Izogibajte se goljufijam spletnih mest, ki trdijo, da je bil vaš iPhone vdran

Kako se znebiti vašega iPhone-a Hacked POP-UP prevara (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti 'Vaš iPhone je bil vdran' iz računalnikov Mac?

Kaj je 'Vaš iPhone je bil vdran'?

'Vaš iPhone je bil vdrl' je prevara, ki jo oglašujejo zavajajoča spletna mesta. Kot je razvidno iz naslova, shema trdi, da so bile uporabniške naprave ogrožene in so bile do njih dostopne brez dovoljenja. 'Vaš iPhone je bil vdran' promovira tudi druge prevare, ki podpirajo nezaupljivo in morda zlonamerno programsko opremo. Običajno uporabniki dostopajo do teh zavajajočih spletnih strani prek preusmeritev, ki jih povzročijo vsiljivi oglasi ali potencialno neželene aplikacije (PUA), ki so že vdrle v sistem. Te aplikacije ne potrebujejo izrecnega soglasja uporabnika za namestitev v svoje naprave.

Vaš iPhone je vdrl prevaraKo dostopate do spletnega mesta s to shemo, se obiskovalcem prikaže pojavno okno. Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu, navaja, da so bili uporabniški telefoni iPhone vdrli. Zato naj bi njihova dejanja spremljali kiber kriminalci. Prevara obvešča uporabnike, da morajo nemudoma ukrepati. Ko je to okno zaprto, se uporabnikom predstavijo različne druge prevare, ki promovirajo ponarejena protivirusna programska oprema , adware , ugrabitelji brskalnikov in druge PUA-je, vendar lahko sheme tudi potrdijo Trojanci , ransomware , kriptominerji in drugo zlonamerno programsko opremo. Zato lahko zaupanje v »Vaš iPhone je vdrl« in prevare, ki jih promovira, povzroči okužbe sistema, finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Poleg tega upoštevajte, da nobeno spletno mesto ne more zaznati groženj, ki so prisotne v napravi, in vse, ki navajajo take trditve, so prevare.

PUA imajo poleg zavajajočih / prevara, prodajnih, prevarantskih, ogroženih in zlonamernih spletnih mest tudi dodatne funkcije. Lahko vodijo vsiljive oglaševalske kampanje. Ti oglasi zmanjšujejo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko po kliku preusmerijo na nezaupanja vredna / zlonamerna spletna mesta, nekatera pa lahko celo prikrito prenesejo / namestijo neželeno programsko opremo. Drugi PUA-ji lahko ugrabijo brskalnike tako, da spremenijo njihove nastavitve in omejijo / zavrnejo dostop do njih (za promocijo lažnih iskalnikov). Slednji so le redko sposobni zagotoviti rezultate iskanja, zato jih preusmerijo na Yahoo , Google, Bing in drugih zakonitih iskalnikov. Večina PUA-jev lahko sledi podatkom. Lahko spremljajo dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Ti ranljivi podatki se pogosto delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), da bi jih zlorabili zaradi dobička. Da bi zagotovili celovitost naprave in varnost uporabnika, je treba vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika nemudoma odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno »Vaš iPhone je bil vdran«
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Ponarejena trditev Prevara trdi, da so iPhoni uporabnikov vdrli.
Promocija neželene aplikacije Prevara promovira različne dvomljive aplikacije.
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

' Program Apple Rewards ',' (3) Odkriti so bili virusi ',' 19 virusov močno poškoduje vaš Apple iPhone! 'in' Vaš Apple iPhone je močno poškodovan zaradi (6) virusov! 'je nekaj primerov drugih prevar, usmerjenih na uporabnike iPhona. Spletne sheme lahko uporabljajo različne modele prevar. Priljubljeni modeli vključujejo (vendar niso omejeni na): opozorila, da je naprava okužena ali ogrožena, obvestila o zastareli ali manjkajoči programski opremi, lažna podelitev nagrad, 'neverjetne' ponudbe itd. Ne glede na to, kaj te prevare navajajo, zahtevajo, ponujajo ali povpraševanja, njihov namen je enak: ustvarjati prihodek za oblikovalce. Zato bodite pri brskanju vedno previdni.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo 'uradne' spletne strani za prenos, ki jih pogosto promovirajo spletna mesta z zavajajočimi spletnimi stranmi. Te aplikacije lahko tudi prenesete / namestite skupaj z drugo programsko opremo. „Pakiranje“ je izraz, ki se uporablja za opredelitev te zavajajoče tržne metode predpakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Ignoriranje izrazov, preskakovanje korakov itd.) Povečajo nevarnost nenamernega dovoljenja združene vsebine v sistem. Vsiljivi oglasi širijo tudi PUA. Ko jih kliknejo, lahko izvršijo skripte, namenjene prenosu / namestitvi PUA-jev brez dovoljenja uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Vse izdelke je treba raziskati pred prenosom / namestitvijo. Uporabite uradne in preverjene kanale za prenos. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb lahko ponujajo zavajajoče in povezane, zato se jim je treba izogibati. Pri prenosu / namestitvi je pomembno, da preberete pogoje, preučite vse možne možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni in neškodljivi, lahko pa jih preusmerijo na zelo dvomljive strani (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druge). Če pride do teh oglasov / preusmeritev, preverite sistem in takoj odstranite vse dvomljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v prevari 'Vaš iPhone je bil vdrl':

Vaš iPhone je bil vdrl

Vsa vaša dejanja v napravi spremlja heker.

Potrebno je takojšnje ukrepanje!

Zapri

Če želite omogočiti blokiranje pojavnih oken, lažna opozorila na spletnih mestih in odstraniti podatke brskanja po spletu v mobilnih napravah Apple, sledite tem korakom:

Najprej pojdite na ' Nastavitve 'in se nato pomaknite navzdol, da poiščete in tapnete' Safari '.

odstranite pojavna okna in počistite predpomnilnik 1. korak

Preverite, ali je 'Blokiraj pojavna okna 'in' Opozorilo o goljufivih spletnih mestih 'preklopniki so omogočeni. Če ne, jih takoj omogočite. Nato se pomaknite navzdol in tapnite 'Napredno '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 2. korak

Dotaknite se Podatki o spletnem mestu ' in potem ' Odstrani vse podatke spletnega mesta '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 3. korak

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke in mape »vaš iphone je bil vdran«:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

Linux mint auf usb

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

Die Server-IP-Adresse von www.youtube.com konnte nicht gefunden werden.

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Pojavno odstranjevanje iz internetnih brskalnikov »Vaš iPhone je bil vdrl«:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite pojavne razširitve Safari, povezane z »iphone has hacked«:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite pojavne dodatke Mozilla Firefox »vaš iphone je bil vdrl«:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite pojavne dodatke za Google Chrome, povezanih s »iphone je bil vdran«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .