo videoposnetek delili z vsemi žrtvinimi stiki, razen če bo plačana odkupnina (ki običajno niha med 500 in 1000 USD v bitcoinih ali drugi kriptovaluti). Na žalost so številni uporabniki prevarani s plačilom, čeprav takšni videoposnetki dejansko ne obstajajo. Druge neželene kampanje širijo visoko tvegane viruse, kot so Emotet, Adwind, Hancitor, FormBook itd. Vsebujejo zlonamerne priloge, namenjene okužbi računalnikov. Infiltrirani virusi običajno zapisujejo osebne podatke (shranjene prijave / gesla, zgodovino brskanja, pritiske tipk itd.) In odprejo 'backdoors'. Tovrstni virusi močno ogrožajo vašo zasebnost in računalniško varnost.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Kot smo že omenili, neželene kampanje, ki distribuirajo viruse, vsebujejo zlonamerne priloge (npr. Datoteke PDF, dokumenti Microsoft Office, izvršljive datoteke, arhivi itd.), Vendar je treba prilogo prenesti in odpreti, preden lahko škoduje. Zato je potreben ročni poseg uporabnika. Če je priloga dokument MS Office, običajno zahteva, da omogočite makro ukaze za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Izvedljive datoteke je treba odpreti ročno. Upoštevajte, da sta pomanjkanje znanja o teh grožnjah in neprevidno vedenje glavna razloga za te okužbe.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Da bi preprečili te okužbe, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu. Dvakrat premislite, preden odprete katero koli e-poštno prilogo. Datotek / povezav, ki so nepomembne in tistih, prejetih z sumljivih / neprepoznavnih e-poštnih naslovov, se nikoli ne sme odpreti. Če prejmete takšna sporočila, jih takoj izbrišite. Poleg tega naj bo nameščen in zagnan ugleden program za zaščito pred virusi / vohunsko programsko opremo. Ta orodja lahko zaznajo in odstranijo zlonamerno programsko opremo, preden izvede kakršna koli zlonamerna dejanja, zato je prisotnost te programske opreme bistvenega pomena pri zaščiti sistema pred virusi. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu 'AOL Email Scam':

Sporočilo AOL

Spoštovani uporabnik,
Iz našega zapisa je razvidno, da ste nedavno zaprosili za zaustavitev e-pošte. In ta zahteva bo kmalu obdelana.
Če je bila ta zahteva vložena po naključju in o njej ne veste, vam svetujemo, da zahtevo takoj prekličete

Prekliči deaktiviranje

Če pa te zahteve ne prekličete, bo vaš račun kmalu zaprt
in vsi vaši e-poštni podatki bodo trajno izgubljeni.
S spoštovanjem.
E-poštni skrbnik

To sporočilo je samodejno ustvarjeno iz varnostnega strežnika e-pošte in odgovorov, poslanih na to e-pošto, ni mogoče dostaviti.
To e-poštno sporočilo je bilo namenjeno: samo uporabniku

Laden Sie apt-get herunter

Posnetek zaslona ponarejenega spletnega mesta AOL:

Lažno spletno mesto AOL Mail, ki se uporablja za lažno predstavljanje

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

warum kommt yahoo anstelle von google

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

So beheben Sie den Ausfall des Treiber-Energiezustands

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije