App Store prenaša zelo počasi, kako popraviti?

App Store prenaša zelo počasi, kako popraviti?

Prenosi prek trgovine App Store v Mac porabijo veliko časa, kako to popraviti?

Aplikacija App Store ponuja dostop do vseh razpoložljivih aplikacij za operacijski sistem Apple macOS ali iOS. Če želite poiskati katero koli vrsto programa, preprosto uporabite iskalno polje, da prikažete vse povezane rezultate. Če trgovina deluje pravilno, je zelo koristna, a ker je shramba velika in vsebuje nešteto aplikacij, se različnim težavam ne moremo izogniti.

Ena težava je zelo slaba zmogljivost nalaganja, kar povzroči nekaj minut čakanja, ko prenesete tudi majhno aplikacijo z nekaj MB. Nekateri poročajo, da se ta težava pojavi tudi, ko poskušajo posodobiti operacijski sistem. Vzrokov za to težavo je več, na primer napačen strežnik DNS, težave z usmerjevalnikom ali ponudnikom internetnih storitev, zrušitve strežnika Apple in drugi. Spodaj opisujemo najpogostejše težave in možne rešitve - kako izboljšati hitrost prenosa App Store.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Prepričajte se, da Appleovi servisni strežniki delujejo pravilno

Dela in vzdrževalna dela so pri elektronskih sistemih pogosto neizogibna in so lahko razlog za nizke hitrosti prenosa. Apple je ustvaril spletno stran o stanju, s katero lahko uporabniki preverijo, ali njihovi najljubši strežniki delujejo pravilno. Če želite zagotoviti, da strežnik, s katerim se poskušate povezati, deluje pravilno, obiščite Appleova spletna stran o stanju sistema in preverite, ali je ob njem prikazan zeleni indikator. Če najdete rumeni ali rdeči indikator, ne morete veliko storiti, saj je to Appleova težava.

Download von YouTube-Audio

apple-server-status-page

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite napravo

Ponovni zagon naprave je pogosto rešitev za številne težave, vključno z nizko hitrostjo prenosa. Manjše zrušitve znotraj operacijskega sistema lahko na primer povzročijo manjšo zmogljivost. Ponovni zagon je koristen za računalnike Mac in vse mobilne naprave iOS. Znova zaženite Mac, tako da v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknete logotip Apple in izberete Restart. Napravo iOS znova zaženite tako, da držite gumb za zaklepanje, dokler se drsnik ne prikaže - povlecite ga, da ga izklopite, in nato znova držite, da zaženete mobilno napravo.

ponovni zagon

[Nazaj na kazalo]

Poskusite prenesti drugo aplikacijo

Obstajajo primeri, ko je hitrost prenosa povezana z določenimi aplikacijami - zmanjšanje hitrosti je posledica napačne komunikacije med razvijalci in App store. Če torej razvijalec izdelek odstrani, vendar App Store ni posodobil prostora za shranjevanje, boste morda prejeli različna sporočila o napakah in neaktivno vrstico napredovanja. Če želite preveriti, ali je temu tako, poskusite iz trgovine prenesti katero koli brezplačno aplikacijo.

app-store-main

Linux für alten Laptop

[Nazaj na kazalo]

Težave, povezane z Apple ID

Težave so včasih lahko povezane z računom Apple ID. V tem primeru obstaja zelo preprosta rešitev: preprosto se odjavite iz računa, počakajte nekaj sekund, se ponovno prijavite v aplikacijo App Store in poskusite aplikacijo znova prenesti. Odprite App Store in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite Store. Na seznamu izberite Odjava. Ponovite korake za prijavo.

prijave v itune

[Nazaj na kazalo]

Odpravite težave z omrežno povezavo

  • Najprej se prepričajte, da težav s hitrostjo prenosa ne povzroča vaš ponudnik internetnih storitev ali določeno brezžično omrežje. Začnite s preverjanjem hitrosti prenosa z obiskom spletno mesto speedtest . Zahteve glede minimalne hitrosti za nemoteno nalaganje so nad 10Mb / s.
  • Nato v mobilnih napravah preklopite med mobilnimi omrežji in omrežji Wi-Fi. Ali pa preklopite med povezavami Wi-Fi in Ethernet v računalnikih Mac. Če je mogoče, preizkusite vsa tri omrežja.
  • Če je hitrost nizka pri uporabi samo omrežja Wi-Fi, znova zaženite usmerjevalnik. Izklopite ga, počakajte približno 60 sekund in ga nato znova vklopite. Po ponovnem zagonu preverite hitrost prenosa.
  • Če ponastavitev usmerjevalnika težave ne reši, se poskusite povezati z drugim omrežjem Wi-Fi (če je na voljo). Nekateri usmerjevalniki, zlasti mreže šol in institucij, blokirajo nepotrebna vrata ali strežnike App Store, da pasovna širina prenosa ostane dostopna vsem.
  • Če med povezovanjem z mobilnim omrežjem ali Ethernetom naletite na težave, se za možne rešitve obrnite na ponudnika internetnih storitev (ISP).

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve DNS

Nizko hitrost prenosa lahko povzroči slab strežnik DNS, saj morajo vse internetne zahteve potovati skozi ta strežnik. Nizka zmogljivost strežnika DNS vpliva na vsa internetna opravila, vključno s prenosi prek App Store. Če želite preveriti, ali strežnik DNS povzroča težave, obstoječi strežnik zamenjajte z Googlovim ali katerim koli drugim strežnikom OpenDNS. Priporočamo, da preizkusite več različnih strežnikov in uporabite tistega, ki zagotavlja najvišjo hitrost prenosa. Če želite spremeniti strežnike DNS v napravah iOS, odprite Nastavitve in tapnite Wi-Fi. V novem oknu tapnite ikono z informacijami (modri 'i' v krogu) vašega trenutnega omrežja, nato tapnite polje DNS in spremenite naslov. Če želite spremeniti strežnik DNS v računalniku Mac, odprite System Preferences in izberite Network. V novem oknu kliknite trenutno povezavo in nato še Napredno. V novem oknu izberite zavihek DNS in na seznamu strežnikov DNS kliknite dodaj (+).

dns-nastavitve

Če opazite, da se težave pri povezavi z omrežjem Wi-Fi pojavljajo v več napravah, je morda prišlo do težave v nastavitvah DNS usmerjevalnika. V tem primeru lahko spreminjanje nastavitev za določeno napravo izboljša situacijo, zato preberite navodila proizvajalca usmerjevalnika, če želite spremeniti nastavitve DNS.

[Nazaj na kazalo]

Izklopite VPN, požarni zid in varnostno programsko opremo

VPN, požarni zid in protivirusna programska oprema lahko vplivajo na zmogljivost interneta. Dohodne in odhodne povezave bi lahko navedli kot možne grožnje, kar bi povzročilo blokirane ali omejene povezave s povezanimi strežniki. Onemogočite in znova omogočite vsak programski paket, da vidite, ali to vpliva na uspešnost prenosa. Če želite onemogočiti požarni zid v računalnikih Mac, pojdite na System Preferences in izberite Security & Privacy. Nato izberite zavihek Požarni zid. Kliknite zaklepanje in vnesite geslo skrbniškega računa za dovoljenje za spremembe. Če želite preveriti, ali niste povezani s strežnikom VPN, izberite Network pod System Preferences in preglejte seznam na levi strani. Naprave iOS privzeto nimajo požarnega zidu ali protivirusne programske opreme, zato, če še niste prenesli nobene, morate samo preveriti nastavitve VPN. Odprite nastavitve naprave in izberite Splošno. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite možnosti VPN. Prekinite povezavo s katerim koli povezanim VPN-jem in preverite, ali se hitrost prenosa izboljša.

vpn-nastavitve

Video, ki prikazuje, kako popraviti nizko hitrost prenosa prek App Store v računalniku Mac:

[Nazaj na vrh]