Pokličite Microsoftovo podporo za prevaro

Kako odstraniti Call Microsoft Support Scam - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Pokličite navodila za odstranitev Microsoftove podpore

Kaj je poklic Microsoftove podpore?

Podoben KRITIČNO OPOZORILO MICROSOFTA , Opozorilo o požarnem zidu sistema Windows , Napaka 268D3-XC00037 , in mnogi drugi, »Pokliči Microsoftovo podporo« je ponarejena napaka, ki jo prikaže zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki pogosto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP). V večini primerov se PUP infiltrirajo v sisteme brez dovoljenja. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, PUP-i ponujajo vsiljive oglase, zbirajo informacije in včasih izvajajo neželene procese v ozadju.

Pokličite Microsoftovo podporo za oglaševanjeNapaka »Pokliči Microsoftovo podporo« navaja, da je sistem okužen z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem, imenovano ZEUS, in da so zato zaupne informacije (prijave / gesla, bančni podatki itd.) Ogrožene. Zlonamerno programsko opremo je treba takoj odpraviti, zato se uporabnike spodbuja, da se obrnejo na tehnično podporo prek telefonske številke (' + 1-888-969-0708 '). Po vnosu kode napake bodo uporabniki menda prejeli pomoč pri odstranjevanju zlonamerne programske opreme in reševanju vseh težav. Vendar se zavedajte, da je „Pokliči Microsoftovo podporo“ napačen in nima nič skupnega z Microsoftom. Dejansko kibernetski kriminalci trdijo, da so certificirani tehniki, in skušajo uporabnike prevarati, da plačajo za podporo, ki ni potrebna. Vse trditve glede okužbe so napačne. Poleg tega ti ljudje pogosto zahtevajo oddaljen dostop do osebnega računalnika klicatelja. To storijo za namestitev zlonamerne programske opreme in spreminjanje sistemskih nastavitev. Nato trdijo, da zaznajo 'dodatne težave' in za dodatno plačilo ponujajo nadaljnjo pomoč. Zaradi tega vam svetujemo, da prezrete 'Pokliči Microsoftovo podporo' in nikoli ne pokličete telefonske številke. To napako lahko odpravite preprosto tako, da zaprete spletni brskalnik (po možnosti prek upravitelja opravil) ali zaženete računalnik. Upoštevajte pa, da po ponovnem zagonu brskalnika ne smete obnoviti prejšnje seje, sicer se vrnete na zlonamerno spletno mesto.

Potencialno neželeni programi prikazujejo vsiljive oglase z uporabo orodij, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Kot rezultat, pojavna okna, kuponi, pasice in drugi prikazani oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem zmanjšujejo izkušnjo brskanja. Oglasi lahko preusmerijo tudi na zlonamerna spletna mesta in celo zaženejo skripte za prenos / namestitev zlonamerne programske opreme. Že z enim samim klikom lahko pride do visoko tveganih računalniških okužb. Druga pomembna slabost je sledenje informacijam. Raziskave kažejo, da PUP zbirajo pritiske tipk, iskalne poizvedbe, ogledane strani, obiskane URL-je, geolokacije, naslove IP in druge podobne podatke, ki lahko vsebujejo zaupne podrobnosti. Poleg tega razvijalci PUP podatke delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), da ustvarijo prihodek. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Nekateri PUP-i so znani tudi po tem, da brez soglasja uporabnikov pridobivajo kriptovalute ali izvajajo druge nepotrebne procese v ozadju. Takšno vedenje pogosto povzroči znatno zmanjšanje celotne zmogljivosti sistema. Za več informacij o aplikacijah za rudarjenje kriptovalut: Klikni tukaj .

wie man prüft ob 32 oder 64
Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Pokliči Microsoftovo podporo'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Kot smo že omenili, je „poklic Microsoftove podpore“ skoraj enak številnim drugim lažnim napakam. Tako kot pri »Pokliči Microsoftovo podporo« vsi trdijo, da je sistem poškodovan / poškodovan (npr. Manjkajoče datoteke, okužene itd.), Vendar so ti zahtevki zgolj poskus izsiljevanja denarja od nič hudega slutečih uporabnikov. Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. S ponudbo uporabnih funkcij PUP-i pogosto prevarajo uporabnike, da jih namestijo. Pravzaprav so ti programi namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi zagotovili kakršno koli resnično vrednost za običajne uporabnike, ti neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Čeprav imajo nekateri PUP uradna spletna mesta za prenos, se večina infiltrira v sisteme brez soglasja uporabnikov. Razvijalci jih množijo z vsiljivimi oglasi, skupaj z varljivo marketinško metodo, imenovano 'združevanje' (prikrita namestitev PUP-ov skupaj z običajno [običajno brezplačno] programsko opremo). Razvijalci skrijejo »v paketu« programe v različnih odsekih (običajno v nastavitvah »Po meri / Napredno«) v postopkih prenosa ali namestitve. Mnogi uporabniki pohitijo in preskočijo te korake. Poleg tega kliknejo dvomljive povezave / oglase, ne da bi razumeli možne posledice. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Slabo poznavanje teh groženj in hitenja so glavni razlogi za računalniške okužbe. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in še posebej pri prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi so zasnovani tako, da izgledajo zakonito. Ko jih enkrat kliknejo, preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (npr. Ankete, igre na srečo, zmenki za odrasle itd.). Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev. Onemogočite vse dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Nujna je tudi uporaba zakonite zbirke protivirusnih / vohunskih programov.

Besedilo je prikazano v pojavni napaki »Pokliči Microsoftovo podporo«:

Ne znova zaženite računalnika
Zaznani virus Windows ZEUS, zaznana okužba, kaže na nekatere nedavne prenose v računalnik, kar pa je povzročilo težave v računalniku. Pokličite Microsoftovo podporo + 1-888-969-0708 in to kodo B2957E posredujte agentu, da to popravi.
Sumljiva povezava je poskušala dostopati do vaših prijav, bančnih podrobnosti in sledenja vaši internetni dejavnosti.

Storitve Varnostnega centra in požarnega zidu so onemogočene, koda napake 0x8007042c

Vaš požarni zid je blokiral vašo povezavo TCP. Dokler ne boste ukrepali, bodo vaši računi blokirani.

Videz pojavnega okna »Pokliči Microsoftovo podporo« (GIF):

Pokličite GIF za prevaro Microsoftove podpore

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Pokličite Microsoftovo podporo za odstranitev programske opreme prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov za klic Microsoftove podpore iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov za klic Microsoftove podpore iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'pokličite Microsoftovo podporo', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ihr Computer wurde für die Teilnahme an einer anonymen Umfrage ausgewählt

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

wie man mgid werbung loswird

Odstranjevanje oglasov za klic Microsoftove podpore iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov za klic Microsoftove podpore iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'pokličite Microsoftovo podporo', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov za Microsoftovo podporo iz 1. koraka Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje klicev oglasov Microsoftove podpore iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusov »pokličite podporo za Microsoft«, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'pokličite Microsoftovo podporo', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

warum taucht bing immer wieder in chrome auf

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa 'pokličite Microsoftovo podporo' iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu »pokličite Microsoftovo podporo« ali odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.