Programov ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom

Programov ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom

Programov ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom. Kako to popraviti?

Vgrajeni skrbniški račun je na voljo v sistemu Windows 10 in drugih, starejših različicah sistema Windows. Ta račun se uporablja pri namestitvi nove kopije sistema Windows in je prvi račun, ustvarjen ob namestitvi operacijskega sistema Windows. Vgrajeni skrbniški račun se sme uporabljati le, če obstaja kritična težava (privzeti uporabniški račun je poškodovan itd.). Skrbniški račun je običajno privzeto onemogočen.

Pri uporabi vgrajenega skrbniškega računa so lahko težave pri odpiranju nekaterih aplikacij (Windows poroča, da se aplikacija ne more odpreti). Poleg tega navaja, da nekaterih aplikacij ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom, zato se prijavite z drugim računom in poskusite znova. Možno je, da račun ni aktiven in za uporabo svojih zmožnosti zahteva aktivacijo. Obstaja stranski učinek uporabe vgrajenega skrbniškega računa - nekateri uporabniki izgubijo možnost za zagon različnih aplikacij s tem računom. Rešitev je ustvariti nov račun in temu prilagoditi njegove privilegije.V tem priročniku prikazujemo, kako aktivirati račun vgrajenega skrbnika, če ga želite uporabiti (in je trenutno onemogočen), kako ustvariti nov račun in prilagoditi njegove privilegije ter nekatere druge možne rešitve problema poskusa odpreti nekatere aplikacije v sistemu Windows.

Aplikacije se ne morejo odpreti z vgrajenim skrbniškim računom

So beheben Sie das Problem mit dem DNS-Server

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Aktivirajte vgrajeni skrbniški račun

Za aktiviranje računa vgrajenega skrbnika boste morali uporabiti povišan ukazni poziv. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvede ukaz, kot je bil vnesen, in izvede kateri koli sistem Windows ali nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. Če želite zagnati povišan ukazni poziv (da ga zaženete kot skrbnik), vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

aktivirajte vgrajeni skrbniški račun 1. korak

Zdaj vnesite 'skrbnik neto uporabnik / aktiven: da' in pritisnite Enter, da ga izvedete.

aktivirajte vgrajeni skrbniški račun 2. korak

Preverite, ali težava, ki se pojavi med poskusom odpiranja določene aplikacije v sistemu Windows, še vedno obstaja. V tem primeru nadaljujte z naslednjo metodo.

[Nazaj na kazalo]

Ustvari nov račun

Če prvi način težave ni odpravil, zaženite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'neto uporabnik USERNAME / dodaj' . Zamenjajte 'USERNAME' z želenim imenom računa in pritisnite Enter. Ko se ta ukaz izvede, bo ustvarjen nov standardni račun.

Windows 10 Startmenü zeigt nicht alle Programme an

ustvarite nov račun 1. korak

Zdaj spremenite vrsto računa iz Standard v Administrator, tako da vnesete ta ukaz: 'net local administrators group USERNAME / add' . Zamenjati 'USERNAME' z imenom računa, ki ste ga dodelili standardnemu računu, in pritisnite Enter.

ustvarite nov račun 2. korak

virtualbox auf ubuntu installieren

Zdaj spremenite vrsto vgrajenega skrbniškega računa na standardni račun. Vnesite 'Administrator / dodaj uporabnike net localgroup users' in pritisnite Enter. Zamenjati 'Administrator' z imenom vgrajenega skrbniškega računa (če ste ga v preteklosti že spreminjali).

ustvarite nov račun 3. korak

Ko se ti ukazi izvedejo, boste imeli dodatne uporabniške račune in bi morali imeti možnost zagnati vgrajene programe Windows na svojem starem vgrajenem skrbniškem računu, ki je zdaj standardni uporabniški račun.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Če nobena od zgoraj omenjenih metod ne odpravi težave, zaženite program za preverjanje sistemskih datotek. Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Če so poškodovane datoteke gonilnikov, lahko to orodje odpravi težavo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv. Odprite ukazni poziv s skrbniškimi pravicami in vnesite 'sfc / scannow' ukaz. Pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik. Nato preverite, ali imate pri poskusu odpiranja nekaterih aplikacij še vedno težave.

zaženite sistemsko preverjanje datotek

[Nazaj na kazalo]

Treiber Power State Fehler win 10

Preverite nastavitve UAC

Nadzor uporabniškega računa (UAC) je varnostna funkcija sistema Windows, ki operacijskemu sistemu preprečuje nepooblaščene spremembe. Te spremembe bi sicer lahko naredili uporabniki, aplikacije ali celo virusi. Nadzor uporabniškega računa je odgovoren za to, da skrbnik naredi spremembe tako, da najprej pridobi odobritev. Ko poskušate narediti pomembne spremembe, nadzor uporabniškega računa sistema Windows preveri, ali želite določeni aplikaciji dejansko dovoliti spreminjanje naprave. Na tej točki morate dati dovoljenje, sicer spremembe niso odobrene ali izvedene. Težavo lahko rešite tako, da preverite, ali so nastavitve UAC pravilno konfigurirane. Če želite to narediti, vnesite 'nadzor uporabniškega računa' v Iskanje in kliknite 'Spremeni nastavitve nadzora uporabniškega računa' rezultat.

preverite nastavitve UAC 1. korak

Izberite, kdaj boste obveščeni o spremembah v računalniku. Prepričajte se, da je drsnik na tretjem mestu od spodaj (ali drugi od zgoraj). To vam omogoča, da boste obveščeni le, ko bodo aplikacije poskušale spremeniti vaš računalnik. Kliknite 'V REDU' če ste morali spremeniti in zapreti okno Nastavitve nadzora uporabniškega računa in preveriti, ali to odpravlja težavo.

preverite nastavitve UAC 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite predpomnilnik trgovine Windows

Težavo lahko odpravi tudi ponastavitev predpomnilnika trgovine Windows. WSReset.exe je orodje za odpravljanje težav, namenjeno ponastavitvi trgovine Windows (počistite predpomnilnik trgovine Windows) brez spreminjanja nastavitev računa ali brisanja nameščenih aplikacij. Pritisnite tipko Windows (Win) + R (ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'WSReset.exe' v pogovornem oknu. To bo ponastavilo predpomnilnik trgovine Windows. Preverite, ali to odpravlja težavo.

ponastavi predpomnilnik shrambe windows -

csrss.exe windows 10 entfernen

Upamo, da je ena od teh rešitev odpravila težavo in da lahko zdaj odprete določene aplikacije brez opozorilnega sporočila o vgrajenem skrbniškem računu.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popravitiTežava z aplikacijami, ki jih ni mogoče odpreti z vgrajenim skrbniškim računom:

[Nazaj na vrh]