Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b). Kako popraviti?

Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b). Kako popraviti?

Kako popraviti napako »Program se ni mogel pravilno zagnati (0xc000007b)« v sistemu Windows 10

Napaka 0x je šestnajstiška oblika napake, običajna oblika kode napake, ki jo uporablja operacijski sistem Windows in druga programska oprema, združljiva z operacijskim sistemom Windows. Kode napak se uporabljajo za prepoznavanje vzroka. Napake 0x se ponavadi pojavijo, če so v sistemu Windows poškodovane datoteke, ko so dokončane namestitve, odstranitve in nepravilno brisanje različne programske ali strojne opreme. Te napake se pojavijo, ko manjkajo datoteke, potrebne za pravilno delovanje aplikacije. V tem članku obravnavamo kodo napake 0xc000007b.

Ubuntu installiert die Java-Laufzeitumgebung

Vzrok za to je lahko več 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka. Na primer, morda poskušate zagnati aplikacijo, zasnovano za delovanje v 64-bitnem operacijskem sistemu, vendar je v računalniku nameščen 32-bitni Windows. V tem primeru je težava v tem, da 32-bitni sistem Windows ne more naložiti 64-bitnih datotek .DLL. Drug razlog za to sporočilo o napaki je poskus zagnati aplikacijo ali igro, ki zahteva Microsoft Visual C ++, .NET Framework, ki ni nameščen v sistemu. The 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka se lahko včasih pojavi, ko poskušate zagnati aplikacijo brez skrbniških pravic (če ne uporabljate določene programske opreme kot skrbnik). Te napake lahko povzročijo tudi okužbe z virusom v vašem sistemu, napake v registru, poškodovane datoteke itd.Na srečo lahko to težavo odpravite glede na vzrok. V tem priročniku je opisanih več metod, ki jih lahko preizkusite. Preberite spodnji vodnik in sledite opisanim korakom, da popravite 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka.

program se ni mogel pravilno zagnati

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite aplikacijo kot skrbnik

Nekatera programska oprema zahteva, da ima uporabnik skrbniške pravice. The 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' pri poskusu zagona aplikacij brez skrbniških pravic lahko pride do napake. Če zaženete aplikacijo kot skrbnik, sistem obvestite, da je vaša aplikacija varna, in potrdite, da jo želite zagnati kot skrbnik. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite aplikacijo in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Ko vas Windows vpraša, ali želite tej aplikaciji dovoliti spreminjanje naprave, kliknite 'Da' in aplikacija bi se morala zagnati brez težav.

zaženite aplikacijo kot skrbnik

Če ne najdete datoteke 'Zaženi kot skrbnik' možnost, ko z desno miškino tipko kliknete aplikacijo, ki jo želite zagnati, izberite 'Lastnosti' in pojdi na 'Kompatibilnost' zavihek, poišči 'Zaženi ta program kot skrbnik' potrdite. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in poskusite znova zagnati aplikacijo.

zaženite aplikacijo kot skrbniški korak 2

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite aplikacijo

Drug način za odpravo 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' Napaka je vnovična namestitev programa / programske opreme, ki jo želite zagnati. Če je ta programska oprema nekako poškodovana, bi morala pomagati ponovna namestitev. Za odstranitev pritisnite tipki Win + R na tipkovnici. Pojavilo se bo pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

znova namestite 1. korak programa

Videli boste seznam programov, nameščenih v operacijskem sistemu Windows. Poiščite aplikacijo, jo izberite in kliknite 'Odstrani' .

znova namestite 2. korak programa

Znova zaženite računalnik in nato znova namestite aplikacijo. Poglejte, ali je s tem popravljen 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite .NET Framework

.NET Framework je Microsoftov okvir za razvoj programske opreme. Zagotavlja nadzorovano programsko okolje, kjer je mogoče razviti, namestiti in izvajati programsko opremo v operacijskih sistemih, ki temeljijo na sistemu Windows. Številne aplikacije Windows uporabljajo .NET Framework, zato se ta težava lahko pojavi, če v vašem sistemu ni nameščen zahtevani .NET Framework. Najnovejši .NET Framework lahko brezplačno prenesete z Microsoftove spletne strani tukaj. Ko končate s posodobitvijo / namestitvijo .NET Framework, znova zaženite računalnik in poskusite zagnati aplikacijo, da preverite, ali je 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka je odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite paket za distribucijo Microsoft Visual C ++

Visual C ++ je del splošnega 'C suite' programskih jezikov, ki se pogosto uporabljajo za različne vrste razvojnih projektov. Visual C ++ vključuje izvajalne pakete in knjižnice za ustvarjanje različnih kompilacij klicev funkcij, postopkov in drugih elementov kode, ki delujejo v integriranih programskih okoljih. Če se katera od komponent paketa C ++ po naključju odstrani, poškoduje ali ne deluje, se programi, ki zahtevajo C ++, morda ne odzovejo in ne uspejo, kar povzroči 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka. Če želite znova namestiti paket za distribucijo Microsoft Visual C ++, pritisnite tipke Win + R na tipkovnici. Pojavilo se bo pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' . Poiščite Microsoft Visual C ++ Redistributables, jih izberite in kliknite 'Odstrani' .

windows store öffnet sich nicht unter windows 10

znova namestite redistributivni paket microsoft visual c ++

Zdaj pa pojdi na Microsoftovo spletno mesto , prenesite in namestite pakete za distribucijo Visual C ++. Poglejte, ali je s tem popravljen 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite operacijski sistem Windows

Poskusite lahko tudi posodobiti svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje, ali so na voljo posodobitve za celoten operacijski sistem Windows, je ponavadi dobra ideja in bi lahko pomagalo popraviti 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite operacijski sistem Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave z zagonom določene aplikacije.

posodobite operacijski sistem Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Odpravljanje težav z združljivostjo

Možno je, da aplikacija, ki jo poskušate zagnati, ni združljiva ali delno združljiva z operacijskim sistemom Windows. V sistemu Windows 10 je vgrajeno orodje, imenovano Compatibility Troubleshooter, ki lahko odpravi težave z nezdružljivostjo. Če želite odpraviti težave z združljivostjo za določen program, ga preprosto kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Odpravljanje težav z združljivostjo' iz kontekstnega menija.

odpravljanje težav z združljivostjo 1. korak

V orodju za odpravljanje težav z združljivostjo programov izberite 'Preizkusite priporočene nastavitve' in sledite navodilom. Windows bo poskusno zagnal program z uporabo priporočenih nastavitev združljivosti.

wie erstelle ich einen bootfähigen ubuntu usb

odpravljanje težav z združljivostjo 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ubuntu 16.04 verbindet sich nicht mit WLAN

Preverite, ali je na trdem disku napake

Vedno je dobro, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preuči jih in popravi številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv', in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. preverite, ali na trdem disku obstajajo napake

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če to ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Poglejte, ali je s tem popravljen 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka.

OPOMBA: Če je operacijski sistem Windows nameščen na pogonu C, boste prejeli sporočilo, da chkdsk ne more zagnati, ker nosilec uporablja drug postopek. Vprašalo vas bo, ali želite razporediti to količino za preverjanje ob naslednjem ponovnem zagonu sistema. Dobili boste '(DA / NE)' opcije. Tip 'Y' in pritisnite Enter.

preverite, ali na trdem disku obstajajo napake, 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali ko zaženete program v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 2

Kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 2

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' da ga onemogočite. Onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku zagon sistemske konfiguracije. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to pomaga popraviti 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka.

izvedite čisti korak 3

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv'. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je odpravil 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napaka.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

Linux-Befehlszeile für Windows

Upamo, da vam bodo te rešitve pomagale popraviti 'Programa ni bilo mogoče pravilno zagnati (0xc000007b)' napake in zdaj lahko zaženete aplikacijo / e. Če poznate druge načine za odpravo te napake, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti »Napaka se ni mogla pravilno zagnati (0xc000007b)« Napaka:

[Nazaj na vrh]