Bluetooth ni na voljo. Kako to popraviti?

Bluetooth ni na voljo. Kako to popraviti?

Bluetooth ni na voljo v sistemu Windows 10. Kako ga popraviti.

Ime 'Bluetooth' izvira iz drugega danskega kralja, kralja Haralda Bluetooth. Imenovali so ga Bluetooth, ker je imel odmrl zob, ki je izgledal modro. Združil je Skandinavijo, zato je bila poimenovana tudi tehnologija Bluetooth, ki združuje strojne naprave. Bluetooth je standard brezžične tehnologije, ki nam omogoča izmenjavo podatkov na kratke razdalje brez fizičnih povezav.

Danes je Bluetooth povsod prisoten - z njega prenašamo fotografije iz digitalnih naprav, povezujemo brezžične tipkovnice, slušalke in miške, v avtomobilih uporabljamo prostoročne tehnologije, poslušamo glasbo z zvočniki Bluetooth, sledimo telesni pripravljenosti s pomočjo senzorjev itd.Netflix-Code nw-2-5 Jahre

Kljub tem funkcijam mnogi uporabniki sistema Windows, ki svoje operacijske sisteme nadgradijo na sistem Windows 10, poročajo, da pozneje ne morejo povezati svojih naprav Bluetooth. Možnost Bluetooth ni na voljo ali Bluetooth ne deluje. Ta položaj lahko povzroči številne težave, zlasti če uporabljate brezžično tipkovnico, miško, zvočnike, slušalke itd. Nekateri uporabniki ne morejo samo povezati svojih naprav Bluetooth s sistemom Windows 10, ampak popolnoma izgubijo stikalo za vklop / izklop Bluetooth.

V tem priročniku prikazujemo, kako odpraviti te pogoste težave z Bluetoothom (ki imajo več vzrokov) v sistemu Windows 10.

bluetooth ni na voljo

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Vklopite Bluetooth

Najprej priporočamo, da zagotovite, da je Bluetooth omogočen v sistemu Windows 10. Če ga želite omogočiti, pojdite v Nastavitve in izberite 'Naprave' .

vklopite bluetooth v 1. koraku

Samodejno boste preusmerjeni na 'Bluetooth in druge naprave' na levem podoknu. Poiščite stikalo Bluetooth in preverite, ali je preklopljeno na 'Vklopljeno' položaj. Če stikala Bluetooth ni (kot na posnetku zaslona), pojdite na naslednji korak.

vklopite bluetooth na 2. koraku

Drug način za vklop Bluetooth je iskanje tipke Bluetooth na tipkovnici ali računalniku - pritisnite, da omogočite Bluetooth.

[Nazaj na kazalo]

Znova omogočite napravo Bluetooth

Če želite znova omogočiti napravo Bluetooth, uporabite upravitelja naprav Windows. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova omogočite napravo Bluetooth 1. korak

Fernanrufverfahren fehlgeschlagen windows 10

Zdaj poiščite adapter Bluetooth in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Onemogoči' v kontekstnem meniju, da ga onemogočite, nato pa znova kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Omogoči' . V nastavitvah pojdite na Naprave in preverite, ali se je zdaj pojavilo stikalo Bluetooth.

znova omogočite napravo Bluetooth 2. korak

Če v upravitelju naprav ne vidite naprav Bluetooth, kliknite 'Pogled' in omogočite 'Pokaži skrite naprave' možnost. Zdaj bi morali videti povezane naprave Bluetooth.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnik Bluetooth

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Če želite posodobiti gonilnik naprave Bluetooth, pojdite v Upravitelj naprav. V razdelku Bluetooth poiščite adapter Bluetooth in ga kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Posodobi gonilnik' možnost. Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Izberite „V računalniku poiščite gonilniško programsko opremo“ . Lahko pa izberete prvo možnost za samodejno preverjanje posodobitev gonilnikov.

Das Steam-Spiel sagt läuft, ist es aber nicht

posodobite gonilnik Bluetooth 1. korak

Zdaj kliknite 'Naj izberem s seznama gonilnikov, ki so na voljo v mojem računalniku' .

posodobite gonilnik Bluetooth korak 2

Kliknite navedeni gonilnik in kliknite 'Naslednji' . Gonilniki bodo nameščeni (ali znova nameščeni), gumb Bluetooth pa naj bi se zdaj prikazal v meniju Naprave v nastavitvah sistema Windows - napravo Bluetooth bi morali povezati.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Windows Troubleshooter

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom, vključno s težavami Bluetooth. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve, vnesite 'odpravljanje težav' in izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows 1. korak

Najti 'Bluetooth' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Preverite, ali Windows Troubleshooter odpravlja težavo z Bluetoothom. Poleg tega lahko zaženete orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Namestite gonilnike Bluetooth v združljivem načinu

Mogoče v operacijskem sistemu Windows 10 manjkajo gonilniki Bluetooth in jih morate namestiti. Prenesite gonilnike s spletnega mesta proizvajalca, z desno miškino tipko kliknite namestitveno datoteko in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

namestite gonilnike Bluetooth v način združljivosti 1. korak

Browser wird von Ihrer Organisation verwaltet

Zdaj kliknite 'Kompatibilnost' zavihek, potrdite polje 'Zaženi ta program v združljivosti za' in v spustnem meniju izberite starejšo različico sistema Windows (Windows 8 ali 7). Kliknite 'Uporabi' in zaženite namestitveni program. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo Bluetooth.

namestite gonilnike Bluetooth v 2. korak v načinu združljivosti

[Nazaj na kazalo]

Preverite storitev za podporo Bluetooth

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Ena od teh Windows storitev je Bluetooth Support Service, ki podpira odkrivanje in povezovanje oddaljenih naprav Bluetooth. Če ustavite ali onemogočite to storitev, lahko že nameščene naprave Bluetooth ne delujejo pravilno in preprečijo odkrivanje ali povezovanje novih naprav. Če želite preveriti, ali se ta storitev izvaja (in jo omogočiti, če je onemogočena), pritisnite tipko Windows (tipka Win) + R, da odprete pogovorno okno Zaženi. Odprete ga lahko tudi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU '.

preverite 1. korak storitve podpore za Bluetooth

V oknu Services boste videli seznam storitev Windows. Poiščite podporo za Bluetooth, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

Vulkan-Laufzeitbibliotheken 1.0 3.0

preverite 2. korak storitve za podporo Bluetooth

V oknu lastnosti storitve podpore Bluetooth preverite, ali je 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Samodejno' . V nasprotnem primeru nastavite na Samodejno in kliknite 'Začni' . Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Preverite, ali to odpravlja težavo Bluetooth.

preverite 3. korak storitve podpore za Bluetooth

[Nazaj na kazalo]

Odklopite računalnik

Odklopite računalnik iz napajalnika in ga pustite nekaj minut izključenega. Če uporabljate prenosni računalnik, odstranite baterijo. Če ne veste, kako odstraniti baterijo, ali pa to ni enostavno, popolnoma izpraznite baterijo in pustite računalnik nekaj časa v tem stanju. Nato računalnik ponovno vklopite v električno omrežje in ga vklopite (če uporabljate prenosni računalnik, ga priključite na polnilnik). Nekateri uporabniki so poročali, da je ta metoda odpravila težavo Bluetooth in ker ne bo škodovala vašemu računalniku, priporočamo, da jo preizkusite kot možno rešitev.

Upamo, da so te rešitve odpravile kakršne koli težave z Bluetoothom in da lahko zdaj svoje naprave Bluetooth povežete z operacijskim sistemom Windows 10. Če poznate druge možne rešitve, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako naj se funkcija Bluetooth prikaže v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]