Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov

Spotify vodnik za odstranjevanje prevar po e-pošti

Kaj je Spotify email prevara?

V večini primerov kiber kriminalci / prevaranti, ki stojijo za phishing e-poštnimi sporočili, potencialne žrtve kontaktirajo po e-pošti, besedilnem sporočilu ali telefonu. Ljudje poskušajo pretentati, da posredujejo nekatere občutljive podatke, kot so podatki o kreditni kartici, gesla. V tem primeru prevaranti pošiljajo e-poštna sporočila, preoblečena v pisma Spotify, ki prejemnike prosijo, naj posodobijo svoj način plačila prek lažnega spletnega mesta Spotify. Njihov glavni cilj je ukrasti račune Spotify. Temu in drugim podobnim e-poštnim sporočilom ne smemo nikoli zaupati.

Spotify Email Scam e-poštna neželena akcijaPrevaranti, ki stojijo za to prevaro, pošiljajo e-poštna sporočila, v katerih trdijo, da Spotify prejemniku ni mogel zaračunati zaradi težav s prednostnim načinom plačila. Da bi odpravil to težavo, naj bi se prejemnik prijavil v Spotify prek zagotovljene povezave do spletnega mesta (lažno spletno mesto Spotify). Na tem spletnem mestu je prejemnik pozvan, da se prijavi s Facebookom ali z uporabo poverilnic za prijavo v račun Spotify (e-poštni naslov ali uporabniško ime in geslo). Pomeni, da bi vsi, ki bi se poskušali prijaviti v Spotify prek tega zavajajočega spletnega mesta, goljufom zagotovili svoje poverilnice za prijavo v Facebook in / ali Spotify. Prevaranti bi lahko ukradene račune uporabili za krajo identitet, prevaro drugih (npr. Ljudi na seznamu stikov žrtev), da bi zagotovili občutljive podatke, opravili goljufive nakupe, transakcije, ukradene račune prodali tretjim osebam (drugi kiber kriminalci) itd. Pogosto je, da uporabniki uporabljajo iste poverilnice za prijavo za več računov, kar pomeni, da jih lahko prevaranti tudi ukradejo. Zato je močno priporočljivo, da se prepričate, da je katero koli obiskano spletno mesto za prijavo zakonito, uradno (npr. S preverjanjem njegovega naslova URL) in nikoli ne posredujete nobenih informacij na vprašljivih, neuradnih straneh.

Povzetek grožnje:
Ime Spotify Email Prevara
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Lažna trditev Težava s prednostnim plačilnim sredstvom
Preobleka Pismo Spotifyja
Lažni naslov spletnega mesta Spotify ashyanabuilders [.] com
Vročanje naslova IP (ashyanabuilders [.] Com) 173.231.196.154
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

ssh ubuntu einrichten

Še nekaj primerov podobnih prevar je ' POLITIKA JAVNA VARNOST Elektronska prevara ',' Prevara e-pošte s skeniranim dokumentom Xerox 'in' SendGrid Email Prevara '. Običajno prevaranti, ki stojijo za tovrstnimi e-poštnimi sporočili, skušajo pretentati prejemnike, da jim posredujejo občutljive podatke, ki bi jih lahko na tak ali drugačen način zlorabili za ustvarjanje prihodka. Omeniti velja, da lahko e-poštna sporočila uporabimo kot orodje, s katerim prejemnike prevaramo, da namestijo zlonamerno programsko opremo prek priložene zlonamerne datoteke ali povezave do spletnega mesta. Primeri zlonamerne programske opreme, ki jo kiber kriminalci distribuirajo prek kampanj za nezaželeno pošto TrickBot , Adwind , Agent Tesla , CoronaCrypt0r .

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Običajno uporabniki okužijo računalnike po e-pošti, ko odprejo / izvršijo zlonamerno datoteko, ki je priložena e-pošti, ki jo pošljejo kiber kriminalci. Namestitev zlonamerne programske opreme lahko povzroči tudi e-pošta, tako da v njej odprete datoteko, ki ste jo prenesli prek povezave zlonamernega spletnega mesta. Običajno kiber kriminalci priložijo zlonamerne datoteke PDF, dokumente Microsoft Office, datoteke JavaScript, izvršljive datoteke, kot je .exe, arhivske datoteke, kot so ZIP, RAR. Omeniti velja, da zlonamerni dokumenti MS Office ne morejo okužiti računalnikov, če ne dobijo dovoljenja za omogočanje ukazov makrov (urejanje / vsebina). Vendar to ne velja za dokumente, odprte z različicami MS Office, ki so bile izdane pred MS Office 2010. To je zato, ker starejše različice ne vključujejo načina 'Protected View', ki preprečuje, da bi zlonamerni dokumenti samodejno namestili škodljivo programsko opremo.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Priporočljivo je, da ne odprete datotek, priloženih nepomembnim e-poštnim sporočilom in / ali e-poštnim sporočilom, prejetim z neznanih, sumljivih naslovov. Enako velja za povezave do spletnih mest - njihovo odpiranje lahko povzroči prenos zlonamerne datoteke, namenjene namestitvi zlonamerne programske opreme. Vso programsko opremo (in datoteke) je treba prenesti z zaupanja vrednih uradnih spletnih mest in prek neposrednih povezav za prenos. Vsi drugi viri (Peer-to-Peer omrežja, tretji prenosniki, neuradne strani, strani za brezplačno gostovanje datotek) se ne smejo uporabljati. Namestitvenih programov tretjih oseb ne smete uporabljati tudi za namestitev programske opreme. Poleg tega je pomembno posodobiti in / ali aktivirati nameščeno programsko opremo z orodji ali implementiranimi funkcijami, ki so jih oblikovali njeni uradni razvijalci. Neuradna orodja za aktivacijo in posodabljanje tretjih oseb so pogosto namenjena širjenju (nameščanju) zlonamerne programske opreme. Poleg tega ni zakonito uporabljati neuradnih ('cracking') orodij za aktiviranje licenčne programske opreme. Pomembno je tudi, da z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo redno pregledujete računalnik in preverjate, ali je programska oprema vedno posodobljena. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v elektronski prevari Spotify:

Zadeva: Posodobite svoje plačilno sredstvo


Ne moremo vam zaračunati.
Sovražimo biti nosilec slabih novic, vendar je težava z vašim najljubšim plačilnim sredstvom.
Sledite tem korakom, da nam pomagate odpraviti težavo.
POTRJITE RAČUN

Pridobite Spotiify za: iPhone iPad Android Other
To sporočilo je bilo poslano -. Če imate vprašanja ali pritožbe, se obrnite na nas.
Pogoji uporabePolitika zasebnostiKontaktirajte nas
Notification AB, Regeringsgatan 19, 111 53, Stockholm, Švedska

Posnetek zaslona ponarejenega spletnega mesta za prijavo v Spotify (ashyanabuilders [.] Com):

spotify email prevara ponarejena spletna stran

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

wie man ein video dreht windows 10

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

League of Legends pvp-Kernel-Fehlerbehebung

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Diensthost: lokales System (Netzwerk eingeschränkt) (10)

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .