Mnenje brskalnika Preiskava POP-UP

Kako odstraniti prevara POP-UP v anketi o mnenju brskalnika - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ankete o mnenju brskalnika

Kaj je anketa o mnenju brskalnika?

„Raziskava mnenj brskalnika“ je prevara, ki uporabnike vabi, da izkoristijo priložnost in osvojijo nagrado. Prikazujejo ga različna prevarantska spletna mesta, ki jih uporabniki pogosto obiščejo nehote - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP) ali vsiljivi oglasi, ki jih ustvarijo druga prevarantska spletna mesta. Raziskave kažejo, da se PUP redno infiltrirajo v sisteme brez dovoljenja in poleg tega povzročajo preusmeritve, prikazujejo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke.

Prevara o pregledu mnenja brskalnikaV sporočilu »Anketa o mnenju brskalnika« je zapisano, da ima uporabnik možnost, da si s preprostim izpolnjevanjem ankete s štirimi vprašanji prisluži brezplačen dostop do spletnih filmov visoke ločljivosti v spletu. To je prevara. Po izpolnitvi ankete uporabniki v zameno ne prejmejo ničesar. To se izvede preprosto zato, da se zberejo odgovori / informacije na tisoče uporabnikov. Poleg tega obiskana spletna mesta zbirajo druge občutljive podatke, kot so naslovi internetnega protokola (IP), geografske lokacije itd. Zato morate ta mesta takoj zapustiti. Upoštevajte, da prevarana spletna mesta pogosto uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih je treba brskalnik končati z upraviteljem opravil ali preprosto znova zagnati sistem. Ne obnavljajte prejšnje seje, ko naslednjič zaženete brskalnik, saj bo to znova odprlo spletna mesta.

Kot smo že omenili, potencialno neželeni programi prikazujejo oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja (npr. „Navidezne plasti“), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato pojavna okna, kuponi, pasice in drugi vsiljivi oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko ti oglasi preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte za prenos / namestitev drugih PUP-ov ali celo zlonamerne programske opreme. Če jih kliknete, tvegate nadaljnje okužbe računalnika. Mladiči so znani tudi po sledenju podatkov. Raziskave kažejo, da potencialno neželeni programi pogosto beležijo občutljive informacije, kot so obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani, pritiski tipk itd. Te informacije se kasneje delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Zato lahko sledenje informacijam povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno za letno anketo za obiskovalce 2018
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Zlonamernih spletnih mest je veliko zavajajočih sporočil, vendar v nasprotju z „Raziskavo mnenj brskalnikov“ večina ne ponuja nagrad. Razvijalci predstavljajo ponarejena sporočila o napakah, v katerih navajajo, da je sistem poškodovan (npr. Okužene, manjkajoče datoteke itd.). Navedeno je, da je treba vsa vprašanja rešiti takoj, uporabnike pa spodbujajo, da pokličejo ponarejeno „tehnično podporo“ (in plačajo nepotrebne storitve) ali prenesite ponarejena protivirusna orodja (in kupite 'polne' različice). Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. S ponujanjem 'uporabnih funkcij' poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar so ti programi namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. PUP-i ne predstavljajo nobene resnične vrednosti za običajne uporabnike, ampak neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Nekateri PUP-i imajo uradna spletna mesta za prenos, vendar se večina v njih infiltrira brez dovoljenja, saj jih razvijalci razširjajo z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami). Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi pravilno razkrili namestitve PUP. Zato jih skrijejo znotraj različnih odsekov (običajno »Po meri« ali »Napredne nastavitve«) postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega bodo mnogi uporabniki verjetno preskočili korake za prenos / namestitev in kliknili oglase - vedenje, ki pogosto vodi do nenamerne namestitve PUP-ov. Na ta način mnogi uporabniki svoje sisteme izpostavijo nevarnosti različnih okužb in ogrozijo svojo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. S pomočjo nastavitev »Po meri« ali »Napredno« natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev. Onemogočite vse dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Svetujemo vam, da programe prenašate samo iz uradnih virov, in sicer z neposrednimi povezavami za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in jih zato nikoli ne smejo uporabljati. Upoštevajte, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, a ko jih enkrat kliknete, jih preusmerite na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.) Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUP-i, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Stran, prikazana po izpolnitvi ankete:

Anketa o mnenju brskalnika je zaključila anketo

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »Anketa o mnenju brskalnika«:

Letna raziskava obiskovalcev 2018
Raziskava mnenj brskalnikov
Čestitamo!
Izbrani ste bili osebno za sodelovanje v naši letni anketi obiskovalcev 2018! Povejte nam, kaj mislite o tem brskalniku, in če se zahvalite, boste prejeli možnost prenosa HD pretočnih filmov!

Videz pojavnega okna »Anketa o mnenju brskalnika« (GIF):

Prevara o pregledu mnenja brskalnika gif

statische ip ubuntu einrichten

Druga različica pojavne prevare »Anketa o mnenju brskalnika«:

Pop-up prevara v pregledovalnem mnenju (17. februar 2020)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev oglaševalske programske opreme za pregledovanje mnenj brskalnika prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega okna letne ankete za obiskovalce leta 2018, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

Linux Minze mit Zimt

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega okna letne ankete za obiskovalce leta 2018, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem pojavnih oken letne ankete za obiskovalce leta 2018, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem pojavnega okna letne ankete za obiskovalce 2018, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave s poskusom odstranitve pojavnega okna letne ankete za obiskovalce leta 2018 iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pojavnem oknu letne ankete za obiskovalce leta 2018 ali odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije