Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme

Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme

Kako popraviti napako »Aplikaciji je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme« v sistemu Windows 10

Grafična strojna oprema je strojna oprema, ki je odgovorna za ustvarjanje grafike in jo prikazuje ter prikazuje na zaslonu računalnika ali druge naprave. Najpogostejša vrsta grafične strojne opreme je grafična kartica (znana tudi kot grafična kartica, grafični vmesnik, grafični krmilnik ali grafični pospeševalnik), ki upodablja slike in jih pošilja na vaš zaslon. Grafične kartice so lahko integrirane in namenske.

Če berete to, ste verjetno dobili 'Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme' napaka. Ta napaka je lahko zelo moteča, še posebej, če ste igralec igre ali uporabnik grafične programske opreme. To ni pogosta napaka, vendar so nekateri uporabniki poročali, da so naleteli na to težavo. Torej niste sami. Ta napaka je običajno povezana z video igrami in se pojavi, ko želite zagnati video igro ali brskalnik. To napako običajno povzročijo zastareli ali okvarjeni grafični gonilniki. Gonilniki so bistvenega pomena za pravilno delovanje strojne opreme. Drug razlog, zakaj bi lahko dobili to napako, je, da se v ozadju izvajajo preveč vizualni učinki ali programi. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali znova namestiti ali posodobiti grafične gonilnike, zagnati program za preverjanje sistemskih datotek, zagnati orodje za odpravljanje težav itd. To so dokaj enostavni koraki in v tem priročniku vam bomo pokazali, kako jih izvajati. Preberite spodnji vodnik in sledite navodilom po korakih, upajmo, da bo eden od njih popravil 'Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme' napaka za vas.aplikaciji je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema je orodje sistema Windows, ki samodejno odpravi morebitne zaznane težave, povezane z vzdrževalnimi nalogami. Odpravlja nepravilne bližnjice, napake na disku, neuporabljene ikone na namizju itd. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema, 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat ali pritisnite tipko Windows (tipka Win) + R.

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

raspbian auf sd karte installieren

V odprtem pogovornem oknu Zaženi vnesite 'msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic' in pritisnite Enter, da ga zaženete.

zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema 2. korak

Preden začnete odpravljati težave z vzdrževanjem, upoštevajte, da boste za zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema morali uporabiti skrbniški račun. V oknu Vzdrževanje sistema kliknite »Napredno« in nato »Zaženi kot skrbnik«. Kliknite 'Naprej' in sledite navodilom.

zaženite 3. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami

Še eno orodje za odpravljanje težav, ki bi ga morda želeli preizkusiti, je orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami

Zdaj poiščite 'Strojna oprema in naprave' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' .

zaženite orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek in DISM Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

kann die helligkeit nicht ändern windows 10

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

Če skeniranje SFC ni uspelo odpraviti težave ali če iz nekega razloga niste mogli zagnati skeniranja SFC, poskusite zagnati pregled DISM in nato poskusite znova zagnati skeniranje SFC.

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik in vtipkati ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženite DISM scan

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite grafične gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Morda boste želeli poskusiti odstraniti in nato znova namestiti grafične gonilnike. Če želite to narediti, odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija.

znova namestite grafične gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav poiščite 'Adapterji zaslona' , jo razširite, z desno miškino tipko kliknite grafično napravo in izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite.

znova namestite grafične gonilnike 2. korak

V pojavnem oknu kliknite 'Odstrani' . Ne pozabite preveriti 'Izbrišite gonilniško programsko opremo za to napravo.' potrditveno polje. Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče grafične gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows. Preverite, ali je s tem popravljeno Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme ' napaka.

znova namestite grafične gonilnike 3. korak

Če Windows iz nekega razloga ni mogel ali ne želi namestiti manjkajočih grafičnih gonilnikov, znova pojdite v Device Manager in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika, izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . Zaznati bi moral manjkajoče gonilnike in jih namestiti.

znova namestite grafične gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

wie installiere ich raspbian

Posodobite grafične gonilnike

Drug način za odpravo 'Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme' Napaka je, da ročno ali samodejno posodobite grafične gonilnike. To naredite tako, da z desno tipko miške kliknete gumb Start in izberete Device Manager 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija. V upravitelju naprav poiščite 'Adapterji zaslona' , jo razširite, z desno miškino tipko kliknite grafično napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite grafične gonilnike 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, boste morali ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je treba v računalnik ali pogon USB prenesti gonilnik.

Sledite navodilom in posodobite grafične gonilnike. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je to odpravilo 'Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme' napaka.

posodobite grafične gonilnike 2. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, deluje pa tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so preprosto samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, zaradi katerih morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite grafične gonilnike 3. korak

To je to, upamo, da je vsaj ena od naših rešitev rešila težavo za vas in odpravila 'Programu je bil onemogočen dostop do grafične strojne opreme' napaka. Če je za vas težavo rešila še ena metoda, ki v našem priročniku ni omenjena - ne oklevajte in jo delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Aplikacija je imela dostop do grafične strojne opreme«:

[Nazaj na vrh]