Trojanec Bitrep

Kako odstraniti Bitrep Trojan - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusa Bitrep

Kaj je Bitrep?

Bitrep (znan tudi kot trojanski: Win32 / Bitrep.A) je trojanska okužba, ki vdre v sistem in izvaja različna zlonamerna opravila. Upoštevajte, da se trojanci te vrste v računalnike prikradejo brez privolitve uporabnikov. Kibernetski kriminalci jih pogosto širijo z uporabo drugih trojanskih virusov (verižne okužbe) in zlonamernih spletnih mest. Prisotnost Bitrepa lahko povzroči številne težave. Vendar je zelo pomembno opozoriti, da lahko protivirusni programi zaznajo to grožnjo, čeprav je lažno pozitivna. Na primer, Windows Defender je zaznal legitimno Brskalnik Chromium gradi kot trojanski Bitrep. Lažno pozitivni zaznavi se običajno pojavijo zaradi netočnih vnosov v zbirke podatkov zlonamerne programske opreme, kar vodi do odkrivanja zakonitih datotek / podatkov kot virusov.

Bitrep zlonamerna programska opremaRaziskave kažejo, da je glavna funkcija Bitrepa spreminjanje nastavitev brskalnika. Cilja na URL novega zavihka, domačo stran in privzeti iskalnik. Kiber kriminalci te nastavitve spremenijo tako, da jih dodelijo določenim URL-jem (običajno lažnim iskalnikom), da ustvarijo dodaten promet. To vedenje je običajno za ugrabitve brskalnikov. Promovirana spletna mesta (in ugrabitelji brskalnikov) običajno zbirajo informacije in prinašajo dvomljivo vsebino. Znano je tudi, da Bitrep spreminja nastavitve varnostne cone Internet Explorerja, da sistem še bolj ogrozi okužbo z zlonamerno programsko opremo. Na koncu prisotnost Bitrepa lahko privede do sistemskih okužb, saj so uporabniki pogosto preusmerjeni na zlonamerna spletna mesta. Nekateri viri trdijo, da je ta zlonamerna programska oprema namenjena tudi namestitvi dodatnih ugrabiteljev brskalnika v sistem in izvajanju 'goljufij s kliki' (to je običajno pri okužbah tipa Trojan.Clicker). Goljufije s kliki se v bistvu izvajajo tako, da obiščete spletna mesta v ozadju sistema in kliknete povezave / oglase, da lahko lastniki spletnih mest ustvarijo prihodek. Tudi promet na spletni strani se znatno poveča. Znano je tudi, da ta zlonamerna programska oprema spreminja bližnjice brskalnika (nameščene na namizju) tako, da nastavitvam Target doda različne URL-je. Ko uporabniki izvedejo bližnjico, pride do preusmeritve na dodani URL. To je še en način za promocijo določenih spletnih mest. Obstaja tudi velika verjetnost, da bo Bitrep zbral podatke v zvezi z dejavnostjo brskanja (npr. Naslovi IP, iskalne poizvedbe, obiskani URL-ji itd.). Razvijalci zlonamerne programske opreme te podatke običajno delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki ustvarjajo prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Zato lahko sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo. Če povzamemo, Bitrep je trojanska okužba, ki ima podobno vedenje kot običajne aplikacije za ugrabitev brskalnika. Njegova prisotnost bistveno zmanjša izkušnjo brskanja in lahko povzroči dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.

Povzetek grožnje:
Ime Trojanski: Win32 / Bitrep.A
Vrsta grožnje Trojan, ugrabitelj brskalnika.
Imena zaznavanja Avast (Win32: Evo-gen [Susp]), BitDefender (Gen: Variant.Ulise.34794), ESET-NOD32 (različica Win32 / Patched.IW), Kaspersky (HEUR: Trojan.Win32.Generic), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Zmanjšana izkušnja brskanja po spletu, ugrabljene / spremenjene nastavitve spletnega brskalnika, neželene preusmeritve, morebitna namestitev dodatne zlonamerne programske opreme.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Internet je poln okužb, ki so prav tako uvrščene med trojanske programe (npr. Ursnif , FormBook , LokiBot , Hancitor , Emotet itd.). Če jih primerjamo z Bitrepom, pa večina teh okužb predstavlja večjo nevarnost za vašo zasebnost in računalniško varnost. Trojanci bodo verjetno zbirali občutljive podatke, kot so shranjene poverilnice računa (prijave / gesla), podatki o kreditni kartici, poverilnice kripto denarnice, snemanje pritiskov tipk itd. Z zbiranjem teh podatkov lahko kiber kriminalci dobijo dostop do osebnih računov žrtev, jim ukradejo prihranke in celo ukradejo identiteto. Kot smo že omenili, nekateri trojanci v sistem neposredno vbrizgajo dodatno zlonamerno programsko opremo. Čeprav smo omenili, da lahko prisotnost Bitrepa povzroči dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo, to ne pomeni nujno, da Bitrep zlonamerno programsko opremo vbrizga sam. Deluje kot „prehod“ do nalezljivih spletnih mest. Trojanski programi za distribucijo zlonamerne programske opreme imajo samo en namen: prenesti in namestiti druge viruse v infiltrirane računalnike. Če povzamemo, vse trojanske okužbe je treba takoj odpraviti.

Kako se je Bitrep vdrl v moj računalnik?

Trojanci, kot je Bitrep, se pogosto širijo z uporabo „verižnih okužb“. Zato lahko prisotnost Bitrepa pomeni prisotnost drugega trojanca. Zlonamerna programska oprema se širi tudi z zlonamernimi spletnimi mesti (ki izvajajo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme v sistem). Tudi priljubljena orodja / metode so virusi za nalaganje programske opreme drugih proizvajalcev, e-poštne kampanje in ponarejene programske razpoke / posodobitve. Kriminalci uporabljajo omrežja peer-to-peer (P2P), brezplačna spletna mesta za prenos, brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek in druge podobne vire, da zlonamerne izvedljive datoteke predstavljajo kot zakonito programsko opremo. Na ta način so uporabniki prevarani z ročnim prenosom in namestitvijo zlonamerne programske opreme. Na podoben način se uporabljajo tudi oglaševalske akcije z neželeno pošto. Kriminalci pošiljajo na stotine tisoč zavajajočih e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zlonamerne priloge (povezave / datoteke) in zavajajoča sporočila, ki spodbujajo uporabnike, da jih odprejo. Ti ljudje priloge pogosto predstavljajo kot pomembne / zakonite dokumente, kot so računi, računi, računi in podobno. Lažni posodabljalniki okužijo računalnike z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme ali preprosto nalaganjem in nameščanjem zlonamerne programske opreme namesto posodobitev. Ponarejene razpoke imajo skoraj enako obnašanje. Namesto da omogočijo funkcije plačljive programske opreme, preprosto prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo v sistem.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi / posodabljanju programske opreme. Nikoli ne obiskujte dvomljivih spletnih mest. Če se vam obiskano mesto zdi sumljivo, ga takoj zaprite. Poleg tega previdno ravnajte z vsemi prilogami e-pošte. Povezav / datotek, prejetih z sumljivih / neprepoznavnih e-poštnih naslovov in tistih, ki so nepomembne, se ne sme nikoli odpirati. Prenesite programsko opremo samo iz uradnih virov prek neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato takšnih orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Podobna pravila veljajo za posodobitve programske opreme. Posodabljanje nameščenih aplikacij in operacijskega sistema je bistvenega pomena. Da pa bi to dosegli, uporabite samo implementirane funkcije ali orodja, ki jih nudi uradni razvijalec. Nikoli ne uporabljajte orodij za razbijanje programske opreme, saj je tveganje za okužbo izredno veliko, piratstvo programske opreme pa kibernetski zločin. Namestite in zaženite ugleden program za zaščito pred virusi / vohunsko programsko opremo - ta orodja zaznajo in odpravijo okužbe, še preden sistem škoduje. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

ubuntu apt deinstallieren

Imena zaznavanja bitrepov v različnih zbirkah podatkov o zlonamerni programski opremi:

Imena zaznavanja trojanskih bitrepov

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite 'Options' in počistite možnosti 'Hide Empty Locations' in 'Hide Windows Entries'. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

NT-Kernel und System-High-Disk

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam programov Autoruns in poiščite ime datoteke zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije