ITunes ni mogoče namestiti. Kako to popraviti?

ITunes ni mogoče namestiti. Kako to popraviti?

Ne morem namestiti iTunesa v sistem Windows 10, kako ga popraviti?

iTunes je medijski predvajalnik, medijska knjižnica, internetna radijska postaja in aplikacija za upravljanje mobilnih naprav, ki jo je razvil Apple. Uporablja se za predvajanje, prenos in organiziranje digitalnih večpredstavnostnih datotek - vključno z glasbo in videom - v osebnih računalnikih z operacijskima sistemoma macOS in Windows. Vsebino je treba kupiti v trgovini iTunes Store, medtem ko je iTunes programska oprema, ki uporabnikom omogoča upravljanje nakupov. iTunes je verjetno najbolj priljubljena programska oprema za jukebox, ki je na voljo.

Aplikacija iTunes je uporabna, saj omogoča tudi uporabo jukeboxa v računalniku z operacijskim sistemom Windows. Pred kratkim je Microsoft napovedal, da bo iTunes na voljo v trgovini Microsoft Store (prej znana kot trgovina Windows). To je pomembno, saj Windows 10 S uporablja samo aplikacije Microsoft Store. Ne glede na to vam ni treba čakati, dokler ne boste mogli prenesti aplikacije iTunes iz trgovine Microsoft Store ali s spletnega mesta Apple.Morda ste aplikacijo iTunes že prenesli v operacijski sistem Windows, vendar je iz nekega razloga ne morete namestiti. Razlogi za to so lahko številni. V tem priročniku predstavljamo več rešitev, če imate težave z namestitvijo iTunes. Pogoste težave so povezane z namestitvenim paketom, prejemanjem napak med namestitvijo iTunes, pomanjkanjem pravic ali manjkajočimi datotekami .dll, nenehnim vračanjem namestitve itd. Te težave poskusite rešiti spodaj.

ne morem namestiti iTunes

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Popravite iTunes

Ta rešitev velja, če je iTunes že nameščen v sistemu Windows in ga poskušate znova namestiti. V operacijskem sistemu Windows lahko dodate ali odstranite programe v operacijski sistem in iz njega ter jih tudi popravite. To je koristna možnost, če želite popraviti poškodovane programe. Popravilo iTunes naroči programom, da samopregledujejo in zamenjajo poškodovane datoteke z novimi. Za popravilo pojdite na nadzorno ploščo (vrsta 'Nadzorna plošča' in izberite rezultat na nadzorni plošči) in nastavite pogled menija na 'Ogled po: Majhne ikone' . Najti 'Programi in lastnosti' in kliknite.

popravi iTunes 1. korak

Poiščite programsko opremo Apple in jo z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Popravilo' (v nekaterih primerih 'Popravilo' morda ni na voljo, samo 'Spremeni' možnost - izberite to možnost). Sledite navodilom za popravilo programske opreme Apple. Ponovite korake za vso programsko opremo Apple, nameščeno v računalniku.

popravi iTunes 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Prenesite iTunes 12.4.3

To je aplikacija iTunes različice 12.4.3 za Windows in računalnike s starejšimi grafičnimi karticami. Ta namestitveni program iTunes je namenjen samo za Windows 7 in 64-bitne sisteme, ki ne morejo podpirati zahtev za predvajanje videoposnetkov iTunes na starejših / nižjih grafičnih karticah. Če niste prepričani o svoji vrsti sistema (32-bitni ali 64-bitni), preberite Ta članek .

Prenesite in namestite to različico iTunes, zaženite iTunes in preverite, ali so na voljo posodobitve. Prenesite najnovejšo različico in preverite, ali to pomaga odpraviti težavo z namestitvijo iTunes.

[Nazaj na kazalo]

Namestite iTunes kot skrbnik

Skrbniški račun je uporabniški račun, ki vam omogoča spreminjanje, ki bo vplivalo na druge uporabnike. Skrbniki lahko spremenijo varnostne nastavitve, namestijo programsko in strojno opremo ter dostopajo do vseh datotek v računalniku. Skrbniki lahko spreminjajo tudi druge uporabniške račune. In seveda imajo skrbniki upravne pravice / privilegije. Poskusite namestiti aplikacijo iTunes kot skrbnik, tako da v računalniku poiščete mesto namestitvene datoteke (verjetno v mapi Prenosi) in poiščete namestitveno datoteko (znano tudi kot namestitvena datoteka, namestitvena datoteka itd.) Ko najdete namestitev Datoteko preprosto kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Sledite navodilom na zaslonu in namestite aplikacijo v sistem Windows.

windows und linux dualboot

namestite iTunes kot skrbnik

[Nazaj na kazalo]

Namestite pravilno različico

Pomembno je, da v sistem Windows namestite pravilno različico iTunes, odvisno od vrste sistema. Naložite lahko 32-bitno in 64-bitno različico iTunes. Ko nameščate programsko opremo v sistem Windows, lahko včasih izberete, katero različico (32-bitno ali 64-bitno) želite namestiti. Če uporabljate 64-bitno različico sistema Windows, namestite 64-bitno različico programske opreme. Včasih pa razvijalci ponujajo le 32-bitne različice. Če niste prepričani o svoji vrsti sistema, preberite Ta članek . Ko poznate različico sistema, jo prenesite in namestite.

namestite pravilno različico iTunes

[Nazaj na kazalo]

Namestite paket za distribucijo Microsoft Visual C ++

Visual C ++ je del splošnega 'C suite' programskih jezikov, ki se pogosto uporabljajo za različne vrste razvojnih projektov. Visual C ++ vključuje izvajalne pakete in knjižnice za ustvarjanje različnih kompilacij klicev funkcij, postopkov in drugih elementov kode, ki delujejo v integriranih programskih okoljih.

Ta paket, ki ga je mogoče distribuirati, lahko prenesete s spletnega mesta tukaj . Izberite pravilno različico sistema in jo prenesite. Ko je nameščen redistributivni paket Microsoft Visual C ++, poskusite namestiti aplikacijo iTunes. Brez težav bi ga lahko namestili v sistem Windows.

namestite redistributivni paket microsoft visual c ++

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite ključe iTunes z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanju in nato kliknite 'Zaženi' rezultat.

izbrišite ključe iTunes z uporabo 1. urejevalnika registra

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici - to bo odprlo urejevalnik registra.

izbrišite ključe iTunes z 2. urejevalnikom registra

Pritisnite tipki Ctrl + F na tipkovnici. Pojavi se okno Najdi. V 'Najdi kaj:', vrsta škatle 'itunes6464.msi' in kliknite 'Najdi naslednje' .

z 3. urejevalnikom registra izbrišite ključe iTunes

Videti bi morali tipke, povezane z 'itunes6464.msi' - z desno tipko miške kliknite vsako tipko in izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija. Ponavljajte korake, dokler ne izbrišete vseh tipk, povezanih z 'itunes6464.msi' .

[Nazaj na kazalo]

Izvlecite namestitveni program iTunes z uporabo WinRAR

RAR je lastniška oblika arhivske datoteke, ki podpira stiskanje podatkov, obnovo napak in zajem datotek. Če v računalniku nimate WinRAR, ga lahko prenesete iz tukaj . Poiščite svojo namestitveno datoteko za iTunes in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Izvleček v iTunes64Setup ' (ime namestitvene datoteke je lahko nekoliko drugačno, odvisno od različice, ki ste jo prenesli).

izvlecite namestitveni program iTunes z uporabo 1. koraka winrar

Odprite mapo iTunesSetup in namestite potrebne komponente v operacijski sistem Windows. Preverite, ali lahko iTunes zdaj brez težav namestite.

izvlecite namestitveni program iTunes z 2. korakom winrar

[Nazaj na kazalo]

Namestite iTunes v združljivi način

Način združljivosti je programski mehanizem, pri katerem programska oprema posnema starejšo različico ali posnema drug operacijski sistem, da starejši ali nezdružljivi programski opremi ali datotek ostane združljiva z novejšo strojno ali programsko opremo računalnika. Če želite namestiti iTunes v združljivem načinu, poiščite namestitveno datoteko iTunes in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

namestite iTunes v način združljivosti 1. korak

Poiščite 'Kompatibilnost' v oknu Lastnosti in ga izberite. Pod 'Združljivostni način' oddelek, preverite 'Zaženi ta program v načinu združljivosti za:' in v spustnem meniju izberite Windows 7 ali druge različice, starejše od Windows 10.

namestite iTunes v način združljivosti 2. korak

Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU'. Poskusite namestiti iTunes z namestitveno datoteko v združljivem načinu.

[Nazaj na kazalo]

Ponovno registrirajte Windows Installer Service

Storitev Windows Installer je storitev, odgovorna za dodajanje, spreminjanje in odstranjevanje aplikacij. Za ponovno registracijo storitve Windows Installer uporabite ukazni poziv. Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, tolmaču ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz s poljubnimi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in opravi katero koli nalogo ali funkcijo, ki je namenjena za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. To pomeni, da ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Če poskusite izvesti ukaz, ki zahteva skrbniške privilegije iz običajnega ukaznega poziva, boste prejeli sporočilo, da morate biti skrbnik, ki izvaja konzolo, ali da je dostop zavrnjen in nimate zadostnih pravic. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

znova registrirajte 1. korak storitve servisa za namestitev sistema Windows

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik', pojavil se bo poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite ukaznemu pozivu spreminjanje vašega računalnika. Kliknite 'Da' .

znova registrirajte 2. korak namestitvenega servisa za Windows

Vnesite 'msiexec / odjava' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz.

znova registrirajte 3. korak storitve servisa Windows Installer

Vnesite 'msiexec / regserver' in na tipkovnici pritisnite Enter.

ponovno registrirajte 4. korak storitve servisa namestitvenega sistema Windows

Z uporabo teh ukazov odjavite in nato znova registrirate storitev Windows Installer. Zdaj, ko je ponovno registriran, poskusite znova namestiti iTunes.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite AnyConnect

Namestitev iTunesa lahko preprečijo drugi programi drugih ponudnikov, kot je AnyConnect. Odstranite programsko opremo AnyConnect in znova namestite iTunes, da preverite, ali to pomaga rešiti težavo z namestitvijo iTunes.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite Apple Software Update

Applova posodobitev programske opreme lahko prepreči namestitev iTunes. V tem primeru odstranite Apple Software Update iz računalnika s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je CCleaner ali Microsoftov program za odpravljanje težav z namestitvijo in odstranitvijo programa.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti vašo zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani neželene vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se začnejo z operacijskim sistemom Windows. Prenesite CCleaner z tukaj .

Ko prenesete, odprite CCleaner in kliknite 'Orodja' na levem podoknu. Prepričajte se, da ste v 'Odstrani' oddelku. Tukaj boste videli seznam programov. Najti 'Apple Software Update', izberite in kliknite 'Odstrani' da ga odstranite iz operacijskega sistema Windows.

odstraniti posodobitev programske opreme apple

Orodje za odpravljanje težav z namestitvijo in odstranitvijo programa vam omogoča samodejno odpravljanje težav, vključno s poškodovanimi registrskimi ključi, ki preprečujejo namestitev ali odstranjevanje programov. Odpravlja poškodovane registrske ključe v 64-bitnih operacijskih sistemih, poškodovane registrske ključe, ki nadzorujejo podatke o posodobitvah, težave, ki preprečujejo namestitev novih programov, težave, ki preprečujejo popolno odstranitev ali posodobitev obstoječih programov, težave, ki preprečujejo odstranitev programa skozi 'Dodaj ali odstrani programe' (ali Programi in funkcije) na nadzorni plošči. Prenesite orodje za odpravljanje težav z namestitvijo in odstranjevanjem programa tukaj .

Upamo, da ena od zgornjih rešitev reši težavo pri namestitvi iTunes. Če ne, lahko poskusite začasno onemogočiti ali odstraniti protivirusno programsko opremo - protivirusni programi lahko motijo ​​postopek namestitve iTunes. Če to reši težavo, ne pozabite znova omogočiti ali namestiti protivirusne programske opreme.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težave z namestitvijo iTunes:

[Nazaj na vrh]