Samodejno odklepanje z Apple Watch ne deluje, kako popraviti?

Samodejno odklepanje z Apple Watch ne deluje, kako popraviti?

Samodejno odklepanje Mac s funkcijo Apple Watch ne deluje, kako popraviti?

Številni uporabniki so bili zadovoljni, ko je Apple predstavil novo različico macOS in funkcijo, ki jim omogoča odklepanje računalnikov prek Apple Watch. Ta funkcija omogoča dostop do računalnikov brez vnosa gesla z uporabo povezane ure v neposredni bližini. To sproži samodejno prijavo, žal pa pomeni, da je treba geslo prvič vnesti po ponovnem zagonu računalnika. Kljub priročnosti tega sistema so se ljudje srečevali z različnimi težavami, kot so nepravilne varnostne možnosti pri prijavah v iCloud, napačna komunikacija med Macom in Apple Watchom itd.

Na srečo je večino težav enostavno rešiti z nekaj preprostimi koraki. Brez ustreznega znanja pa se ta situacija morda zdi precej zmedena. Na primer, če samodejno odklepanje deluje pravilno, si ni treba redno zapomniti gesla (ker pri prijavi ni potrebno), če pa funkcija odpove, jo morate nenadoma priklicati (ni lahko, če je šlo za zapleteno kombinacijo znakov in številk). To je le en potencialno težaven primer, s katerim se ljudje srečujejo, ko odklepanje z Apple Watch ne uspe. V tem članku opisujemo najpogostejše težave in rešitve ter kako pravilno nastaviti dvofaktorsko overjanje namesto dvostopenjskega preverjanja, kar je eden od načinov za omogočanje funkcije samodejnega odklepanja.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Osnovne zahteve za uro in Mac za omogočanje funkcije samodejnega odklepanja

Začnemo s preverjanjem vašega sistema in programske opreme. Prepričajte se, da izpolnjujete vse naslednje zahteve:

 • Funkcija samodejnega odklepanja je na voljo samo za računalnike Mac, izdane leta 2013 ali novejše.
 • Apple Watch serije 0, 1 ali 2 mora biti nameščen na watchOS 3 ali novejši različici in računalnik na macOS Sierra ali novejši različici, da omogoči funkcijo samodejnega odklepanja, medtem ko Apple Watch Series 3 zahteva watchOS 4 in Mac, ki delujeta na macOS High Sierra ali novejši.
 • Za vaš iCloud mora biti omogočeno dvostopenjsko preverjanje pristnosti. Najpogostejša težava je, da dvofaktorska avtentikacija ni omogočena ali pa uporabniki še vedno uporabljajo Appleovo staro dvostopenjsko zaščito za preverjanje.
 • Računalnik Apple Watch in Mac morata biti podpisana z istim računom iCloud. Če so naprave podpisane z različnimi računi, funkcija samodejnega odklepanja ne bo na voljo.
 • Obe napravi, Apple Watch in računalnik Mac, morata imeti omogočeno geslo. Če ena od naprav nima omogočene gesla, funkcija samodejnega odklepanja ne bo na voljo.

[Nazaj na kazalo]

Preklopite z dvostopenjskega preverjanja na dvofaktorsko preverjanje pristnosti

Preden poskusite preklopiti med zaščitami, se prepričajte, da vse naprave, povezane z vašim računom iCloud, izpolnjujejo zahteve. Prijavite se v Spletno mesto AppleID in preučite poglavje Naprave. Minimalne zahteve za naprave iOS so različice 9 ali novejše, ure morajo biti nameščene v različicah OS 2 in računalnikih z OS X El Capitan ali novejšimi.

 • Če želite spremeniti način zaščite, se prijavite Spletno mesto Apple ID .
 • Za potrditev dejanja morate uporabiti dvostopenjsko kodo.
 • Poiščite razdelek Varnost, kjer bi lahko našli nalepko, ki prikazuje dvostopenjsko preverjanje in pod njim vklopljeno. V nasprotnem primeru preskočite naslednja dva koraka (ker dvostopenjsko preverjanje ni nastavljeno za vaš račun).
 • Kliknite Uredi, kliknite Izklopi preverjanje v dveh korakih in nato še enkrat, da potrdite svoje dejanje.
 • Apple vas bo prosil, da ustvarite varnostna vprašanja za zaščito svojega računa. To je potrebno, ker je vaš račun trenutno zaščiten samo z geslom.
 • Poleg tega boste potrebovali napravo, povezano z vašim računom iCloud. Uporabite lahko računalnik Mac ali katero koli napravo iOS, ki ustreza zgoraj navedenim minimalnim zahtevam.
 • Omogočite dvofaktorsko overjanje z računalnikom Mac:
   • Odprite iCloud v razdelku Sistemske nastavitve in nato kliknite Podrobnosti računa.
   • Na vprašanje vnesite geslo in izberite zavihek Varnost.
   • Kliknite Turn on Two-Factor Authentication in sledite navodilom na zaslonu.

  icloud-turn-on-two-factor

 • Če želite vklopiti dvofaktorsko preverjanje pristnosti s katero koli napravo iOS:
  • Odprite nastavitve naprave in tapnite iCloud.
  • Izberite svoj Apple ID in po potrebi vnesite geslo.
  • Tapnite Geslo in varnost, izberite Vklopi dvofaktorsko overjanje in sledite navodilom na zaslonu.

Priporočamo, da po možnosti nastavite več kot eno nadomestno telefonsko številko - to je dobra zaščita pred izgubljenimi ali pokvarjenimi mobilnimi telefoni.

[Nazaj na kazalo]

Prepričajte se, da je samodejna prijava onemogočena

Funkcija samodejnega odklepanja ne more delovati skupaj z omogočeno samodejno prijavo v sistemu, zato poskrbite, da je ta funkcija onemogočena. Najprej odprite sistemske nastavitve sistema Mac in izberite Uporabniki in skupine. Izberite Možnosti prijave, kliknite zaklepanje in potrdite svoje dejanje tako, da vnesete geslo skrbnika sistema, da izvedete spremembe. Ko spremenite nastavitve, kliknite spustni meni poleg Samodejna prijava in izberite Izklopljeno.

onemogoči samodejno prijavo

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite povezave prek radijskih valov

Preverite, ali funkcija samodejnega odklepanja deluje tako, da uporabite Bluetooth različice 4.2 in povezave Wi-Fi. Najprej se prepričajte, da sta obe napravi omogočeni in povezani prek teh signalov. Te povezave se lahko vrnejo v neodzivno stanje, kar povzroči izgubljeno povezavo in okvaro funkcije samodejnega odklepanja. Najboljša rešitev je ponastavitev obeh povezav.

Če želite ponastaviti povezave na uri Apple, povlecite navzgor, da odprete nadzorni center. Dotaknite se gumba Airplane Mode, ki onemogoči vse povezave. Ko je letalski način omogočen, se obarva rumeno. Znova tapnite, da onemogočite letalski način in ura se bo poskušala samodejno znova povezati.

Če želite ponastaviti povezave v Macu, v menijski vrstici v zgornjem levem kotu zaslona kliknite ikono Bluetooth. Nato izberite Turn Bluetooth Off. Omogočite ga tako, da znova kliknete ikono in izberete Turn Bluetooth On.

onemogoči-bluetooth

Nato kliknite ikono Wi-Fi v menijski vrstici poleg Bluetooth in izberite Turn Wi-Fi Off. Znova omogočite povezavo s ponovitvijo korakov in preverite, ali deluje funkcija samodejnega odklepanja.

Wifi

Acer-Sicherheitsstart fehlgeschlagen

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite naprave

Ponovni zagon elektronskih naprav je vedno možnost in lahko včasih reši celo resne težave. Znova zaženite Apple Watch, tako da hkrati držite gumb Digital Crown in Side. Držite gumbe, dokler ne vidite logotipa Apple. Če želite Mac znova zagnati, kliknite logotip Apple in izberite Restart. Ko se naprave znova zaženejo, prvič vnesite geslo, da omogočite funkcijo samodejnega odklepanja. Naj Mac preklopi v stanje spanja in znova poskusite funkcijo samodejnega odklepanja.

ponovni zagon

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je sistem posodobljen

Nove različice operacijskih sistemov imajo pogosto težave z združljivostjo, pri naslednjih različicah pa so na voljo popravki. To lahko velja za vaš sistem, zato preverite, ali so na vaši programski opremi posodobitve. Če želite preveriti razpoložljive posodobitve za Apple Watch, zaženite aplikacijo v iPhonu. Na dnu tapnite zavihek Moja ura, izberite Splošno in tapnite Posodobitev programske opreme. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Če želite zagotoviti, da uporabljate najnovejšo različico macOS, odprite Mac App Store. Izberite zavihek Posodobi in preverite, ali so na voljo posodobitve, in jih namestite. Ko posodobite programsko opremo, znova zaženite naprave, se prvič prijavite in preverite, ali deluje funkcija samodejnega odklepanja.

preveri za posodobitve

[Nazaj na kazalo]

Ponovno seznanite svojo uro Apple Watch

Ponovno seznanjanje ure Apple Watch je lahko zapleten postopek, če pa je prišlo do težave pri povezavi med iPhoneom in Apple Watchom, varne informacije v zvezi s funkcijo samodejnega odklepanja ne bodo pravilno prenesene. Če želite odpraviti to težavno težavo, najprej odstranite seznanitev naprav, tako da zaženete aplikacijo Watch. Na dnu zaslona tapnite zavihek Moja ura, nato pa na vrhu Apple Watch. Nato pritisnite gumb Info na desni in izberite Unpair Apple Watch. Poleg tega morate ponoviti postopek seznanjanja in na koncu postopka izberite obnovitev iz najnovejše varnostne datoteke. Ko je postopek ponovnega seznanjanja končan, omogočite funkcijo samodejnega odklepanja v nastavitvah Mac. Na koncu preverite, ali funkcija samodejnega odklepanja deluje pravilno.

[Nazaj na vrh]