Babilonski virus

Kako se znebiti virusa Babylon - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje virusa Babylon

Kaj je Babilon?

Babylon Toolbar je nadležna orodna vrstica brskalnika, ki spremeni privzeti iskalnik, domačo stran vašega internetnega brskalnika in prikazuje zavajajoče oglase. Ta orodna vrstica se samodejno namesti v vse glavne brskalnike, vključno z Google Chrome, Internet Explorerjem in Mozilla Firefox. Čeprav ta orodna vrstica ni zlonamerna programska oprema ali virus, je kategorizirana kot potencialno neželen program ali oglaševalska programska oprema. To orodno vrstico shranite le, če ste jo prostovoljno namestili, saj je najpogosteje orodna vrstica Babylon v paketu z brezplačno programsko opremo in jo je mogoče prenesti prek spletnih mest za distribucijo programske opreme, kot je download.com in mnogih drugih. Zavedajte se, da bo namestitev orodne vrstice Babylon povzročila upočasnitve brskalnika, težave z zasebnostjo in resne okužbe z zlonamerno programsko opremo in virusi (z zavajajočimi oglasi).

Babylon orodna vrstica lopov programV mnogih primerih uporabniki računalnikov Babylon Toolbar nehote namestijo v prepričanju, da so prenesli in namestili brezplačen program. Če se odločite za odstranitev orodne vrstice Babylon, je ne boste mogli v celoti odstraniti, privzeti iskalnik (najpogosteje Google ali Bing) pa bo ostal kot search.babylon.com

Če želite to orodno vrstico popolnoma odstraniti, jo morate ročno odstraniti iz vseh internetnih brskalnikov. Čeprav so storitve prevajanja, ki jih ponuja orodna vrstica Babylon, koristne, z zavajajočimi namestitvenimi načini in zavajajočimi oglasi ta orodna vrstica postane neželen program (oglaševalska programska oprema).

Številni ponudniki protivohunske programske opreme Babylon Toolbar zaznajo kot neželeno aplikacijo. (Spybot Search and Destroy, Malwarebytes, Hitman Pro itd.) Uporabniki osebnih računalnikov, ki se odločijo odstraniti to orodno vrstico iz svojega računalnika, lahko znotraj možnosti »Dodaj ali odstrani programe« (Windows XP) ali »Programi in funkcije« (Windows 7) njihovih operacijskih sistemih. Na žalost pa to ne bo popolnoma odstranilo orodne vrstice Babylon iz uporabniških sistemov. Babylon adware je podoben Delta iskanje neželena razširitev brskalnika. Če ga želite popolnoma odstraniti, sledite tem korakom za ročno odstranjevanje, nato pa priporočamo dodatno skeniranje z zakonitim protivohunskim programom.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje virusa Babylon:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev orodne vrstice Babylon prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov iskati ' Babilon, Babilon za IE ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '

Po odstranitvi orodne vrstice Babylon, zaradi katere internetni brskalnik preusmeri na search.babylon.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Odstranite vse vnose, ki jih ta program 'zazna', da zagotovite, da je računalnik čist pred morebitnimi okužbami vohunske in zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranjevanje virusa Search.babylon.com iz internetnih brskalnikov:

Če odstranite orodno vrstico Babylon, ni dovolj, da ročno odstranite preostale neželene komponente iz svojih internetnih brskalnikov.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

babylon orodna vrstica
Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite vnose, povezane z orodjem Babylon Toolbar ( Babylon Toolbar, Babylon toolbar helper, Babylon IE plugin, babylonToolbar.com ) in jih onemogočite.

Spremenite svojo domačo stran:

Če želite spremeniti svojo domačo stran z search.babylon.com na želeno spletno mesto: kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internet Options«, v odprtem oknu odstranite search.babylon.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer.

Spremeni privzeti iskalnik:

Kliknite »Orodja« (ali ikono zobnika v Internet Explorerju 9) in izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, za privzeto nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik in nato odstranite » Iskanje po spletu (Babilon) '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.babylon.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Kliknite Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

babylon orodna vrstica google chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poišči Babilonski prevajalec ', izberite in kliknite ikono koša.

Spremenite svojo domačo stran:

Če želite spremeniti domačo stran z search.babylon.com na želeno spletno mesto - kliknite ikono Chromovega menija 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« kliknite »nastavi strani«, premaknite miškin kazalec nad search.babylon.com in kliknite simbol x. Zdaj lahko za svojo domačo stran dodate želeno spletno mesto.

Spremeni privzeti iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Mozilla Firefox logotip(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskanje« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, odstrani » Babilonsko iskanje 'in dodajte ali izberite želeni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.babylon.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome babylon orodna vrstica firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

logotip brskalnika safari

Kliknite meni Firefox Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite 'Add-ons'. Kliknite 'Razširitve' in onemogoči ' Babilon ',' Babilonski črkovanje in lektoriranje ',' Babilonski prevod in aktivacija '.

Spremenite svojo domačo stran:

Za ponastavitev domače strani kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite search.babylon.com in vnesite želeno domeno.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve search.babylon.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače straniv odprtem meniju kliknite Pomoč.

odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 1

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Open-Source-Webdesign-Software

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opremeOdstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve search.babylon.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Ročno odstranjevanje virusa Babylon:

Če z zgornjimi koraki niste mogli odstraniti orodne vrstice Babylon, uporabite ta navodila za ročno odstranjevanje. Uporabljajte ga na lastno odgovornost, saj lahko, če nimate močnega računalniškega znanja, poškodujete svoj operacijski sistem. Bodite previdni in ga uporabljajte samo, če ste izkušen uporabnik računalnika. (Navodila, kako končati procese, odstraniti vnose v register ...)

Končajte te procese virusa Babilona:

BabylonToolbarsrv.exe

Odstranite te vnose v register virusa Babylon:

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Google Chrome Extensions
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Internet Explorer Toolbar
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Zaženi 'Babylon Client'
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Uninstall Babylon
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Uninstall BabylonToolbar
HKEY_LOCAL_MACHINE PROGRAMSKA OPREMA Babylon
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Babylon Babylon Client
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE BabylonToolbar
HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE BabylonToolbar BabylonToolbar
HKEY_CLASSES_ROOT AppID BabylonIEPI.DLL
HKEY_CLASSES_ROOT AppID BabylonTC.EXE
HKEY_CLASSES_ROOT BabyDict
HKEY_CURRENT_USER Software Babylon Babylon Client
HKEY_CURRENT_USER Software BabylonToolbar
HKEY_CURRENT_USER Software BabylonToolbar BabylonToolbar
HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Internet Explorer MenuExt Prevedi to spletno stran z Babylonom
HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Internet Explorer MenuExt Prevedi z Babylonom

Izbrišite te virusne datoteke Babylon:

% ProgramFiles% BabylonToolbar BabylonToolbar
% ProgramFiles% BabylonToolbar
% AppData% BabylonToolbar BabylonToolbar
% AppData>% BabylonToolbar

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve search.babylon.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi search.babylon.com ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije