Izogibajte se čestitkam kupca Walmart! loterijska prevara

Kako odstraniti čestitke Walmart Shopper! POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

'Čestitamo kupcu Walmarta!' navodila za odstranitev

Kaj je 'Čestitamo kupcu Walmart!'?

To spletno mesto s prevarami z loterijo trdi, da imajo obiskovalci priložnost osvojiti eno od številnih nagrad. Običajno imajo goljufi za tovrstnimi spletnimi mesti en glavni cilj: prevarati ljudi pri zagotavljanju različnih informacij. Na primer imena, priimki, e-poštni naslovi, podatki o kreditni kartici itd. Ne zaupajte tej ali drugi, podobni spletni strani. V večini primerov se odprejo z zavajajočimi oglasi, drugimi nezaupljivimi spletnimi mesti ali potencialno neželenimi aplikacijami (PUA), nameščenimi v brskalniku in / ali operacijskem sistemu.

Čestitamo kupcu Walmarta! prevaraKo obiščete to spletno mesto s prevarami, se prikaže pojavno okno z navedbo, da imajo obiskovalci priložnost, da si prislužijo ekskluzivno nagrado, ker so zvesti kupci Walmarta. Upoštevajte, da to podjetje nima nič skupnega s to ponarejeno loterijo. Za sodelovanje v tej prevarah z loterijo obiskovalce pozivajo, da zavrtijo kolo in nato zahtevajo eno izmed posebnih nagrad, kot so Apple Watch, iPhone, AirPods ali darilno kartico Walmart v višini 1000 USD, vendar jih morajo pred prevzemom nagrade priskrbeti različne informacije. Običajno tovrstna spletna mesta zahtevajo podrobnosti, kot so ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov in druge podrobnosti. Prav tako lahko zahtevajo podatke o kreditni kartici. V času raziskave pa je gumb »Zahtevaj nagrado« privedel do okvare spletnega mesta. Močno odsvetujemo dajanje kakršnih koli informacij na tej ali drugi, podobni spletni strani. Ljudje, ki zaupajo tem spletnim mestom, tvegajo krajo identitete, denarno izgubo, težave z zasebnostjo itd.

Ta spletna mesta običajno odpirajo PUA-ji, ki so nameščeni v brskalniku in / ali operacijskem sistemu. PUA odpirajo nezaupljive strani, zbirajo podatke o brskanju in krmijo uporabnike z vsiljivimi oglasi. Beležijo podrobnosti, kot so naslovi IP, vnesene iskalne poizvedbe, URL-ji obiskanih spletnih mest, geolokacije itd. Razvijalci informacije običajno prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. PUA-ji pogosto ponujajo vsiljive oglase. Običajno prikazujejo oglase v obliki pojavnih oken, kuponov, pasic, anket itd. Ljudje, ki jih kliknejo, so običajno preusmerjeni na različne dvomljive strani ali pa jim omogočajo izvajanje skriptov, ki povzročajo prenos / namestitev PUA-jev ali celo zlonamernih programov. Vse PUA-je je treba takoj odstraniti, saj lahko povzročijo težave v zvezi z varnostjo brskanja, zasebnostjo, krajo identitete in drugimi težavami.

Povzetek grožnje:
Ime 'Čestitke Walmart kupec!' virus
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Ponarejena trditev To spletno mesto trdi, da imajo obiskovalci priložnost osvojiti posebno nagrado.
Sorodne domene rewardsawesome [.] com, center srečnih daril [.] com
Imena zaznavanja (rewardsawesome [.] Com) Fortinet (lažno predstavljanje), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi Videz prevar na loteriji, lažna sporočila o napakah, lažna sistemska opozorila, pojavne napake, ponarejeno računalniško skeniranje.
Metode distribucije Ogrožena spletna mesta, prevarantski spletni pojavni oglasi, potencialno neželene aplikacije.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete, možne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

' Čestitamo Dragi kupec Amazonke ',' Spoštovani uporabnik Chroma, čestitamo! 'in' Izvedli ste petmilijardito iskanje 'so primeri drugih tovrstnih spletnih strani s prevarami. Večina poskuša obiskovalce pretentati v posredovanje različnih informacij in nobeden od udeležencev ne osvoji nobene nagrade. Prevaranti, ki stojijo za temi spletnimi mesti, se pogosto trudijo, da so videti bolj prepričljiva z uporabo imen znanih podjetij (na primer Walmart). Če se te spletne strani redno odpirajo, je to verjetno posledica PUA-jev, nameščenih v brskalniku in / ali operacijskem sistemu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Na splošno ljudje nenamerno prenesejo in namestijo PUA-je, ko jih razvijalci programske opreme distribuirajo z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« - PUA-je vključijo v nastavitve za prenos / namestitev drugih programov, povezane podatke pa skrijejo v »Po meri«, »Napredno« in druge podobne nastavitve. Ljudje, ki prenesejo in / ali namestijo programsko opremo, ne da bi spremenili te nastavitve, pogosto nehote dajo različnim PUA dovoljenje za prenos in namestitev. V nekaterih primerih se PUA prenesejo in namestijo, ko ljudje kliknejo zavajajoče oglase, ki izvajajo določene skripte.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Ne prenašajte in ne nameščajte programske opreme prek nezaupnih spletnih mest, prenosnikov tretjih oseb, namestitvenih programov, omrežij Peer-to-Peer (npr. Hudourniške odjemalce, eMule) itd. To je treba izvajati z uporabo samo uradnih spletnih mest in neposrednih povezav za prenos. Odklonite ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih, neželenih aplikacij, preden dokončate postopek prenosa / namestitve. Običajno so te ponudbe omenjene v nastavitvah nastavitev, kot so »Napredno«, »Po meri«. Ne klikajte vsiljivih oglasov, še posebej, če se prikazujejo na dvomljivih spletnih mestih. To lahko privede do potencialno zlonamernih strani ali povzroči prenos / namestitev neželene programske opreme. Takoj odstranite neznane neželene razširitve, dodatke in vtičnike, nameščene v brskalniku. Enako velja za tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Besedilo je predstavljeno v uvodu 'Čestitamo kupcu Walmarta!' pojavno okno:

Čestitamo kupcu Walmarta!
Radi bi se vam zahvalili za zvestobo - zato vam ponujamo priložnost, da prejmete ekskluzivno nagrado

Zavrtite kolo, da pridobite svojo posebno nagrado

Vso srečo!

Posnetek zaslona strani v ozadju:

čestitke stran za ozadje prevare walmart shopper

Besedilo na tej strani:

EKSKLUZIVNE NAGRADE ★
Walmart
Šele danes - 27. januarja 2020 img
Spin & Win

Vsak ponedeljek izberemo 7 srečnih kupcev Walmarta, ki prejmejo posebno nagrado. Zavrtite kolo, da pridobite svojo posebno nagrado.

Posnetek zaslona drugega pojavnega okna:

čestitke walmart shopper prevara drugo pojavno okno

Besedilo v tem pojavnem oknu:

Čestitamo!
(1) Darilna kartica Walmart v vrednosti 1000 USD je rezervirana za vas!

Za pridobitev nagrade kliknite spodnji gumb in preverite svoje podatke na naslednji strani.

Windows 2 Finger Scroll funktioniert nicht

Zahtevajte nagrado →
Vaša nagrada bo potekla ob 5:09

Nastop 'Čestitke kupcu Walmarta!' prevara (GIF):

Čestitamo gif prevaranta Walmart

Nastop drugega 'Čestitamo kupcu Walmarta!' različica prevara z loterijo (GIF):

čestitke walmart shopper prevara druga različica

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

PUA odstranite prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem 'čestitke kupcu walmart!' virus, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem 'čestitke kupcu walmart!' virus, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z 'čestitke kupcu walmart!' odstranjevanje virusov lahko ponastavi njihove nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Windows Defender Windows 10 lässt sich nicht öffnen

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem 'čestitke kupcu walmart!' virus, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju 'čestitke kupcu walmart!' virusa iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o 'čestitke kupcu walmart!' virus ali njegovo odstranitev, prosimo, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije