Ne morem namestiti posodobitev sistema Windows v sistem Windows 7 in 10 - kako popraviti?

Ne morem namestiti posodobitev sistema Windows v sistem Windows 7 in 10 - kako popraviti?

Ne morem namestiti posodobitev sistema Windows v sistemih Windows 7 in Windows 10 - kako to popraviti?

Posodobitve sistema Windows so zelo pomembne, da zaščitite sistem pred grožnjami z virusi, zlasti z odkupno programsko opremo. Storitev Windows Update se privzeto izvaja v ozadju in prenaša posodobitve iz Microsoftovih strežnikov. Samodejno preverjanje posodobitev lahko onemogočite in preklopite na ročno. Kljub načinu delovanja posodobitev sistema Windows se lahko zgodi, da se postopek posodabljanja programske opreme v neki fazi zatakne. 'Iskanje posodobitev ...' , ali “Nalaganje posodobitev ...” za vedno, ker ni uspel namestiti določene posodobitve, ni mogel konfigurirati sistema po posodobitvah, so pogoste situacije v procesu posodobitve sistema Windows 7 ali Windows 10.

Po novi namestitvi sistema Windows 7 ali Windows 10 bo morda potrebno veliko posodobitev. Nalaganje z interneta in namestitev lahko traja ure. Posodobitve so lahko povezane in za namestitev novejših bodo predhodne posodobitve morda obvezne. Včasih je mogoče veliko skupino ali posodobitve združiti v velik paket, imenovan servisni paket SP1 ali SP2, zbirka udobja itd. Običajno je posodabljanje s servisnimi paketi hitrejše kot prenos in namestitev vsake posamezne posodobitve posebej. Ne pozabite, da namestitev posodobitve pogosto zahteva ponovni zagon sistema Windows. Pred iskanjem, kako odpraviti težave s sistemom Windows Update, znova zaženite sistem in se prepričajte, da težave res obstajajo. Postopek posodabljanja je lahko precej dolg in preden karkoli odpravite, dajte Windows dovolj časa, da dokonča korake posodabljanja.

Odpravljanje težav s sistemom Windows Update je lahko preprosto kot zagon vgrajenega orodja za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows, vendar je v najhujših primerih morda potrebna ponovna namestitev sistema Windows. Pokazali vam bomo nekaj splošnih tehnik, kako odpraviti težave s sistemom Windows 7 in Windows 10 Update. Če dobite določeno napako pri namestitvi posodobitev, potem bi bilo vredno poiskati to določeno napako.ne morem namestiti posodobitev za Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako zagnati Windows Update

V sistemu Windows 10 'nadgradnja' v Začni iskalno polje in izberite 'Preveri za posodobitve' .

kako zagnati posodobitev sistema Windows 1. korak

V odprtem oknu Windows Update kliknite »Preveri, ali so na voljo posodobitve«. Lahko se zgodi, da se bo zataknilo v postopku »Preverjanje posodobitev…«.

kako zagnati posodobitev sistema Windows 2. korak

Če uporabljate Windows 7, kliknite polje Začni iskanje in vnesite »update« in izberite »Windows Update«. Windows Update bo preveril, ali so na voljo posodobitve, in prikazalo se bo okno s pomembnimi in razpoložljivimi posodobitvami.

kako zagnati Windows Update Windows 7 korak 1

Če kliknete gumb »Namesti posodobitve«, se začne postopek prenosa in namestitve.

kako zagnati Windows Update Windows 7 korak 2Nekatere posodobitve so povezane in zato, da se bodo vse uspešno namestile, bo morda treba več vnovičnih zagonov sistema Windows. Znak za ponovni zagon sistema je lahko neuspešna namestitev nekaterih posodobitev, navedenih na spodnji sliki.

Kako zagnati Windows Update Windows 7 korak 3

Ponovni zagon sistema Windows je prvi korak, da poskusite odpraviti težave s posodobitvami. Če nameščate več posodobitev hkrati, boste morda potrebovali več ponovnih zagonov. Ponovni zagon pogosto pomaga, tudi če Windows Update poroča o neznani napaki.

[Nazaj na kazalo]

Oglejte si, katere posodobitve so bile uspešno nameščene ali neuspešne

V operacijskem sistemu Windows 10 v polje »Začni iskanje« vnesite »nastavitve« in izberite »Nastavitve«. V odprtem oknu z nastavitvami kliknite ikono »Posodobitev in varnost«. Izberite zavihek »Windows Update« na levi.

Windows Update zgodovina Windows 10 1. korak

Kliknite povezavo 'Zgodovina posodobitev' in si v spodnjem oknu oglejte, katere posodobitve so bile uspešno nameščene ali neuspešne.

Windows Update zgodovina Windows 10 korak 2

Če je zgodovina posodobitev iz nekaterih razlogov prazna (to se lahko zgodi v mapi C: Windows SoftwareDistribution je bila obnovljena), nameščene posodobitve si lahko ogledate na nadzorni plošči na drug način. Izberite Programi in funkcije in kliknite Ogled nameščenih posodobitev na levi. Tu lahko tudi odstranite izbrane posodobitve. V vsakem primeru prazna zgodovina posodobitev ni problem, ker ne vpliva na nameščene posodobitve.

Windows Update zgodovina Windows 10 korak 3

[Nazaj na kazalo]

Kako preveriti različico sistema Windows

Pogosto morate vedeti o svojem sistemu Windows, da je bitna različica (32 ali 64 bitna). Naložljive posodobitve ali pripomočki za popravljanje so ločeni za različne 32- ali 64-bitne različice sistemov Windows 7 in Windows 10.
V operacijskem sistemu Windows 7 Začnite iskalno polje vnesite »nadzorna plošča« in ga odprite. Nato izberite »Sistem in varnost« in v oknu sistema bodo prikazani operacijski sistem in vrsta sistema (64-bit na spodnji sliki).

preverite Windows 7 različico korak 1

Netzwerkverkehrsüberwachung linux

Najdete ga tako, da vtipkate »about« v iskalno polje Windows 10 Start in nato izberete »About your PC«. Pomaknite se navzdol v okno »Settings About« in si oglejte število bitov vašega sistema Windows, kot je prikazano na spodnji sliki.

preverite različico Windows 10 1. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporaba orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Prvi predlog pri reševanju težav s posodobitvami sistema Windows je uporaba vgrajenega orodja Microsoft, imenovanega Windows Update Troubleshoot, ki je na voljo v operacijskem sistemu Windows 7 in Windows 10. Kratek priročnik za upravljanje je na voljo na Opis orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update - Microsoftova podpora . Orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update za Windows 7 ali Windows 10 lahko prenesete tako, da obiščete Microsoftovo podporo na naslovu Orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update . V operacijskem sistemu Windows 10 dvokliknite preneseno datoteko 'wu170509.diagcab' in sledite navodilom v pogovornih oknih. V prvem oknu, prikazanem spodaj, kliknite 'Naslednji' .

uporabite 1. korak orodja za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

V spodnjem oknu preverite 'Samodejno uporabi popravila' in pritisnite 'Zaženi kot skrbnik' in nato kliknite 'Naslednji' . Preverjanje in popravilo lahko običajno traja 15 do 20 minut.

uporabite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

Odvisno od stanja vašega sistema Windows, lahko orodje za odpravljanje težav predlaga brisanje in vnovični prenos posodobitev. Strinjajte se s tem in pritisnite 'Uporabi ta popravek' .

uporabite 3. korak orodja za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

Končni rezultati orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update so prikazani v spodnjem oknu. Tudi po orodju za odpravljanje težav lahko ostanejo nekatere nerazrešene težave.

uporabite 4. korak orodja za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

[Nazaj na kazalo]

Ročno brisanje predpomnilnika sistema Windows Update

Ročni brisanje predpomnilnika sistema Windows Update je še en korak, ki ga želite poskusiti. V sistemih Windows 7 in Windows 10 je predpomnilnik posodobitev v mapi 'C: Windows SoftwareDistribution' .
V operacijskem sistemu Windows 10 je bilo mogoče predpomnilnik sistema Windows Update očistiti brez zagona v varnem načinu. Preden lahko izbrišete datoteke iz predpomnilnika, morate ustaviti dve storitvi Windows: 'Inteligentna storitev prenosa v ozadju' in 'Windows Update'. Do okna za nadzor storitev lahko dostopate tako, da v polje Začni iskanje vnesete storitev. Na seznamu izberite potrebno storitev in izberite 'Stop' s spustnega seznama za obe omenjeni storitvi.

ročno izbriši predpomnilnik za Windows, korak 1

V oknu 7 je bilo treba zagnati v varnem načinu, da bi ustavili storitve Intelligent Transfer Background in storitve Windows Update. Za zagon sistema Windows 7 v varnem načinu morate znova zagnati sistem Windows in med zagonom sistema Windows držati tipko F8 (ali F12). Nato v oknu Advanced Boot Options izberite 'Safe Mode' in pritisnite Enter.

ročno izbriši predpomnilnik za Windows, korak 2

Ko so potrebne storitve ustavljene, morate vsebino mape izbrisati 'C: Windows SoftwareDistribution' . Tu ni nič pomembnega, ker Windows Update obnovi vse, kar potrebuje, ko naslednjič zaženete Windows Update.

ročno izbriši predpomnilnik za Windows 3. korak

Med postopkom brisanja se je pojavilo le opozorilo. Izberite možnost 'Naredi to za vse trenutne predmete' in kliknite 'Da' . Windows traja nekaj časa, da celotno vsebino posodobitvenega predpomnilnika premakne v koš.

ročno izbriši predpomnilnik za Windows 4. korak

Zdaj poskusite znova zagnati in znova zaženite Windows Update, da preverite, ali težave s posodobitvijo še vedno obstajajo.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite zbirko priročnosti za Windows 7

Z uporabo Microsoftovega zbirnega priročnika (ali z drugimi besedami servisnega paketa Windows 7) lahko pospešite in se morda izognete težavam pri namestitvi številnih posodobitev na novi namestitvi sistema Windows 7. Zbirni paket priročnega sistema Windows 7 vsebuje posodobitve, izdane od približno februarja 2011 do maja 2016.
Obstaja več predpogojev za namestitev praktičnega zbirnega prostora. Microsoft pove, da ste ga morali namestiti Servisni paket 1 za Windows 7 ali Windows Server 2008 R2 (KB976932) in Posodobitev sklada za servisiranje aprila 2015 za Windows 7 in Windows Server 2008 R2 (KB3020369) . Microsoft tudi navaja, da potrebujete vsaj 4 GB prostora na disku, ki je potreben za namestitev praktičnega namestitvenega programa. Udobje lahko prenesete iz kataloga Microsoft Update. Odvisno od vaše 7-bitne različice sistema Windows (32-bitne ali 64-bitne) kliknite ustrezno 'Prenesi' na desni.

uporabite korak priročnega zbiranja

Pritisnite povezavo do namestitvene datoteke priročnega zbiranja.

uporabite korak priročnega zbiranja

Namestite praktični paket v sistem Windows 7. Več o praktičnem zbiranju informacij najdete v Microsoftovem članku Priročna zbirna posodobitev za Windows 7 SP1 in Windows Server 2008 R2 SP1 Priročna zbirna posodobitev za Windows 7 SP1 in Windows Server 2008 R2 SP1 . Če je v sistemu Windows že nameščena posodobitev, vas bo o tem obvestil in preklical namestitev zbirnega priročnika.

[Nazaj na kazalo]

Odpravite poškodbe datotek Windows z uporabo DISM in SFC za Windows 10

Microsoft priporoča uporabo tako ukazov DISM (Deployment Imaging and Servicing Management) kot SFC (System File Checker), da odpravi poškodbe datotek Windows. Pokličite ukazni poziv s skrbniškimi pravicami.

izvedite korak skeniranja dism in sfc

V ukazni poziv vnesite 'DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth' in pritisnite Enter. Dokončanje tega ukaza lahko traja od nekaj do dvajset minut. Nato vnesite 'sfc / scannow' . Tudi dokončanje tega ukaza bo trajalo približno dvajset minut. Po uspešnem dokončanju ukazov DISM in SFC bi morali v oknu ukaznega poziva videti potrditev dokončanega preverjanja. Po uspešnem zaključku DISM in SFC znova zaženite Windows Update.

izvedite korak skeniranja dism in sfc

[Nazaj na kazalo]

Popravite posodobitev sistema Windows z orodjem za pripravljenost sistemskih posodobitev za Windows 7

Namesto DISM in SFC je mogoče uporabiti pripomočke Windows 10 v orodju za pripravljenost na sistemske posodobitve sistema Windows 7 (SURT). Prenesite Windows 7 SURT iz tukaj . Velikost SURT-a za 64-bitno različico sistema Windows 7 je približno 550 MB. Po končanem prenosu začnite nameščati 'Windows6.1-KB947821-v34-x64.msu.' Na vprašanje se strinjate z namestitvijo 'HotFix za Windows (KB947821)' .

popravite posodobitev sistema Windows z orodjem za pripravljenost na posodobitev sistema 1. korak

Dovolite dokončanje namestitve SURT. Po končani namestitvi se samodejno začne iskanje in odpravljanje težav. Samo počakajte, da se postopek zaključi. Od računalnika lahko traja do 15 minut ali več. Zdaj poskusite znova zagnati Windows Update.
Če nekatere težave še vedno ostajajo nerešene, lahko izkušeni uporabniki sledijo navodilom v Napake sistema Windows Update odpravite z orodjem DISM ali System Update Readyiness za ročno odpravljanje napak v korupciji, ki jih najdete v 'CheckSUR.log' .

[Nazaj na kazalo]

Preizkusite brezplačno orodje za popravilo sistema Windows s strani Tweaking.com

Zunanje orodje, imenovano Popravilo sistema Windows s strani Tweaking.com, lahko uporabite za popravilo težav s sistemom Windows Update. Popravilo sistema Windows je na voljo v brezplačni in plačani različici Pro. Orodje ima številne funkcije za odpravljanje številnih težav s sistemom Windows. Prenesete ga lahko po naslednjih povezavah v Tweaking.com. Velikost namestitvene datoteke je le 37 MB, za namestitev pa potrebujete le 53 MB diska. A strani vsebuje lep video, ki predstavlja funkcije Windows Repair. Funkcija popravila sistema Windows Update je vključena v brezplačno različico programa Windows Repair. Zelo priporočljivo je, da orodje Windows Repair zaženete v varnem načinu ali s skrbniškimi pravicami (z desno miškino tipko kliknite miško in v spustnem meniju izberite Zaženi kot skrbnik).

uporabite orodje za popravilo sistema Windows

[Nazaj na kazalo]

Odpravljanje težav z novo nameščeno posodobitvijo sistema Windows 7 pri preverjanju posodobitev

Microsoft ima članek na forumu za Windows Popravek: posodobitev sistema Windows 7 se je zataknila pri preverjanju posodobitev razlaga, kako posodobiti sam Windows Update takoj po novi namestitvi sistema Windows 7. Ta posodobitev rešuje težavo posodobitve, ki je ostala v fazi “Preverjanje posodobitev” in pospeši namestitev številnih drugih posodobitev sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Videoposnetki, ki prikazujejo metode reševanja težav s posodobitvami sistema Windows:

Uporabniki sistema Windows 7:

Uporabniki sistema Windows 10:

[Nazaj na vrh]