Pazite, da vam račun eBay ne ukrade lažno e-poštno sporočilo za podporo eBayu

Kako odstraniti eBay Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje „eBay Email Scam“

Kaj je 'eBay Email Scam'?

„Prevara z e-poštnimi sporočili eBay“ je zavajajoče e-poštno sporočilo, v katerem trdijo, da so bili računi eBay prejemnikov morda ogroženi in uporabljeni brez njihovega dovoljenja. Sporočilo vsebuje povezavo, ki naj bi vsebovala navodila, kako podrobno zaščititi račun. Če ga kliknete, pride do spletnega mesta z lažnim predstavljanjem, namenjenega kraji poverilnic računa eBay (e-pošta / uporabniško ime in geslo). To e-poštno sporočilo je prevara in nima nobene zveze s korporacijo e-trgovine eBay in tudi računi uporabnikov niso bili zlorabljeni.

eBay e-poštna prevara z vsiljeno poštoDomnevno gre za e-poštno sporočilo podpore eBay. Sporočilo trdi, da obstaja razlog za domnevo, da so bili računi eBay prejemnikov uporabljeni brez njihovega dovoljenja / vednosti. Prevara uporabnikom 'zagotavlja', da je kakršna koli goljufiva / nepooblaščena dejavnost ustavljena. Zato so bili vsi nakupi in / ali prodaje odpovedani, prav tako tudi vse provizije in plačila. V e-poštnem sporočilu je navedeno, da so vsi odstranjeni seznami podrobno navedeni na dnu sporočila, kar verjetno pomeni, da so bili zbrani v pripeto besedilno datoteko (ki je prazna). Poleg tega so prejemniki obveščeni, da so njihovi finančni podatki (npr. Bančni računi, kreditne kartice) varni. Za zaščito računa se uporabnikom naroči, da se prijavijo, da preverijo in / ali posodobijo kontaktne, plačilne in druge podatke. Sporočilo se konča s povezavo do spletnega mesta, ki vsebuje podrobna navodila. Vse trditve v tem e-poštnem sporočilu so napačne in to velja tudi za spletno mesto, ki je imitacija uradne strani za prijavo / prijavo na eBay. Kibernetske kriminalce, ki stojijo za to prevaro, ukradejo vse poverilnice računa eBay, vnesene na to lažno spletno stran. Posledično prevaranti ukradejo ustrezen račun in ga nato zlorabijo. Uporablja se lahko za spletne nakupe in podobno zlorabo, odvisno od natančnih informacij, dostopnih prek računa. Če so se uporabniki že poskusili prijaviti s tega goljufivega spletnega mesta, jim toplo svetujemo, da takoj spremenijo geslo prek zakonite spletne strani eBay in se obrnejo na uradno podporo.

Povzetek grožnje:
Ime eBay prevara po e-pošti
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev E-pošta trdi, da so bili računi eBay prejemnikov uporabljeni brez njihovega dovoljenja.
Preobleka E-pošta je prikrita kot opozorilo podpore eBay.
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

E-poštna sporočila o prevari so pogosta in so običajno predstavljena kot „uradna“, „pomembna“, „nujna“, prednostna „itd.“ ORGANIZACIJA LOTTERIJE TOYOTA ',' Kibernetski napad iranske vlade 'in' Našli boste trojanca je nekaj primerov drugih zavajajočih sporočil. Lahko služijo različnim namenom, na primer kraji osebnih podatkov prejemnikov (npr. Poverilnic računa, osebnih podatkov, bančnih podatkov), prevaranju denarnih transakcij (npr. Lažni nakupi, provizije, plačila, globe) ali za prenos / namestitev nezaupljivih ali zlonamernih vsebina (npr trojanski , ransomware in drugo zlonamerno programsko opremo). Obstaja širok spekter modelov prevar po e-pošti, ki jih spodbuja uporaba socialnega inženiringa in taktike strašenja. Previdni ste pri odpiranju in zaupanju e-poštnih sporočil, zlasti tistih, ki jih prejmete od neznanih ali sumljivih pošiljateljev.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Med oglaševalskimi akcijami z neželeno pošto se pošlje na tisoče zavajajočih e-poštnih sporočil, priloženih ali povezanih nalezljivih datotek. Priloge so lahko v različnih oblikah, kot so arhivi (ZIP, RAR) in izvršljivi (.exe, .run), dokumenti Microsoft Office in PDF, JavaScript in tako naprej. Ko se nevarna datoteka zažene, zažene ali kako drugače odpre, se zažene postopek okužbe (tj. Začne se prenos / namestitev zlonamerne programske opreme). Dokumenti Microsoft Office na primer povzročajo okužbe z zlonamernimi makro ukazi. Ko je dokument MS Office odprt, od uporabnikov zahteva, da omogočijo makro ukaze (tj. Omogočijo urejanje). Če so makri omogočeni, se začne namestitev zlonamerne vsebine.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Dvomljivih in / ali nepomembnih e-poštnih sporočil ne bi smeli odpirati, zlasti tistih, ki jih prejmejo sumljivi / neznani pošiljatelji (naslovi). Vseh prilog ali povezav, ki jih vsebujejo ta sporočila, nikoli ne smete odpirati. Če je priložena / povezana datoteka nevarna, bo odpiranje sprožilo okužbo. Povezave lahko odpirajo lažna in / ali zlonamerna spletna mesta. Če prejmete veliko e-poštnih sporočil, redno zaženite sistemske preglede, da zagotovite, da prek njih v napravo ni vdrla nezaupljiva ali zlonamerna vsebina. Svetujemo vam, da uporabljate različice Microsoft Officea, izdane po letu 2010. Novejše različice imajo način „Zaščiten pogled“, ki zlonamernim makrom preprečuje začetek namestitve zlonamerne programske opreme, ko se odpre okužen dokument. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v sporočilu 'Prevara po e-pošti':

Zadeva: Pomembno: Z razlogom verjamemo, da je bil vaš račun eBay brez vašega dovoljenja uporabljen goljufivo.

eBay
ID računa: 0073621101

Z razlogom verjamemo, da je bil vaš račun eBay zlorabljen brez vašega dovoljenja. Poleg tega je bila vsa nepooblaščena dejavnost, kot je nakup ali prodaja, preklicana in vse pripadajoče pristojbine so pripisane na vaš račun. Vsi seznami, ki smo jih odstranili, so vključeni proti koncu tega e-poštnega sporočila. Zagotavljamo vam, da so vaši finančni podatki varno shranjeni na strežniku in jih nihče ne more videti.
Če želite zaščititi svoj račun eBay, morate:
1 - Prijavite se v svoj račun.
2 - Preverite kontaktne podatke.
3 - Posodobite svoje podatke o plačilu in druge podatke, shranjene na vašem računu eBay, pravilne.
Za podrobna navodila obiščite: -

Posnetek zaslona ponarejenega spletnega mesta eBay, namenjenega kraji poverilnic računa obiskovalcev eBay:

spletno mesto z lažnim predstavljanjem, ki ga promovira eBay Email Scam

Linux-Distribution zum Hacken

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

wie installiere ich srpm

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije