Prevara varnostnega opozorila Apple (Mac)

Kako se znebiti prevare Apple Security Alert (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti varnostno opozorilo Apple iz računalnika Mac?

Kaj je Apple Security Alert?

Prikazana z zlonamernim spletnim mestom, 'Apple Security Alert' je lažna pojavna napaka, podobna Apple Support Center - Pozor !! , Opozorilo Apple , Kritično varnostno opozorilo! in mnogi drugi. Uporabniki to spletno mesto pogosto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih različni potencialno neželeni programi (PUP). Raziskave kažejo, da prevaranti poleg preusmerjanja zlorabljajo računalniške vire, prikazujejo zlonamerne oglase in beležijo različne podatke.

Prevara Apple Security AlertNapaka »Apple Security Alert« navaja, da je sistem okužen in je uporabniški račun vdrl. Poleg tega so ogroženi tudi zasebni podatki. Zato se mora uporabnik takoj obrniti na tehnično podporo za iOS prek telefonske številke (' 1-855-633-1666 '). Potem naj bi certificirani tehniki uporabnike vodili skozi postopek odstranjevanja zlonamerne programske opreme. Upoštevajte pa, da je 'Apple Security Alert' ponarejen in nima nič skupnega z Appleom. Kibernetski kriminalci ustvarjajo prihodek tako, da strašijo uporabnike, ki nič hudega slute, prevarajo in plačujejo za tehnično podporo, ki ni potrebna. Zlonamerna programska oprema preprosto ne obstaja. Ti ljudje pogosto zahtevajo oddaljen dostop do računalnika. To storijo za prikrito spreminjanje sistemskih nastavitev in / ali namestitev različnih zlonamernih programov. Kriminalci nato trdijo, da 'poiščejo' dodatne težave / napake in jim za doplačilo ponudijo pomoč. Zato nikoli ne kontaktirajte teh ljudi. 'Apple Security Alert' lahko odstranite tako, da zaprete spletni brskalnik ali znova zaženete sistem. Zavedajte se, da ponarejena spletna mesta za prikaz napak in potencialno neželeni programi pogosto zlorabljajo sistemske vire za izvajanje neželenih procesov (npr. Rudarjenje kriptovalut) v ozadju. To vedenje bistveno zmanjša zmogljivost sistema. Poleg tega potencialno neželeni programi pogosto prikazujejo različne oglase z 'napačnim oglaševanjem' (pojavna okna, kuponi, pasice itd.) Z različnimi orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato prikazani oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino. Ti oglasi lahko preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in / ali izvedejo skripte, namenjene prenosu / namestitvi zlonamerne programske opreme - če jih kliknete, tvegate nadaljnje okužbe računalnika. Znano je tudi, da potencialno neželeni programi beležijo različne vrste podatkov (npr. Naslove IP, obiskane URL-je, iskalne poizvedbe, pritiske tipk itd.), Ki lahko vsebujejo osebne podatke. Ti podatki se prodajajo tretjim osebam (večinoma za tržne namene). Potencialno neželeni programi neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu. Zato takoj odstranite vse PUP.

warum verwendet avast so viel festplatte
Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Apple Security Alert'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Kot smo že omenili, ima 'Apple Security Alert' veliko podobnosti z več desetimi ponarejenimi napakami, ki prav tako trdijo, da je sistem poškodovan. Dejansko so te napake namenjene samo izsiljevanju denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Tudi potencialno neželeni programi imajo podobnosti. Večina trdi, da omogoča 'uporabne funkcije' (npr. Poveča zmogljivost prenosa, odstrani viruse, optimizira predstavnostne datoteke, ne da bi pri tem poslabšala kakovost itd.), Vendar so te napačne trditve zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. PUP-i so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Le majhen odstotek teh aplikacij omogoča obljubljeno funkcionalnost - večina povzroča preusmeritve, zmanjšuje zmogljivost sistema, ustvarja oglase in zbira informacije.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Nekateri mladiči imajo uradna spletna mesta za prenos, vendar se večina promovira z zlonamernimi oglasi skupaj z varljivo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Zato se PUP pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja ali pa jih uporabniki nenamerno namestijo brez njihovega soglasja. Pakiranje je prikrita namestitev programske opreme tretjih oseb skupaj z običajnimi (večinoma brezplačnimi) aplikacijami. Razvijalci se zavedajo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato skrijejo povezane aplikacije znotraj različnih odsekov (običajno nastavitve »Po meri / Napredno«) teh procesov. S hitenjem uporabniki izpostavljajo svoje sisteme tveganjem za različne okužbe in ogrožajo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in še posebej pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Večina zlonamernih oglasov se zdi resničnih, vendar jih je mogoče prepoznati po svojih preusmeritvah - večina vodi do pornografije, zmenkov za odrasle, iger na srečo, anket in drugih dvomljivih spletnih mest. Če naletite na take oglase, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno preučite vsak korak prenosa in namestitve (vključno z nastavitvami »Po meri / Napredno«) in prekličite vse dodatno vključene programe. Upoštevajte, da se orodja za prenos / namestitev tretjih oseb monetizirajo s promocijo zlonamernih aplikacij (metoda združevanja) in jih zato nikoli ne bi smeli uporabljati. Slabo poznavanje teh groženj in hitrih korakov so glavni razlogi za računalniške okužbe - ključ do varnosti je previdnost.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Apple Security Alert«:

Opozorilo Apple Security - Opozorilo iOS - Poročilo o zrušitvi je zaznano sumljivo dejavnost

Koda napake: appdel001

Zlonamerna aplikacija je zaznala program apple scan in v vašem računu je bilo opozorilo o vdorih. Vaši osebni in finančni podatki so ogroženi kot glavna varnostna težava.

Za takojšnjo rešitev se obrnite na našo tehnično podporo za iOS

+ 1-855-633-1666 (brezplačno)!

Videz prevare 'Apple Security Alert' (GIF):

Videz

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

Opozorilo o virusu
Vaša naprava je morda okužena. Pokličite brezplačno številko, da odpravite težavo 1-855-633-1666

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih programov:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s PUP, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z virusom 'apple security alert':

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

So deaktivieren Sie Bing auf Chrome

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'Apple Security Alert' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusom »apple security alert«:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom »apple security alert«:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom »apple security alert«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

wie man ein programm unter linux ausführt

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije