Izogibajte se namestitvi trojanca Baldr, preoblečenega v Game Booster

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo Fake Game Booster - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov Game Booster

Kaj je Game Booster?

Odkril MalwareHunterTeam , program Game Booster naj bi računalnike pospešil za bolj gladko igralno izkušnjo. V resnici je ta programska oprema trojanski (zlonamerni program), preoblečen v drugo legitimno programsko opremo, imenovano Smart Game Booster. Za distribucijo te zlonamerne programske opreme so razvijalci ustvarili lažno spletno stran za prenos, ki naj bi prenesla Smart Game Booster. Za promocijo svoje zlonamerne programske opreme so kiber kriminalci ustvarili spletno mesto gamebooster [.] Pro, ki je po videzu enako pristni spletni strani za prenos (pcgameboost [.] Com). Ne prenašajte programske opreme, oglaševane na spletnem mestu gamebooster [.] Pro. Ta programska oprema je namenjena okužbi računalnikov s trojanskim imenom Baldr .

Game Booster zlonamerna programska opremaBaldr krade gesla, denarnice za kriptovalute (datoteke wallet.dat), podrobnosti iz zgodovine brskalnika itd. To je zlonamerna programska oprema z visokim tveganjem, ki lahko povzroči resne težave. Z ukradenimi gesli lahko dostopate do različnih osebnih računov, kot so bančništvo, e-pošta in drugi. Kibernetski kriminalci jih lahko uporabljajo za goljufive transakcije, nakupe, širjenje zlonamernih programov, izsiljevanje denarja od drugih ljudi na seznamih stikov žrtev itd. Dostopne datoteke wallet.dat se lahko uporabljajo za krajo informacij o zasebnih ključih in krajo kriptovalut. Poleg tega lahko Baldr uporabljamo za snemanje informacij iz sporočilnih aplikacij Jabber, Psi +, Psi in Pidgin ter odjemalcev VPN, kot sta NordVPN in ProtoVPN, ter tudi za krajo datotek, shranjenih v mapah, kot so Dokumenti, prenosi in namizje. Ta zlonamerna programska oprema lahko ukrade tudi sistemske informacije, kot so naslovi IP, geolokacije, jezik operacijskega sistema, seznami nameščenih programov in druge podrobnosti. Baldr je močan krajnik, ki ga lahko uporabljamo za ustvarjanje prihodkov na različne goljufive načine. Ljudje, ki imajo računalnike okužene s to programsko opremo, imajo navadno finančno izgubo, težave z zasebnostjo, varnostjo brskanja in druge resne težave. Če je Game Booster nameščen v vašem računalniku in je bil prenesen s spletnega mesta gamebooster [.] Pro, ga takoj odstranite / odstranite iz operacijskega sistema. Izvedite tudi popolno skeniranje sistema z uglednim paketom internetne varnosti in zaključite vse zaznane grožnje in morebitne ostanke.

Povzetek grožnje:
Ime Fake Game Booster virus
Vrsta grožnje Trojanski virus, virus, ki krade gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema.
Imena zaznavanja (gamebooster.exe) Avast (Win32: Trojan-gen), BitDefender (Gen: Variant.Razy.543698), ESET-NOD32 (Variant Of Win32 / Spy.Agent.PTW), Kaspersky (Trojan-PSW.Win32.Fareit.fbox), Full Seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov gamebooster.exe
Nosilnost Baldr
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene e-poštne priloge, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, programske razpoke.
Škoda Ukradena gesla in bančne informacije, kraja identitete, žrtev računalnik dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Baldr ni edini program, ki ga lahko uporabimo za krajo osebnih, občutljivih podrobnosti. Drugi primeri podobne zlonamerne programske opreme so Evital , KPOT , in laturi . Ti programi imajo lahko drugačno vedenje in funkcije, vendar večina povzroča resne težave.

Kako se je Game Booster vdrl v moj računalnik?

V tem primeru kiber kriminalci Baldr distribuirajo prek zlonamernega spletnega mesta gamebooster [.] Pro, ki je videti enako kot pcgameboost [.] Com (zakonita in uradna stran za prenos Smart Game Booster). Te programe je mogoče distribuirati tudi z drugimi metodami, vključno na primer z neželeno oglaševalsko akcijo, orodji za razbijanje programske opreme, drugimi nezanesljivimi viri za prenos programske opreme in ponarejenimi posodobitvami programske opreme. Z uporabo neželenih kampanj kriminalci pošiljajo e-pošto z zlonamernimi prilogami. Njihov glavni cilj je pretentati prejemnike, da odprejo priloge. Običajno priložijo datoteke, kot so dokumenti Microsoft Office, arhivi (ZIP, RAR), dokumenti PDF, izvršljive datoteke (.exe), datoteke JavaScript itd. Če jih odprete, namestijo zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem. Orodja za 'razbijanje' programske opreme naj bi uporabnikom omogočala, da obidejo aktivacijo plačljive programske opreme ali operacijskih sistemov, vendar so ta orodja pogosto namenjena namestitvi zlonamernih programov. Za distribucijo zlonamerne programske opreme se uporabljajo spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek, omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Različni prenosniki tretjih oseb in drugi podobni viri. Kiber kriminalci te vire uporabljajo za nalaganje zlonamernih datotek, ki so prikrite kot zakonite. Ko jih ljudje prenesejo in odprejo, pa namestijo zlonamerno programsko opremo, kot je trojanski Baldr. Ponarejeni posodobitelji programske opreme okužijo sisteme z namestitvijo zlonamernih programov in ne s posodobitvami. V drugih primerih ta orodja izkoriščajo napake / napake nameščenih programov, ki so zastareli (in imajo ranljivosti).

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Ne odpirajte prilog ali spletnih povezav, vključenih v e-poštna sporočila, prejeta z neznanih, sumljivih naslovov. Običajno so te nepomembne, vendar predstavljene kot uradne ali pomembne. Če menite, da se z njimi lahko širi zlonamerna programska oprema, jih preprosto prezrite. Za prenos ali namestitev programske opreme ne uporabljajte prenosnikov, namestitvenih programov ali drugih dvomljivih orodij. Prenesite vse programe in datoteke z uradnih spletnih strani. Poleg tega ne moremo zaupati neuradnim orodjem za posodabljanje in razbijanje programske opreme. Kibernetski kriminalci jih pogosto uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme. Upoštevajte tudi, da je nezakonito aktiviranje programov z orodji tretjih oseb ('cracking'). Nameščene programe je treba posodobiti s pomočjo funkcij ali orodij, ki so jih oblikovali uradni razvijalci. Namestite ugledno programsko opremo za protivirusno ali vohunsko programsko opremo in z njo redno skenirajte operacijski sistem. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Linux booten von usb

Posnetek zaslona igre Booster, ki so jo različni motorji za odkrivanje virusov zaznali kot grožnjo:

game booster.exe virustotalnih zaznav

Zlonamerni proces gamebooster.exe, ki se izvaja v upravitelju opravil:

zlonamerni postopek

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Erstellen Sie Ihr eigenes Story-Spiel

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Diensthost lokales System (14)

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

Yahoo hat meinen Chrome-Browser übernommen

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

Die Codeausführung kann nicht fortgesetzt werden, da msvcp100.dll

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .