AppleCare Tech Support POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti AppleCare Tech Support POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti tehnično podporo AppleCare iz računalnika Mac?

Kaj je tehnična podpora AppleCare?

„Tehnična podpora za AppleCare“ je še eno lažno sporočilo o napaki, ki so ga poslala različna zavajajoča spletna mesta. Večina obiskovalcev nenamerno pride na ta spletna mesta - preusmerijo jih potencialno neželene aplikacije (PUA) ali vsiljivi oglasi, ki jih pripravijo druga spletka. Raziskave kažejo, da se veliko potencialno neželenih aplikacij infiltrira v sisteme brez dovoljenja. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, ponujajo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke.

AppleCare Tech Support prevaraSporočilo navaja, da je uporabniški računalnik okužen / poškodovan in ga je treba takoj popraviti. Zato jih pozivamo, da pokličejo center za podporo Apple prek telefonske številke (' + 1-844-432-8844 ') in sledite nadaljnjim navodilom. Da bi bila še bolj verjetna, lopovska spletna mesta začnejo prenašati na stotine neželenih datotek, ki sesujejo spletni brskalnik (neha se odzivati). To je prevara in Apple nima nič skupnega s tehnično podporo AppleCare. AppleCare je zakonita storitev tehnične podpore, ki jo nudi Apple. V tem primeru pa kibernetski kriminalci zlorabljajo to ime, da bi lahkotne uporabnike prevarali, da so poklicali in plačali za storitve, ki niso potrebne. Ne pozabite, da je napaka »AppleCare Tech Support« napačna - vaš računalnik je verjetno varen in brez virusov. Zato tega sporočila prezrite in nikoli ne poskušajte poklicati zgoraj omenjene telefonske številke. Napako »Tehnična podpora AppleCare« lahko odstranite s preprostim zapiranjem spletnega brskalnika. Upoštevajte, da nekatera prevarana spletna mesta uporabljajo skripte, ki onemogočajo zapiranje zavihkov / oken brskanja. V teh primerih zaključite brskalnik z upraviteljem opravil ali preprosto znova zaženite sistem. Ne obnavljajte prejšnje seje brskanja, ko naslednjič odprete brskalnik, sicer se bodo zlonamerna spletna mesta znova odprla.

Kot smo že omenili, potencialno neželene aplikacije prinašajo kupone, pasice, pojavna okna in druge podobne oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafike tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato vsiljivi oglasi pogosto prikrijejo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in izvajajo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Zato lahko že en sam nenamerni klik povzroči visoko tvegane računalniške okužbe. Potencialno neželene aplikacije so prav tako znane po sledenju informacijam. Zbirajo informacije v zvezi z brskanjem po spletu. Zbrani podatki (naslovi IP, obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiski tipk itd.) Običajno vključujejo osebne podatke. Poleg tega se podatki delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci) in se zlorabljajo za ustvarjanje prihodkov. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Svetujemo vam, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'AppleCare Tech Support'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

'Tehnična podpora AppleCare' ima veliko podobnosti z desetinami drugih ponarejenih napak, kot je AKTIVIRANA VOHONSKA OPREMA PEGASUS , E.tre456_worm_osx trojanski virus in mnogi drugi. Vsi trdijo, da je sistem poškodovan, vendar so te lažne trditve zgolj poskus prevare uporabnikov pri nakupu nepotrebnih storitev ali programske opreme. Vse potencialno neželene aplikacije so si na splošno zelo podobne. S tem, ko ponujajo 'uporabne funkcije', te aplikacije poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar je edini namen vseh PUA-jev ustvarjanje prihodka za razvijalce. Zato potencialno neželene aplikacije namesto da bi zagotavljale resnično vrednost za redne uporabnike, neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po spletu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo uradna spletna mesta za prenos / promocijo, vendar večina v sisteme vstopi brez dovoljenja, saj jih razvijalci promovirajo z uporabo »združevanja« in vsiljivih oglaševalskih metod. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev potencialno neželenih aplikacij skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi te naprave pravilno razkrili. Zato so vsi PUA-ji skriti v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo številni uporabniki verjetno hiteli in preskakovali korake postopkov in kliknili različne oglase. Takšno vedenje pogosto privede do nenamerne namestitve potencialno neželenih aplikacij. Zato sta glavna razloga za računalniške okužbe slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite preprečiti vdor sistema v potencialno neželene programe, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Ne pozabite, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, saj razvijalci v njihovo zasnovo vlagajo veliko časa in sredstev, vendar preusmerjajo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija in podobno). Če pride do teh preusmeritev, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno opazujte vsak korak postopkov prenosa / namestitve. Onemogočite dodatno vključene aplikacije in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Priporočamo, da programsko opremo prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij ne bi smeli uporabljati. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

apt-get install nodejs

Besedilo je predstavljeno v pojavnem oknu »Tehnična podpora AppleCare«:

OPOZORILO!
OS MAC je okužen z virusi in drugimi zlonamernimi aplikacijami. Viruse je treba odstraniti in poškodbe sistema odpraviti. Pokličite Apple Support + 1-844-432-8844 in takoj sledite postopku odstranjevanja virusov, nadaljujte.
Če zapustite to spletno mesto, bo vaš Mac OS ostal poškodovan in ranljiv.
Odstranitev (3) virusov je potrebna takoj, da se prepreči nadaljnja poškodba sistema, izguba aplikacij, fotografij ali drugih datotek.
V vašem Mac OS X so bile najdene sledi (1) lažne / vohunske programske opreme. Osebni in bančni podatki so ogroženi.
Pokličite Apple podporo + 1-844-432-8844

Videz prevare s tehnično podporo AppleCare (GIF):

Videz prevare s tehnično podporo AppleCare (GIF)

Datoteke, ki so jih prenesla zavajajoča spletna mesta, ki prikažejo pojavno okno »AppleCare Tech Support«:

Tehnična podpora AppleCare nalaganje datotek v zrušeni spletni brskalnik

Upoštevajte, da so te datoteke neškodljive in jih lahko varno izbrišete. Spletna mesta jih naložijo samo zato, da se zruši spletni brskalnik.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

Installieren Sie npm auf Ubuntu

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z virusom 'applecare tech support':

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

Win 10 rechtsklick funktioniert nicht

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

kali linux wie es geht

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'AppleCare Tech Support' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusno tehnično podporo:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z „tehnično podporo za applecare“:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z tehnično podporo za applecare:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Amazon verschenkt Geschenkkarten im Wert von 1000 $

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .