Ne morem se prijaviti v Windows 10 - kako popraviti?

Ne morem se prijaviti v Windows 10 - kako popraviti?

Kaj storiti, če se ne morete prijaviti v svoj račun Windows 10?

V novejših različicah sistema Windows se lahko prijavite z lokalnim računom ali Microsoftovim računom. Ko nameščate ali zaženete novo namestitev sistema Windows, morate izbrati, katerega od teh računov želite, da Windows uporablja.

Lokalni račun je enak običajnemu računu, ki ste ga morda uporabili za prijavo v operacijski sistem Windows XP ali Windows 7. To je račun, ki se uporablja za dostop do enega računalnika, v katerem je bil račun ustvarjen. Ljudje pogosto izberejo možnost Lokalni račun, če želijo stvari ohraniti nespremenjene in preprosto uporabljajo lokalne vire enega samega računalnika.Microsoftov račun pa je precej drugačen in ima ID, ki ga sestavljata e-poštni naslov in geslo, ki se uporablja za prijavo na Microsoftova spletna mesta, storitve, operacijske sisteme in lastnosti. S tem računom imate dostop do storitev, kot so Windows 10 ali Windows 8.1, Xbox, Skype, Office 365, OneDrive, Windows Store, Bing, MSN in Outlook.com. Microsoftov račun (prej imenovan »Windows Live ID«) vam omogoča dostop do vaših podatkov in nastavitev ne samo v lokalnem računalniku (kot pri lokalnem računu), temveč tudi v oblaku.

Oba računa sta zelo uporabna, kaj pa, če se soočate s težavo, da se ne morete prijaviti v svoj račun? V tem primeru ne boste mogli uporabljati računalnika ali dostopati do svojih podatkov. V tem priročniku opisujemo več metod za reševanje te razmeroma pogoste težave.

se ne morem prijaviti v Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite svojo internetno povezavo

To je preprosta rešitev, ki vam lahko pomaga pri prijavi v račun. Če uporabljate Microsoftov račun in ste nedavno spremenili geslo za račun v spletu, je možno, da vaš računalnik še ni 'posnel' gesla. Da se geslo lahko 'posname' v računalnik, mora biti vzpostavljena delujoča internetna povezava. Preverite, ali je računalnik povezan z internetom, in se poskusite prijaviti v sistem Windows. Če je povezan, izključite / izključite usmerjevalnik in ga znova omogočite. Če s tem težava ni odpravljena, vzrok ni internetna povezava, zato preberite druge možne rešitve spodaj.

Das Steam-Spiel sagt läuft, ist es aber nicht

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite računalnik

Znova zaženite računalnik s klikom na 'Moč' v spodnjem desnem kotu. Priporočamo, da ga znova zaženete vsaj dvakrat in nato nadaljujete s prijavo v operacijski sistem Windows z lokalnim ali Microsoftovim računom.

znova zaženite računalnik

[Nazaj na kazalo]

Uporabite zaslonsko tipkovnico

Aplikacija Windows na zaslonu na zaslonu ponuja vizualno tipkovnico na zaslonu, ki jo lahko uporabite namesto fizične tipkovnice. Z zaslonsko tipkovnico lahko upravljate z miško ali drugo kazalno napravo. Če želite uporabiti to nadomestno tipkovnico, kliknite 'Dostopnost' (spodnji desni kot, blizu ikone Power) in izberite 'Zaslonska tipkovnica' . Na zaslonu se prikaže. Geslo »vnesite« z miško ali drugo kazalno napravo, na primer sledilno ploščico / sledilno ploščico, in preverite, ali to pomaga pri prijavi v sistem Windows.

uporaba na zaslonski tipkovnici

Ethernet 2 hat keine gültige IP

Zaslonsko tipkovnico je vredno poskusiti, saj imajo lokalizirane tipkovnice lahko drugačno postavitev tipk, kar vodi do vnosa napačnega gesla (lokalizirane tipkovnice imajo lahko različne znake ali številke, dodeljene različnim / nestandardnim tipkam).

Druga možnost je, da poskusite z drugo tipkovnico, če jo imate. Povežite ga z računalnikom in preverite, ali vam pomaga pri prijavi v sistem Windows. V nasprotnem primeru nadaljujte s spodaj opisanimi kompleksnejšimi rešitvami.

[Nazaj na kazalo]

Zagon v varnem načinu

Če želite izvesti spodaj opisana dejanja, morate zagnati Windows v varnem načinu. Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način je na voljo v sistemih Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 in večini starejših različic sistema Windows.

Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav z računalnikom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če na primer težava ne pride v varnem načinu, veste, da vzrok niso privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav.

Če želite zagnati Windows v varnem načinu, kliknite 'Moč' na zaslonu za prijavo in kliknite 'Ponovni zagon' medtem ko držite tipko Shift na tipkovnici. S tem boste znova zagnali računalnik in zagnali meni Samodejno popravilo.

zagon v varnem načinu 1. korak

Na modrem zaslonu Samodejno popravilo kliknite 'Odpravljanje težav' .

zagon v varnem načinu 2. korak

V razdelku Odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

zagon v varnem načinu 3. korak

V možnosti Napredne možnosti kliknite 'Nastavitve zagona' .

zaženite v 5. koraku v varnem načinu

V nastavitvah zagona kliknite 'Ponovni zagon' in računalnik bo znova zagnal, tako da boste lahko spremenili možnosti sistema Windows.

Wir konnten die Updates für Windows 8.1 nicht abschließen

zaženite v varnem načinu 6. korak

Zdaj, ko se računalnik znova zažene, izberite 'Omogoči način Sade z omrežjem' s pritiskom tipk 5 ali F5 na tipkovnici. Počakajte, da se Windows znova zažene in se pomaknite na naslednjo rešitev.

zaženite v varnem načinu 7. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Zagon optičnega bralnika SFC lahko pomaga odpraviti težavo s prijavo v sistem Windows. Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah iščejo poškodbe in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe), da optično preberete sistemske datoteke in popravite manjkajoče ali poškodovane. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo uspele ali pa se bo sistem zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo za ukaz sfc, ukaz Ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če želite zagnati ukazni poziv, vnesite ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija, da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc lahko 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča. Če so bile zaznane in odpravljene težave, znova zaženite računalnik in preverite, ali se lahko prijavite v sistem Windows. V nasprotnem primeru znova zaženite Windows v varnem načinu in nadaljujte z naslednjo rešitvijo.

zaženite sfc lahko 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Uporabite lokalni račun

Če se ne morete prijaviti v svoj Microsoftov račun, poskusite uporabljati lokalni račun, dokler ne najdete natančnega razloga za težavo z Microsoftovim računom. Če želite preklopiti z Microsoftovega računa na Lokalni račun, pojdite v Nastavitve in izberite 'Računi' .

uporabite 1. korak lokalnega računa

V nastavitvah računov. se prepričajte, da ste na 'Vaši podatki' v levem podoknu in nato kliknite 'Namesto tega se prijavi z lokalnim računom' . V našem primeru je 'Namesto tega se prijavite z Microsoftovim računom' , ker uporabljamo lokalni račun. Vnesite geslo in kliknite 'Naslednji' . Nato vnesite uporabniško ime za svoj novi lokalni račun in kliknite 'Naslednji' . Kliknite 'Odjava' in 'Končaj' in se nato z novo ustvarjenim lokalnim računom prijavite v sistem Windows.

uporabite 2. korak lokalnega računa

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na predhodno shranjeno obnovitveno točko. Zato morate najprej zapisati obnovitveno točko. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjenimi obnovitvenimi točkami bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če želite uporabiti orodje za obnovitev sistema, zaženite Windows v varnem načinu (s klikom na Ponovni zagon, medtem ko držite pritisnjeno tipko Shift). Ko ste na modrem zaslonu Samodejno popravilo, izberite 'Odpravljanje težav' .

obnovite sistem s 1. točko obnovitvene točke

V meniju Odpravljanje težav izberite 'Napredne možnosti' .

Ist Roblox schlecht für Ihren Computer?

obnovite sistem s pomočjo 2. točke obnovitvene točke

V meniju Napredne možnosti kliknite 'Obnovitev sistema' .

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Windows se bo znova zagnal in odprl orodje za obnovitev sistema. Izberite obnovitveno točko, na katero se želite vrniti, in sledite navodilom za dokončanje nastavitve.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite sistem Windows

Če vam nobena od zgoraj omenjenih rešitev ne pomaga rešiti težave s prijavo v sistem Windows, bi morala biti ponastavitev sistema Windows učinkovita. To je bolj skrajni način reševanja težave, vendar lahko reši številne težave s sistemom Windows. Če želite ponastaviti okna, ga zaženite v varnem načinu, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' . V nastavitvah Posodobitev in varnost kliknite 'Obnovitev' v levem podoknu in nato kliknite 'Začeti' pod Ponastavi ta računalnik.

Bogentext in Gimp

ponastavite Windows 1. korak

Izberite, kako želite nadaljevati postopek ponastavitve, in natančno sledite navodilom.

ponastavite Windows 2. korak

Kot smo že omenili, je ponastavitev računalnika malce ekstremna, zato upamo, da ena od drugih metod v tem članku reši težavo, ne da bi se zatekla 'Ponastavitev sistema Windows' .

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kaj storiti, če se ne morete prijaviti v sistem Windows:

[Nazaj na vrh]