Izogibajte se prevari z elektronsko pošto, ki je zastarela

Kako odstraniti svojo e-pošto je zastarela Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje 'Vaša e-pošta je zastarela zaradi e-poštnih prevar'

Kaj je 'Vaša e-pošta je zastarela?'

Običajno kiber kriminalci, ki stojijo za phishing e-poštnimi sporočili, kot je ta poskus zavajanja posameznikov pri zagotavljanju občutljivih informacij. Na primer osebno določljivi podatki, bančništvo, podatki o kreditni kartici, poverilnice za prijavo (uporabniška imena, gesla) itd. V tem konkretnem primeru kiber kriminalci skušajo pretentati prejemnike, da zagotovijo svoje poverilnice za prijavo v Microsoft Office (Office 365).

Vaša e-pošta je zastarela. E-poštna prevaraKiber kriminalci, ki stojijo za to prevaro, pošiljajo e-poštna sporočila, v katerih trdijo, da je e-poštni račun zastarel in ga je treba posodobiti v 24 urah, da se preprečijo morebitne težave z dostavo (pošiljanjem in prejemanjem) e-pošte. Hiperpovezava »Kliknite za nadgradnjo« odpre zavajajoče spletno mesto za prijavo v Microsoft Office, na katerem so uporabniki pozvani, da se znova prijavijo z vnosom svojih e-poštnih naslovov in gesel, ki se uporabljajo za njihove račune MS Office. Tem spletnim mestom nikoli ne bi smeli zaupati - kiber kriminalci, ki stojijo za njimi, vnesene podatke uporabljajo za krajo računov in njihovo zlorabo v zlonamerne namene. V tem primeru lahko ukradene račune Office 365 zlorabite za dostop do datotek, fotografij in drugih osebnih datotek / podatkov. Odvisno od datotek, do katerih dostopajo, bi lahko kiber kriminalci podatke uporabili za goljufive nakupe, razširili nadaljnja elektronska sporočila z lažnim predstavljanjem, kot je ta, dostavili kampanje z nezaželeno pošto, ukradli identitete itd. Poleg tega bi lahko ukradene račune in / ali podatke prodali tretjim osebam ( drugi kiber kriminalci).

Povzetek grožnje:
Ime Vaša e-pošta je zastarela
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije.
Lažna trditev E-poštni račun je zastarel in ga je treba posodobiti v 24 urah.
Preobleka To e-poštno sporočilo je prikrito kot sporočilo IT oddelka podjetja.
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Primeri drugih podobnih prevar po e-pošti so ' E-poštna prevara poštne kvote ',' Vaš račun je naletel na napako 505 Prevara po e-pošti 'in' E-poštna prevara OneDrive '. Kot smo že omenili, ta e-poštna sporočila pošiljajo kiber kriminalci, ki poskušajo ukrasti občutljive podatke, tako da od uporabnikov zahtevajo, da jih posredujejo na zavajajoče načine. Tem e-poštnim sporočilom nikoli ne smemo zaupati. Upoštevajte, da kibernetski kriminalci pogosto uporabljajo e-pošto za širjenje zlonamerne programske opreme (na primer ransomware , Trojanci , rudarji kriptovalut ), čeprav priložene datoteke ali povezave do spletnih mest.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Na splošno kiber kriminalci, ki stojijo za kampanjami zaradi nezaželenega sporočanja, pošiljajo e-poštna sporočila, ki jim je priložena zlonamerna datoteka, ali povezavo, namenjeno prenosu zlonamerne datoteke. Vsekakor je njihov glavni cilj prevarati prejemnike, da izvršijo datoteko, ki namesti prevarano programsko opremo. Običajno priložijo dokumente Microsoft Office ali PDF, izvršljive datoteke (.exe), datoteke JavaScript ali arhivske datoteke (ZIP, RAR). Upoštevajte, da zlonamerni dokumenti, odprti s sistemom Microsoft Office 2010 ali novejšimi različicami, namestijo zlonamerno programsko opremo le, če jim uporabniki izrecno dovolijo izvajanje ukazov makrov (omogoči urejanje / vsebino). Te poznejše različice vključujejo način 'Protected View'. Upoštevajte pa, da starejše različice nimajo te funkcije in namestijo zlonamerno programsko opremo brez kakršnega koli dovoljenja.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme

Vso programsko opremo in datoteke je treba prenesti z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Uporaba drugih virov ni varna. Na primer neuradne strani, omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Prenosniki tretjih oseb ali strani o brezplačnem gostovanju datotek. Nikoli ne smete uporabljati programov tretjih oseb. Prilog in povezav do spletnih mest v nepomembnih e-poštnih sporočilih, prejetih z neznanih, sumljivih naslovov, ne bi smeli odpirati. Programsko opremo je treba aktivirati in posodobiti z orodji in / ali funkcijami, ki jih zagotavljajo uradni razvijalci. Druga tuja orodja lahko okužijo računalnike z zlonamerno programsko opremo. Za aktiviranje licencirane programske opreme je nezakonita uporaba neuradnih orodij za aktivacijo (cracking). Naj bodo operacijski sistemi varni, tako da jih redno pregledujete z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo. Posodabljajte to programsko opremo. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu »Vaša e-pošta je zastarela zaradi elektronske prevare«:

Zadeva: Zahteva za -

- Splet
Spoštovani kupec,

Vaša e-pošta je zastarela in lahko naletite na težave z dostavo e-pošte.

Priporočamo, da posodobite e-pošto v 24 urah, da se izognete težavam s pošiljanjem in prejemanjem e-pošte.

S spoštovanjem,

Git-Befehlszeilen-Spickzettel

Kliknite Za nadgradnjo

- @ 2020

Posnetek zaslona zavajajočega spletnega mesta:

vaša e-pošta je zastarela

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

arch linux uefi installieren

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

Was ist die beste Linux-Distribution für Spiele?

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .