Izogibajte se prenosu dvomljivih aplikacij s spletnega mesta safebrowsing.network

Kako se znebiti prevare POP-UP Safebrowsing.network (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti omrežje za varno brskanje [.] Z Maca?

Kaj je varno brskanje po omrežju [.]?

Omrežje Safebrowsing [.] Je zavajajoče / prevaransko spletno mesto, namenjeno spodbujanju uporabnikov k prenosu / namestitvi nezaupljive programske opreme. Običajno tovrstna spletna mesta obiskovalce opozarjajo na grožnje / težave, zaznane v njihovi napravi, in ponujajo programe za njihovo odpravo. Uporabniki morajo vedeti, da nobena spletna stran ne more zaznati takih težav, za katere trdijo, da jim ni mogoče zaupati. Enako velja za vsebino, ki so jo priporočili, zelo verjetno je, da je nelegitimna in nefunkcionalna. V večini primerov obiskovalci varnega brskanja po omrežju [.] In druge strani, podobne - vnesite jih prek preusmeritev, ki jih povzročajo PUA (potencialno neželena aplikacija), ki so se že vdrli v njihove brskalnike.

varno brskanje [.] omrežna prevaraNajpogostejši cilji te prevare so uporabniki iPhonov, vendar je možno, da se lastniki drugih izdelkov Apple preusmerijo tudi na omrežje varnega brskanja [.]. Ko dostopate do tega spletnega mesta, se prikaže pojavno okno, ki trdi, da je odkrilo štiri viruse, ki lahko izbrišejo sezname stikov, poškodujejo kartico SIM in napravo. Uporabnike pozivamo, naj upoštevajo navodila na strani. Omenjena stran ponavlja začetna opozorila in vsebuje korake za odstranitev. Prvič, uporabnikom je naročeno, da pritisnejo gumb na dnu ('odstrani viruse'), drugič naj prenesejo 'My Security' in na koncu odpravijo grožnje. Poleg tega ta spletna stran prikazuje odštevanje in navaja, da morajo uporabniki ukrepati v danem času (čeprav ne navaja, kaj se bo verjetno zgodilo, ko se izteče). Vse informacije, naštete v omrežju varnega brskanja [.], So ponarejene, 'zaznani' virusi so ponarejeni in jih v napravi ni. Po 'korakih odstranjevanja', ki jih ponuja to spletno mesto, bodo uporabniki naložili / namestili dvomljivo aplikacijo ali podobno nezaupljivo vsebino.

PUA-ji (ki odpirajo spletna mesta, kot je omrežje varnega brskanja [.]) Lahko vodijo tudi vsiljive oglaševalske akcije in sledijo podatkom. Ponujajo pojavna okna, pasice, kupone, ankete in druge neželene oglase. Vendar pa so več kot le nadloga, štejejo tudi za grožnjo varnosti naprave / uporabnika. Ko jih kliknete, preusmerijo na škodljive strani, nekateri pa lahko izvajajo skripte, namenjene prikritemu prenosu / namestitvi PUA-jev. Neželene aplikacije s sposobnostmi sledenja podatkov, spremljajo dejavnost brskanja uporabnikov (obiskani URL-ji, ogledane spletne strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo njihove osebne podatke (naslove IP, geolokacije in resnične osebne podatke). Te občutljive podatke lahko nato delite s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci) z namenom zlorabe zaradi finančne koristi. Če povzamemo, lahko PUA povzročijo različne infiltracije in okužbe, finančne izgube, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Da bi zagotovili varnost naprave / uporabnika, je izjemno pomembno, da vse sumljive programe nemudoma odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime pojavno okno safebrowsing.network
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Lažna trditev Prevara trdi, da je naprava okužena z virusi.
Imena zaznavanja Celoten seznam ( VirusTotal )
Vročanje naslova IP 104.31.92.113
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Manualchecker [.] Com , bestantius [.] com , safari-zaščita [.] s je nekaj primerov prevaranskih spletnih mest, podobnih omrežju safebrowsing [.]. Običajno uporabljajo različne prestrašitvene taktike, da uporabnike privabijo v določena dejanja. Za podrobnost prikažejo opozorila na najdene grožnje / težave in promovirajo nezanesljivo programsko opremo za njihovo odstranitev. Močno odsvetujemo nalaganje / nameščanje in / ali nakup vsebine, ki jo ponujajo taka spletna mesta.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Najpogostejši način širjenja PUA je prek prenosov / namestitev drugih izdelkov. Ta zavajajoč trženjski način predpakiranja običajne programske opreme z neželeno ali zlonamerno vsebino se imenuje »združevanje«. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Prezrti izrazi, uporabljene vnaprej nastavljene možnosti itd.) - povečajo tveganje nenamernega dovoljenja združenih aplikacij v napravo. Ko jih kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev brez soglasja uporabnika.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Uporabnike spodbujamo, da pred prenosom / namestitvijo raziskujejo vsebino, da preverijo njeno legitimnost. Uporabljati je treba samo uradne in preverjene kanale za prenos. Omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.), Spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek, prenosniki tretjih oseb in podobni viri veljajo za nezaupljive, zato jim odsvetujejo uporabo. Pri prenosu / namestitvi bi morali uporabniki prebrati izraze, raziskati vse razpoložljive možnosti, uporabiti nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočiti dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi so pogosto videti običajni in neškodljivi, vendar jih preusmerijo na vprašljive spletne strani (npr. igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in tako naprej). Če uporabniki naletijo na tovrstne oglase / preusmeritve, je močno priporočljivo, da pregledajo napravo in takoj odstranijo vse sumljive programe. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu:

Opozorilo: Napravo so okužili virusi (4)! Virusi bodo poškodovali vaš mobilni telefon, kartico SIM in izbrisali vse vaše stike! Za odstranitev virusov sledite navodilom na naslednji strani.

Posnetek zaslona varnega brskanja po omrežni strani [.]:

varno brskanje po ozadju strani.

Besedilo, predstavljeno na tej strani:

Vaš iPhone je okužen z virusi (4)!

AppleCare
Načrt zaščite
Če jih virus ne odpravi takoj, lahko blokirajo mobilni telefon, kartico SIM in poškodujejo ter izbrišejo vse pomembne datoteke.

So überprüfen Sie, ob Ihr Computer 64-Bit ist

Če želite virus takoj odstraniti:

1. korak: Kliknite spodnji gumb.

2. korak: Prenesite 'My Security' na naslednjo stran, da popolnoma odstranite virus.

Pomembno: Prosimo, ukrepajte v 59 sekundah.

odstranite viruse
Naprave ne želim popravljati.

Podpora
Poiščite podporo
Servis in popravilo
Viri
Povežite se
Združene države
Avtorske pravice © 2019 Apple Inc. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti
Pogoji uporabe
Prodaja in povračila
Zemljevid strani

Če želite omogočiti blokiranje pojavnih oken, lažna opozorila na spletnih mestih in odstraniti podatke brskanja po spletu v mobilnih napravah Apple, sledite tem korakom:

Najprej pojdite na ' Nastavitve 'in se nato pomaknite navzdol, da poiščete in tapnete' Safari '.

odstranite pojavna okna in počistite predpomnilnik 1. korak

Preverite, ali je 'Blokiraj pojavna okna 'in' Opozorilo o goljufivih spletnih mestih 'preklopniki so omogočeni. Če ne, jih takoj omogočite. Nato se pomaknite navzdol in tapnite 'Napredno '.

Es fehlt eine .net-Framework-Datei

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 2. korak

Dotaknite se Podatki o spletnem mestu ' in potem ' Odstrani vse podatke spletnega mesta '.

onemogočite pojavna okna in počistite predpomnilnik 3. korak

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Amd Catalyst Control Center lässt sich nicht öffnen

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite pojavne datoteke in mape, povezane s safebrowsing.network:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

WLAN hatte keine gültige IP-Konfiguration

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

odstranjevanje pojavnih oken s spletnega brskalnika safebrowsing.network:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane s pojavnim oknom safebrowsing.network:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

was ist sichere suche in chrome
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite pojavne dodatke za Mozilla Firefox, povezane s safebrowsing.network:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite pojavne dodatke za Google Chrome, povezane s pojavnim oknom safebrowsing.network:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .