Izogibajte se prevaram s „Čestitamo uporabniku Samsung!“

Kako odstraniti Čestitke Uporabnik Samsung! POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

'Čestitamo uporabniku Samsunga!' navodila za odstranitev

Kaj je »Čestitamo uporabniku Samsung!«?

'Čestitamo uporabniku Samsunga!' je prevara na zavajajočih spletnih straneh. Trdi, da zaradi podpore obiskovalcev storitvam 'Samsung' podjetje ponuja priložnost, da osvoji 'ekskluzivno nagrado'. Upoštevajte, da ta dvomljiva shema nima povezave s Samsungom. Poleg tega so vse ponujene nagrade lažne. V času raziskave je bila prevara preprosto preusmerjena na spletno mesto z napisom 'Hvala', vendar v večini primerov te prevare ukradejo osebne podatke uporabnikov (npr. Imena, e-poštne naslove, bančne podatke itd.) In / ali zvijače v denarne transakcije (npr. plačilo pristojbin za lažno nagrado itd.). Običajno se obiski zavajajočih / prevarantskih spletnih strani zgodijo s preusmeritvami, ki jih povzročijo vsiljivi oglasi ali potencialno neželene aplikacije (PUA), ki so že vdrle v sistem.

Čestitamo uporabniku Samsung! prevaraKo se na spletnem mestu prikaže sporočilo »Čestitamo uporabniku Samsung!« vnesena prevara, prikaže se pojavno okno, ki uporabnikom čestita, ker so bili izbrani kot kandidati za prejem ekskluzivne nagrade - to je zahvala za podporo Samsungu. Ko kliknete gumb »V redu«, se pojavno okno zapre. Stran vsebuje nagradno žrebanje, ki se že zavrti. Ko se kolo ustavi pri nagradi, se na strani prikaže še eno pojavno okno, ki uporabnikom naroči, naj kliknejo gumb »Zahtevaj nagrado« in preverijo informacije na naslednji strani. To okno vsebuje tudi odštevanje, ki določa preostali čas, dokler nagrada ne bo več na voljo. Ta gumb dejansko ne preusmeri na nobeno spletno mesto z navodili - uporabniki so preusmerjeni na spletno mesto, ki preprosto vsebuje besede 'Hvala'. Pri preučevanju zasnove te prevare je zelo verjetno, da je bila ustvarjena za krajo osebnih podatkov uporabnikov in / ali zavajanje pri prenašanju denarja goljufom. Zaupanje 'Čestitamo uporabniku Samsung!' in druge, podobne sheme lahko vodijo do resnih težav, vključno z vprašanji glede zasebnosti, finančno izgubo in celo krajo identitete.

PUA poleg odpiranja različnih dvomljivih (npr. Prodajnih, prevarantskih, ogroženih, prevara in zlonamernih) spletnih strani imajo tudi druge funkcije. Te aplikacije lahko prikazujejo tudi vsiljive oglase (npr. Pasice, pojavna okna, kuponi itd.). Ti oglasi so več kot le nadloga - ob kliku preusmerijo na nezaupljive / zlonamerne spletne strani in lahko celo prikrito prenesejo / namestijo neumne vsebine (npr. PUA-je). Drugi PUA ugrabljajo brskalnike z omejevanjem / zavrnitvijo dostopa do nastavitev, da bi spodbujali lažne iskalnike. PUA pogosto spremljajo in beležijo podatke, vključno z navadami brskanja uporabnikov (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In osebnimi podatki (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Te podatke lahko nato delite s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki jih želijo zlorabiti zaradi dobička. Če povzamemo, PUA lahko povzročijo infiltracijo v brskalnik / sistem in okužbe ter ogrozijo zasebnost, identiteto in finance uporabnikov. Če želite zaščititi integriteto naprave in varnost uporabnika, nemudoma odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Čestitamo uporabniku Samsung! pojavno okno
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev Prevara trdi, da lahko obiskovalci osvojijo ekskluzivno nagrado.
Sorodne domene rewardsawesome [.] com
Vročanje naslova IP (rewardsawesome [.] Com) 91.224.58.27
Imena zaznavanja (rewardsawesome [.] Com) Fortinet (lažno predstavljanje), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi Lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

' VI STE IZBRANI! ',' Čestitamo kupcu Walmarta! 'in' POSEBNA NAGRADA NAŠIH SPONZORJEV 'so primeri prevare, ki uporabljajo identičen model kot' Čestitamo uporabniku Samsung! '. Drugi priljubljeni modeli vključujejo opozorila, da so naprave obiskovalcev okužene in / ali ogrožene, opozorila, da ključna programska oprema manjka in / ali je zastarela itd. Cilj teh prevar je ustvariti prihodek za njihove oblikovalce na račun uporabnikov. To dosežemo tako, da jih spodbudimo k razkritju njihovih osebnih podatkov, opravljanju denarnih transakcij, prenosu / namestitvi in ​​/ ali nakupu nedelujoče, nezaupljive ali zlonamerne vsebine.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

PUA-ji se pogosto širijo z nastavitvami za prenos / namestitev drugih programov. „Združevanje“ je izraz, ki se uporablja za opredelitev te zavajajoče tržne tehnike predpakiranja običajnih aplikacij z neželeno ali zlonamerno programsko opremo. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Preskakovanje korakov in odsekov) povečajo tveganje za morebitno infiltracijo v sistem in okužbe. Nekatere od teh aplikacij imajo 'uradna' spletna mesta za prenos. Ko jih kliknejo, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev brez dovoljenja uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Pomembno je, da pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom raziščete vse izdelke, da preverite njihovo legitimnost. Uporabljajte samo uradne in preverjene kanale za prenos. Viri, vključno z omrežji za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.), Spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek in drugi prenosniki tretjih oseb niso zaupanja vredni in ponujajo prav tako dvomljivo vsebino. Postopke prenosa / namestitve obravnavajte previdno. Preberite pogoje, preučite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in zavrnite prenos / namestitev dodatnih aplikacij, orodij, funkcij itd. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni in neškodljivi, lahko pa jih preusmerijo na zelo dvomljive strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druge). Če imate tovrstne oglase / preusmeritve, odstranite vse sumljive aplikacije in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v začetnem pojavnem oknu:

Čestitamo uporabniku Samsung!
Zahvaljujemo se vam za vašo stalno podporo našim storitvam - zato vam ponujamo priložnost, da prejmete ekskluzivno nagrado

Kliknite »V redu«, da pridobite svojo posebno nagrado

Vso srečo!

Posnetek zaslona kolesa sreče za izžrebanje lažne nagrade:

Čestitamo uporabniku Samsung! prevara ponarejena nagradna igra

Besedilo, predstavljeno na tej strani:

Program zvestobe uporabnikov 2019
Čestitamo!

Vsak ponedeljek izberemo 7 srečnih Samsungovih uporabnikov, ki prejmejo posebno nagrado. Zavrtite kolo, da pridobite svojo posebno nagrado.

Posnetek zaslona prikazanega pojavnega okna po osvojitvi lažne nagrade:

Čestitamo uporabniku Samsung! prevara ponarejena nagradna igra

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

Čestitamo!
(1) Samsung Galaxy S9 je rezerviran za vas!

Za pridobitev nagrade kliknite spodnji gumb in preverite svoje podatke na naslednji strani.

Zahtevajte svojo nagrado
Vaša nagrada bo potekla ob 5:07

Pojav 'Čestitamo uporabniku Samsung!' prevara (GIF):

Čestitamo uporabniku Samsung! prevara gif

Primer še ene podobne prevare z naslovom ' Program zvestobe uporabnikov 2020 ':

wie man apt-get verwendet

Prevara programa zvestobe uporabnikov 2020

Besedilo je predstavljeno v:

Začetno pojavno okno:

Čestitamo stranki Apple!
Radi bi se vam zahvalili za vašo stalno podporo našim storitvam - zato vam ponujamo priložnost, da prejmete
Apple Airpods Pro!

Kliknite »V redu«, da pridobite svojo posebno nagrado

Vso srečo!


Drugo pojavno okno:

Čestitamo!
(1) Apple Airpods Pro je rezerviran za vas!

Za pridobitev nagrade kliknite spodnji gumb in preverite svoje podatke na naslednji strani.

Zahtevajte svojo nagrado
Vaša nagrada bo potekla ob 4:11

Ozadje:

Program zvestobe uporabnikov 2020
Čestitamo!

Vsak četrtek izberemo 7 srečnih Appleovih kupcev, ki prejmejo posebno nagrado. Zavrtite kolo, da pridobite svojo posebno nagrado.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

PUA-je odstranite prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem čestitk uporabniku samsung! pojavno okno, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem čestitk uporabniku samsung! pojavno okno, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s čestitkami uporabnik samsung! odstranitev pojavnih oken lahko ponastavi njihove nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem čestitk uporabniku samsung! pojavno okno, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave med odstranjevanjem čestitk uporabniku samsung! iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o čestitkah uporabniku samsung! pojavno okno ali odstranitev, prosimo, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.