Aplikacija se ne odziva

Aplikacija se ne odziva

Aplikacija ali program se ne odziva / preneha delovati. Kako to popraviti?

Morda ste naleteli na težavo, pri kateri prejmete obvestilo sistema Windows, v katerem je navedeno, da se program ne odziva. Na primer 'Aplikacija se ne odziva', ali podobno sporočilo, kot je 'Program je prenehal delovati' . To sporočilo se lahko prikaže s katerim koli programom in pogosto s tremi možnostmi (odvisno od različice sistema Windows): zaprite program, počakajte, da se odzove, in poiščite rešitev ter znova zaženite program.

Zapiranje programa v večini primerov omogoča, da obidete obvestilo, ne pa tudi rešitve same težave (enako sporočilo prejmete, ko poskušate zagnati program). Lahko počakate, da se program odzove, vendar se v večini primerov po daljšem obdobju ne bo odzval in ohrani 'Aplikacija se ne odziva' sporočilo odprto, ki ga lahko zaprete samo z upraviteljem opravil sistema Windows ali znova zaženete računalnik.Ta težava se ponavadi pojavi, ko je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo, med dvema (ali več) programi obstajajo spori, primanjkuje računalniških virov ali so poškodovane sistemske / programske datoteke ali vnosi v register. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali zagnati program za preverjanje sistemskih datotek, zagnati orodje za diagnostiko delovanja, skenirati sistem za zlonamerno programsko opremo, znova namestiti program, posodobiti sistem Windows, opraviti čisti zagon ali zagnati orodje DISM. V tem priročniku prikazujemo, kako uporabiti te metode za razrešitev 'Aplikacija se ne odziva' obvestilo. Upoštevajte, da so to splošne rešitve in morda ne bodo delovale pri vseh programih.

aplikacija se ne odziva

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in nato zažene v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo med namestitvijo programa ali posodobitvijo. Možno je, da eden ali več nameščenih programov moti program, ki povzroča 'Aplikacija se ne odziva' problem. Če izvedete čisti zagon, boste morda lažje ugotovili, ali je temu tako. Če želite izvedeti čist zagon, v Iskanje Windows vnesite 'sistemska konfiguracija' in kliknite 'Konfiguracija sistema' rezultat.

Computer hat schwarzen Bildschirm mit Cursor

izvedite čisti korak 1

V oknu za konfiguracijo sistema boste videli pet zavihkov: Splošno, Zagon, Storitve, Zagon in Orodja. Pri tej metodi uporabljamo zavihke Storitve in Zagon. Najprej kliknite 'Storitve' in označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Vse Microsoftove storitve bodo skrite, ostale pa bodo samo storitve tretjih oseb. Zdaj kliknite 'Onemogoči vse' da onemogočite vse storitve, ki niso Microsoftove.

izvedite čisti korak 2

Zdaj kliknite 'Začeti' in nato kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite vse omogočene programe in jih onemogočite posamezno, tako da izberete vsako aplikacijo in kliknete 'Onemogoči' . Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku System Configuration Startup. Znova zaženite računalnik in preverite, ali določen program še vedno povzroča 'Aplikacija se ne odziva' obvestilo.

izvedite čisti korak 4

Če program zdaj deluje in obvestilo ne pride več, boste morali ugotoviti, kateri program je motil program. To lahko storite tako, da onemogočite programe za vsakega posebej. Če najdete problematičen program, ga odstranite.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo ali viruse

Možno je, da virus ali okužba z zlonamerno programsko opremo preprečuje pravilno delovanje nekaterih programov in povzroča 'Aplikacija se ne odziva' težava. Priporočamo, da sistem skenirate s protivirusno programsko opremo. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če je ta nameščena, lahko zaženete tudi protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse 2. korak

Videli boste tri možnosti optičnega branja: Full, Custom in Windows Defender Offline. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje', ki bo preveril vse datoteke in programe, ki se izvajajo na trdem disku. Upoštevajte, da bo trajalo nekaj časa (običajno več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

Wie installiere ich realtek hd audio windows 10 neu

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo in viruse

Če imate nameščeno protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, jo lahko uporabite namesto Windows Defender. Lahko pa izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme na našem seznamu Top anti-malware. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Seznam najdete s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem in zmogljivostjo

Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema je orodje sistema Windows, ki samodejno zazna in odpravi težave v zvezi z nalogami vzdrževanja. Popravlja nepravilne bližnjice, napake na disku, neuporabljene ikone na namizju itd. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom na tipko Windows + R ali z desnim klikom na meni Start in izbiro 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

zaženite korake za odpravljanje težav z vzdrževanjem in zmogljivostjo 1. korak

Zdaj vnesite 'msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic' in pritisnite Enter, da ga zaženete.

zaženite orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem in delovanjem 2. korak

Preden začnete odpravljati težave z vzdrževanjem, upoštevajte, da boste morali uporabiti skrbniški račun za zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema. V oknu Vzdrževanje sistema kliknite 'Napredno' in nato kliknite 'Zaženi kot skrbnik' . Kliknite 'Naslednji' in sledite navodilom.

zaženite orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem in delovanjem, korak 3

Lahko tudi poskusite zagnati orodje za odpravljanje težav z zmogljivostjo sistema. To samodejno najde in odpravi težave ter preveri težave, ki bi lahko upočasnile računalnik. Vnesite 'msdt.exe -id PerformanceDiagnostic' ukaz v pogovornem oknu Zaženi in pritisnite Enter, da ga zaženete.

utorrent kann den angegebenen Pfad nicht finden

zaženite orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem in delovanjem, 4. korak

Poišči 'Napredno' in jo kliknite. Prepričajte se, da 'Samodejno uporabi popravila' potrditveno polje je označeno in kliknite 'Zaženi kot skrbnik' . Sledite navodilom. Po zagonu orodja za odpravljanje težav preverite, ali je 'Aplikacija se ne odziva' težava je rešena.

zaženite korake za odpravljanje težav z vzdrževanjem in delovanjem, 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali pa se bo sistem zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' in izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' se prikaže poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali želite dovoliti, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

V odprto okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da ga izvedete. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da postopek optičnega branja zaključi in znova zaženite računalnik.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 3. korak

Če skeniranje SFC težave ne odpravi ali če skeniranja SFC ne morete zagnati, zaženite skeniranje servisiranja in upravljanja uvajanja slik (DISM) in poskusite znova zagnati skeniranje SFC. DISM je mogoče uporabiti za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati skeniranje DISM, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo

Priporočamo, da sistem poiščete na zlonamerno programsko opremo in viruse, vendar lahko poskusite tudi začasno onemogočiti protivirusno programsko opremo. Možno je, da nameščena protivirusna programska oprema moti program in povzroča 'Aplikacija se ne odziva' problem. Če želite preveriti, ali nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni krivec te težave, priporočamo, da jo začasno onemogočite. Nato znova zaženite program in preverite, ali težava ni odpravljena. Če vam onemogoči (ali odstrani) protivirusno programsko opremo, lahko preklopite na drug izdelek ali znova namestite trenutno nameščeno programsko opremo. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik v katerem boste našli navodila, kako onemogočiti nekatere najbolj priljubljene protivirusne programe.

ein anderes gerät verwendet deine ip

[Nazaj na kazalo]

Preverite težave z registrom

Če pride do poškodb registra, manjkajočih DLL-jev v skupni rabi, neuporabljenih končnic datotek, težav z ActiveX in Class, zastarele programske opreme itd., Lahko s programsko opremo CCleaner poiščete težave in jih odpravite.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Čisti neželeno pošto in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows. CCleaner lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. V levem podoknu izberite 'Register' in kliknite 'Iskanje težav' . V računalniku bo našel vse težave z registrom. Če jih želite očistiti ali popraviti, kliknite 'Popravi izbrane težave ...' . Ko končate, zaprite CCleaner in preverite, ali je 'Aplikacija se ne odziva' težava še vedno obstaja.

preverite, ali obstajajo težave z registrom

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Če poiščete najnovejše posodobitve sistema Windows in jih namestite, lahko rešite številne težave. Če sistem Windows že nekaj časa ni posodobljen, priporočamo, da posodobitve preverite ročno in jih namestite. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali težava še vedno obstaja.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite program

Če nobena od zgoraj omenjenih metod ni odpravila težave, poskusite znova namestiti program, ki povzroča 'Aplikacija se ne odziva' težava. Programske datoteke so morda poškodovane ali pa so napačne nastavitve programa. Poleg tega boste s ponovno namestitvijo programa dobili najnovejšo različico. Če ga želite odstraniti, odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'appwiz.cpl' ukaz. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' za izvajanje ukaza.

So erkennen Sie, ob Ihr Betriebssystem 32- oder 64-Bit ist

znova namestite 1. korak programa

V oknu Programi in funkcije poiščite program in ga odstranite z desnim klikom nanj in izbiro 'Odstrani' iz spustnega menija. Zdaj prenesite in namestite novo kopijo in preverite, ali težava še vedno obstaja.

znova namestite 2. korak programa

Prav tako lahko poskusite zagnati manj programov hkrati, odstranite nepotrebne programe in posodobite zadevni program. Upamo, da ena od teh metod pomaga rešiti 'Aplikacija se ne odziva' težava. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo: »Program se ne odziva«

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije