Pozor, vaš računalnik je okužen s prevarami POP-UP

Kako odstraniti pozornost, ki jo je računalnik okužil POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Pozor, računalnik je bil okužen navodila za odstranitev

Kaj je pozornost, ki jo je okužil vaš računalnik?

Podoben Trojanci bi lahko okužili vaš računalnik , Računalnik zaznan kot pokvarjen , V računalniku zaznana vohunska programska oprema! , in mnogi drugi, 'Pozor vaš računalnik je okužen' je lažno sporočilo o napaki, ki ga prikažejo zavajajoča spletna mesta. V večini primerov uporabniki ta spletna mesta obiščejo nenamerno - preusmerijo jih vsiljivi oglasi (ki jih prikazujejo druga prevarantska spletna mesta) ali potencialno neželeni programi (PUP-i), ki v sistem prodrejo brez dovoljenja. Potencialno neželeni programi poleg preusmerjanja povzročajo tudi vsiljive oglase in zapisujejo informacije o uporabniškem sistemu.

Pozor, računalnik je bil okužen s prevaroSporočilo o napaki v bistvu navaja, da je sistem okužen in da so osebni podatki (bančni podatki, prijave / gesla, zgodovina, datoteke itd.) Ogroženi. Zlonamerno programsko opremo je treba takoj odpraviti, uporabnike pa spodbujamo, da pokličejo lažno 'tehnično podporo' prek telefonske številke [' 1- (855) 399-1933 '] pod pogojem. Uporabnike naj bi nato vodili skozi postopek odstranjevanja zlonamerne programske opreme. To je prevara - napaka »Pozor, da je bil računalnik okužen« je ponarejena. Kiber kriminalci poskušajo prestrašiti in pretentati nič hudega sluteče uporabnike, da pokličejo in plačajo za tehnično podporo, ki ni potrebna - vaš računalnik je verjetno optimiziran in brez virusov. Prezrite 'Opozorilo, da je bil računalnik okužen' in nikoli ne poskušajte poklicati zgoraj omenjene telefonske številke. To napako lahko odpravite preprosto z zapiranjem spletnega brskalnika. Nekatera prevarantska spletna mesta uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih zaprete brskalnik prek upravitelja opravil ali znova zaženite sistem. Ne obnavljajte prejšnje seje, sicer se boste naslednjič, ko odprete brskalnik, vrnili na zlonamerna spletna mesta.

Potencialno neželeni programi prikazujejo različne vsiljive oglase, kot so kuponi, pasice, pojavna okna itd. Dostavijo se z različnimi orodji (npr. „Navidezni sloji“), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato vsiljivi oglasi pogosto skrivajo osnovno vsebino, kar znatno zmanjša izkušnjo brskanja po spletu. Ti oglasi lahko preusmerijo na nalezljiva spletna mesta ali izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo / namestijo zlonamerno programsko opremo. Zato lahko že z enim samim klikom pride do visoko tveganih računalniških okužb. Potencialno neželeni programi so znani tudi po sledenju podatkov. Raziskave kažejo, da veliko PUP-ov beleži podatke, ki vključujejo osebne podatke. Naslovi IP, obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe in drugi zbrani podatki se kasneje delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci). Ti ljudje zlorabljajo zasebne podatke za ustvarjanje prihodka. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Svetujemo vam, da takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Opozorilo: Vaš računalnik je okužen
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, ima 'Pozor vaš računalnik okuženo' veliko podobnosti z več desetimi lažnimi napakami. Vsi trdijo, da je sistem poškodovan, vendar gre zgolj za poskus izsiljevanja denarja od lahkovernih uporabnikov. Znano je tudi, da imajo mladiči veliko podobnosti. S ponujanjem „uporabnih funkcij“ poskušajo ustvariti vtis legitimnosti. Upoštevajte pa, da so ti programi namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi običajnim uporabnikom dali resnično vrednost, povzročajo neželene preusmeritve, zbirajo občutljive podatke in prikazujejo vsiljive oglase, kar neposredno ogroža vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Znano je, da imajo nekateri PUP uradna spletna mesta za prenos / namestitev, vendar se ti programi zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja običajno vtečejo v sisteme brez dovoljenja. Zavedajte se, da razvijalci promocijo PUP uporabljajo z vsiljivim oglaševanjem in združevanjem. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev PUP-ov skupaj z običajno programsko opremo. Razvijalci skrivajo v paketu vključene PUP-je znotraj različnih odsekov (običajno nastavitve po meri / napredne nastavitve) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo mnogi uporabniki verjetno kliknili oglase in preskočili korake za prenos / namestitev. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Razvijalci vlagajo veliko sredstev v vsiljivo oblikovanje oglasov, s čimer se zdijo legitimni. Ko jih kliknete, pa večina privede do dvomljivih spletnih mest (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija in podobno). Če se ti oglasi nenehno srečujejo, preverite seznam nameščenih aplikacij / vtičnikov brskalnika in odstranite vse sumljive vnose. Poleg tega natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vse dodatno vključene programe. Programe je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevarantske aplikacije (razvijalci jih ovrednotijo ​​z metodo združevanja). Zato teh orodij ne uporabljajte. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUP-i, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Pozor, da je bil računalnik okužen«:

Pozor

Vaš računalnik je okužen.
Naslednji podatki so lahko ogroženi:
1. Gesla.
2. Zgodovina brskalnika.
3. Občutljivi podatki (kreditne kartice).
4. Datoteke na trdem disku.
Pokličite nas v 5 minutah, da preprečite onemogočanje računalnika.
Takoj pokličite na: 1- (855) 399-1933 (brezplačni klic).
Ne prezrite tega kritičnega opozorila. Če zaprete to stran, bo dostop do računalnika onemogočen, da se prepreči nadaljnja škoda v našem omrežju.
Takoj nas kontaktirajte, da vas bodo inženirji vodili skozi postopek odstranjevanja telefona. Pokličite nas v 5 minutah, da preprečite onemogočanje računalnika.

Videz pojavnega okna »Pozor, da je bil računalnik okužen« (GIF):

Pozor, vaš računalnik je okužen s prevaro gif

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Pozor, v računalniku je bila odstranjena oglaševalska programska oprema prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Opozorilo, da je računalnik okužen', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

wie Sie feststellen können, welches Bit Ihr Computer ist

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

kann nicht gelöscht werden, da Datei geöffnet ist

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Opozorilo, da je računalnik okužen', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'pozor, da je računalnik okužen', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'Opozorilo, da je računalnik okužen', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa 'Opozorilo, da je računalnik okužen', prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'Opozorilo, da je računalnik okužen' ali je odstranjevanje, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije