Apple želi spremeniti virus POP-UP (Mac)

Kako se znebiti Apple Wants to Make Change POP-UP Virus (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Apple, ki želi spreminjati iz Maca?

Kaj želi Apple spremeniti?

Številni uporabniki se v zadnjem času srečujejo s pojavnim oknom, ki vsebuje sporočilo z naslovom 'Apple želi spremeniti'. Sporočilo zahteva tudi, da uporabniki vnesejo uporabniško ime in geslo. To je prevara. Pojavno okno »Apple se želi spremeniti« pomeni, da je računalnik okužen z različnimi potencialno neželenimi aplikacijami (PUA), kot je adware .

Apple želi spremeniti prevaroKot že ime pove, v pojavnem oknu »Apple želi spremeniti« piše, da želi Apple spremeniti uporabniške računalnike, zato jih spodbujamo, da vnesejo podatke o svojem računu. Pravzaprav je to pojavno okno ponarejeno in Apple zagotovo nima nič skupnega. Apple je razvil operacijski sistem MacOS, ki deluje na vseh računalnikih Mac. Pristna sporočila o napakah ne vsebujejo tega imena podjetja. 'Apple se želi spremeniti' je preprosto ponarejena različica pristnega opozorilnega sporočila 'Finder želi spremeniti', ki se običajno pojavi, ko pride do težave z dovoljenji za dostopnost (v večini primerov dostop do datotek). Poleg tega ta pojavna okna zagotavlja sam operacijski sistem in ne spletni brskalnik. Noben spletni brskalnik ne more zaznati in odstraniti sistemskih napak / težav. Raziskave kažejo, da pojavna okna »Apple Wants to Change« pogosto ponujajo različne lopovske aplikacije. Verjetno kriminalci poskušajo zbrati podatke o računu, ki jih nato uporabijo za zlonamerna dejanja, ki bi zahtevala določena dovoljenja. Zato prezrite 'Apple Wants to Change' in NE vnašajte zahtevanih podatkov. Če naletite na ta pojavna okna, sistem takoj preglejte z ugledno zbirko protivirusnih programov (npr. Kombinirano čistilo ) in odpravi vse zaznane grožnje. Priporočamo tudi, da očistite zgodovino brskanja, predpomnilnik in odstranite vse dvomljive programe / vtičnike brskalnika.

Potencialno neželene aplikacije bodo verjetno prikazovale vsiljive oglase, kot so kuponi, pasice, pojavna okna in podobno. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato vsiljivi oglasi skrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte, ki v sistem prenašajo in namestijo neželene aplikacije (ali celo z visoko stopnjo nevarne zlonamerne programske opreme). Zato je klikanje nanje tvegano in lahko privede do visoko tveganih računalniških okužb. Znano je tudi, da nekateri PUA povzročajo neželene preusmeritve in spreminjajo možnosti brskalnika (npr. Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik itd.). tako da so uporabniki prisiljeni obiskati določene URL-je. S tem te neželene aplikacije ustvarjajo promet za določena spletna mesta. Večina neželenih aplikacij beleži informacije v zvezi z dejavnostjo brskanja, vključno z naslovi IP, obiskanimi URL-ji spletnih mest, ogledanimi stranmi, iskalnimi poizvedbami itd. Podatki običajno vključujejo osebne podatke, ki se delijo s tretjimi osebami in jih je mogoče zlorabiti za ustvarjanje prihodka. Zato lahko prisotnost neželenih aplikacij povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na preusmeritve na pojavna okna »Apple želi spremeniti«, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Apple želi spremeniti'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja veliko ponarejenih pojavnih oken, na primer 'Apple se želi spremeniti', vendar večina od uporabnikov ne zahteva vnosa njihovih podatkov - trdijo, da je sistem poškodovan (npr. Okužene, manjkajoče datoteke ali podobno) in spodbujajo uporabnike poklicati plačano ponarejeno „tehnično podporo“ ali kupiti neuporabne aplikacije. Vse neželene aplikacije so si zelo podobne. S ponudbo „uporabnih funkcij“ PUA skušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar večina običajnim uporabnikom ne prinese prave vrednosti. Ponujajo vsiljive oglase, povzročajo neželene preusmeritve in zbirajo občutljive podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekatere neželene aplikacije imajo uradna spletna mesta za prenos, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Razvijalci širijo PUA s pomočjo združevanja in vsiljivih oglaševalskih modelov. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi pravilno razkrili namestitve PUA. Zato je večina skritih v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega so številni uporabniki pogosto neprevidni pri nalaganju / nameščanju programske opreme in brskanju po internetu. Hitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake, verjetno pa bodo kliknili oglase, ne da bi razumeli možne posledice. Takšno vedenje lahko povzroči računalniške okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Ne pozabite, da razvijalci vlagajo čas in sredstva v vsiljivo oblikovanje oglasov in se tako zdijo legitimni. Pravzaprav pogosto vodijo do zmenkov za odrasle, pornografije, iger na srečo in drugih dvomljivih spletnih mest. Če se prikažejo ti oglasi, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno preučite vsak korak postopkov prenosa / namestitve. Zavrni ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in preklic izbora že vključenih aplikacij. Priporočamo vam, da programsko opremo prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstrani datoteke in mape, povezane z virusom, 'apple want to make changes':

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

Ubuntu verbindet sich mit Windows-Freigaben

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

Windows 10 konnte Updates nicht abschließen und Änderungen rückgängig machen

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'Apple želi spremeniti' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusom, 'apple want to make changes':

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom »apple want to make changes«:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom »apple want to make changes«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .