Začasnih datotek ni mogoče izbrisati

Začasnih datotek ni mogoče izbrisati

Začasnih datotek ni mogoče izbrisati. Kako to popraviti in sprostiti prostor na disku

Začasne datoteke (znane tudi kot datoteke temp ali foo) so datoteke, ustvarjene tako, da začasno vsebujejo informacije, dokler ne nastane nova datoteka. Z drugimi besedami, to so datoteke, ustvarjene za začasno hrambo podatkov, medtem ko se določena datoteka uporablja, obdeluje ali ustvarja. Te datoteke tudi ustvarijo za varnostno kopiranje programi, s katerimi delate. Ponavadi shranite dokument, nato pa se začasna datoteka izbriše. V drugih primerih, kot so nepričakovane zrušitve sistema ali programa, se te datoteke hranijo kot varnostna kopija, da lahko obnovijo podatke.

Te datoteke po končani nalogi postanejo neželene, nato pa se izbrišejo, vendar se nekatere ne izbrišejo in zavzamejo prostor na trdem disku. Če jih občasno ne izbrišete, lahko zavzamejo do nekaj gigabajtov prostora na trdem disku. Eden najlažjih načinov brisanja teh začasnih datotek je, da odprete Nastavitve -> Sistem -> Shramba, izberete trdi disk, na katerem je nameščen operacijski sistem Windows, in kliknete 'Izbriši začasne datoteke' . Na žalost, če bi to lahko storili brez težav, tega članka ne bi prebrali. Dobra novica je, da obstajajo tudi drugi načini odstranjevanja začasnih datotek iz operacijskega sistema Windows.Če imate preveč začasnih datotek, shranjenih v računalniku, lahko povzroči težave, še posebej, če vam zmanjkuje prostora na disku in z zgoraj omenjenimi dejanji ne morete sprostiti prostora na disku. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako začasno zapišete datoteke s čiščenjem diska, programsko opremo drugih proizvajalcev, kako ročno izbrišete začasne datoteke iz njihovih map in nekatere druge rešitve. Preberite spodnji vodnik, sledite našim opisanim korakom in preverite, ali vam z njihovo pomočjo odstranite nepotrebne začasne datoteke iz računalnika in prihranite prostor na disku.

kako izbrisati začasne datoteke

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

was bedeutet systemaufruf fehlgeschlagen

Ročno izbriši začasne datoteke

Eden od načinov za brisanje začasnih datotek iz računalnika je obisk imenikov, v katerih so te datoteke, njihovo izbiranje in brisanje vseh. Tip '% temp%' v Iskanje in kliknite rezultat% temp%. Preusmerjeni boste v mapo Temp, kjer so shranjene vse začasne datoteke in mape.

ročno izbrišite začasne datoteke 1. korak

Izberite vse datoteke in kliknite 'Izbriši' ali z desno miškino tipko kliknite izbrane datoteke in kliknite 'Izbriši' v prikazanem kontekstnem meniju.

2. ročno izbriši začasne datoteke

Zdaj pritisnite tipko Windows + R in v odprto pogovorno okno Zaženi vnesite 'temp' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

3. ročno izbrišite začasne datoteke

Izberite vse datoteke in kliknite 'Izbriši' znova kliknite ali z desno miškino tipko kliknite izbrane datoteke in kliknite 'Izbriši' v prikazanem kontekstnem meniju.

ročno izbrišite začasne datoteke 4. korak

Zdaj znova odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'vnaprejšnji prenos' ukaz. Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' . Če se prikaže opozorilno sporočilo, da trenutno nimate dovoljenja za dostop do te mape, kliknite 'Nadaljuj' .

5. ročno izbrišite začasne datoteke

Izberite vse datoteke in kliknite 'Izbriši' znova kliknite ali z desno miškino tipko kliknite izbrane datoteke in kliknite 'Izbriši' v prikazanem kontekstnem meniju.
OPOMBA: če mapo izpraznite, se bo sistem Windows in vaši programi ob naslednjem vklopu računalnika morda odprl dlje časa.

ročno izbrišite začasne datoteke 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporabite orodje za čiščenje diska

Drug preprost način za brisanje začasnih datotek in map iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na pogonih, kar lahko pomaga računalniku hitreje delovati. Lahko izbriše začasno in sistemsko datoteko. Če želite zagnati čiščenje diska, vnesite 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

uporabite orodje za čiščenje diska 1. korak

Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi količino prostora, ki ga lahko sprostite z brisanjem nekaterih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

uporabite orodje za čiščenje diska 2. korak

Disk Cleanup se bo znova zagnal, znova izberite datoteke, ki jih želite izbrisati, in kliknite 'V REDU' .

uporabite 3. korak orodja za čiščenje diska

[Nazaj na kazalo]

Uporabite ukazni poziv

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

uporabite 1. korak ukaznega poziva

Zdaj vnesite del '/ q / f / s% TEMP% *' ukaz (brez narekovajev) in pritisnite Enter.

uporabite 2. korak ukaznega poziva

[Nazaj na kazalo]

Uporabite CCleaner

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Čisti neželeno pošto in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se začnejo z operacijskim sistemom Windows. CCleaner lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. Izberite 'Čistilec' na levem podoknu in nato označite 'Prazen koš ', 'Začasne datoteke' , 'Pomnilniki' , 'Fragmenti datoteke Chkdsk' , 'Datoteke dnevnika Windows' potrditvena polja pod 'Windows' oddelku. Počistite vsa druga potrditvena polja, če ne želite, da vam CCleaner očisti te podatke. Kliknite 'Analiziraj' in bo iskal izbrane datoteke in podatke. Nato kliknite 'Zaženi čistilca' in bo iz računalnika odstranil izbrane datoteke.

uporabite čistilo

[Nazaj na kazalo]

Odstranite vsebino mape SoftwareDistribution

Mapa za distribucijo programske opreme je začasna mapa, v kateri Windows shranjuje posodobitvene datoteke, dokler se ne prenesejo v celoti. Če ste sistem Windows popolnoma posodobili ali posodobitev ni v teku, lahko shranite shranjene datoteke (če obstajajo) in prihranite prostor na disku. To mapo najdete po tej poti: 'C: Windows SoftwareDistribution Download' . Izberite vso vsebino, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija.

odstraniti vsebino mape softwaredistribution

To je to, upamo, da je bil ta priročnik koristen in zdaj lahko brez težav izbrišete vse začasne datoteke, shranjene v računalniku. Če se zavedate še enega načina, ki v našem vodniku ni omenjen - ne oklevajte in ga delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video prikazuje brisanje začasnih datotek:

[Nazaj na vrh]