Programov ni mogoče odpreti v sistemu Windows 10

Programov ni mogoče odpreti v sistemu Windows 10

Programov ni mogoče odpreti v sistemu Windows 10 Rešeno

Aplikacija Windows (aplikacija) je program, ki je napisan za delovanje v operacijskem sistemu Microsoft Windows. Aplikacije in programi so v bistvu isto: gre za računalniško programsko opremo, ki je namenjena nečemu, opravljanju nalog ali kakršnim koli drugim dejanjem. Računalniku (ali drugi napravi) tudi pove, kaj naj naredi. Tradicionalne aplikacije Windows, ki jih namestite in uporabljate, so tiste, ki običajno zahtevajo miško in tipkovnico, da jih lahko pravilno uporabljate. Windows ima tudi več nameščenih aplikacij, ki vam lahko pomagajo pri običajnih opravilih, vključno z brskanjem po internetu, upravljanjem koledarja itd.

Aplikacije so torej pomemben del sistema Windows 10, zato jih lahko zelo moti, če jih ne morete uporabljati. Veliko je primerov, ko se ljudje ne morejo odpreti, ker se preprosto ne odprejo. To ni najpogostejša težava za uporabnike sistema Windows 10, a vseeno - se zgodi. Težave z aplikacijami za Windows se lahko pojavijo v različnih okoliščinah, saj se aplikacije ne bodo odprle po posodobitvi sistema Windows ali po obnovitvi sistema. Aplikacije se nenehno sesujejo, se ne prikazujejo ali celo ne namestijo.Če imate težave z aplikacijami za Windows in jih ne morete odpreti, jih lahko odpravite na več načinov, odvisno od razloga, zakaj se ne odpirajo. V tem priročniku vam bomo pokazali več načinov, temeljito vam bomo razložili, kaj in kako.

zmaganih aplikacij

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kazalo:

Posodobite sistem Windows

Poskrbite, da je vaš operacijski sistem Windows 10 posodobljen. Včasih je to težavo mogoče odpraviti s preprostim posodabljanjem sistema Windows. Posodobitev, pogosto v obliki popravka ali servisnega paketa. Posodobitve so bistvenega pomena za zdravje vašega računalnika, vključujejo izboljšave programske opreme, na katero se zanašate vsak dan, in gonilnike za nove naprave, ki jih boste morda želeli uporabljati. Najpogostejše posodobitve vključujejo popravke ranljivosti, popravke napak in izboljšave. Če želite preveriti, ali je vaš operacijski sistem posodobljen, in preveriti, ali so na voljo posodobitve, pojdite v Nastavitve in nato kliknite 'Posodobitev in varnost' .

posodobite svoj Windows 1. korak

Preusmerjeni boste v razdelek Windows Update (v nasprotnem primeru kliknite na 'Windows Update' na levem podoknu). Kliknite na 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati, ali so na voljo posodobitve za vaš operacijski sistem. Če so na voljo posodobitve, jih namestite.

posodobite svoj Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Prenesite Microsoftovo orodje za odpravljanje težav

Poskusite prenesti in namestiti Microsoftovo orodje za odpravljanje težav. Ta preprosta rešitev vam lahko pomaga odpraviti težavo. To orodje za odpravljanje težav bi moralo najti in odpraviti večino težav v sistemu Windows 10. Lahko ga prenesete s klikom tukaj .

Theme in Eclipse ändern

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite aplikacijo

Včasih je preprosta ponovna namestitev aplikacije najboljši in najlažji način za odpravo težave. Kliknite gumb Start in poiščite aplikacijo, ki je niste mogli odpreti, in jo odstranite. Z desno miškino tipko kliknite aplikacijo in izberite 'Odstrani' v spustnem meniju. Ko je odstranitev končana, pojdite v trgovino Windows in znova prenesite aplikacijo.

znova namestite aplikacijo

[Nazaj na kazalo]

Ponastavi predpomnilnik trgovine

S tem boste ponastavili trgovino Windows, ne da bi spremenili nastavitve računa ali izbrisali nameščene aplikacije. Preprosto povedano, s tem se počisti predpomnilnik trgovine Windows. Če ne morete odpreti aplikacije Store ali posodobiti aplikacij, boste morda želeli ponastaviti predpomnilnik trgovine. Če ga želite ponastaviti, morate odpreti ukazni poziv. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

ponastavi predpomnilnik shrambe 1. korak

Ko se odpre ukazni poziv, vnesite 'wsreset.exe' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Nato zaprite ukazni poziv in poskusite zagnati Trgovino in posodobiti svoje aplikacije.

ponastavite predpomnilnik shrambe 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite status storitve identitete aplikacije

Application Identity Service je Microsoftova storitev, ki jo AppLocker uporablja za določanje in preverjanje identitete aplikacije. Ta program se mora zagnati ob zagonu, da bo imel koristi od njegove funkcionalnosti ali da bo program deloval. Če imate težave z aplikacijami, ki se ne zaženejo, se prepričajte, da se izvaja Application Identity Service. Če želite to narediti, morate odpreti 'Zaženi' škatla. Če ga želite odpreti, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat.

preverite status storitve storitve identitete 1. koraka

V polju Zaženi polje 'services.msc' in kliknite 'V REDU' da ga zaženete.

preverite status identitete aplikacije 2. korak

Odprlo se bo novo okno s seznamom storitev. Najti 'Identiteta aplikacije' in dvokliknite nanjo.

preverite 3. korak status storitve identitete aplikacije

V oknu Lastnosti identitete aplikacije poiščite 'Stanje storitve' in kliknite 'Začni' če je status storitve 'Ustavljeno' . Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembo. Zaprite okno Services in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo.

Diese Aktion kann nicht abgeschlossen werden, da der Ordner

preverite status storitve storitve identitete 4. koraka

Včasih se aplikacije Windows ne bodo odprle, če se storitev Windows Update ne zažene. Morda boste želeli preveriti tudi njegovo stanje. Na seznamu storitev poiščite 'Windows Update' storitev preverite, če je stanje 'Tek' .

preverite 5. korak status storitve identitete aplikacije

Če ne, dvokliknite 'Windows Update' storitev in v oknu Windows Update Properties poiščite 'Vrsta zagona' , nastavite na 'Samodejno' ali 'Priročnik' . Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik.

preverite 6. korak status storitve identitete aplikacije

[Nazaj na kazalo]

Spremenite lastništvo vašega pogona

Včasih se aplikacije ne bodo odprle zaradi težav z lastništvom in boste morali spremeniti lastništvo svojega pogona C: za odpravo te težave. Odprite ta računalnik (enako kot Moj računalnik v starejših različicah sistema Windows) in poiščite pogon, na katerem je nameščen vaš Windows 10. Običajno gre za pogon C :. Z desno miškino tipko kliknite pogon in izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju.

spremenite lastništvo pogona 1

V oknu Lastnosti lokalnega diska (C :) pojdite na 'Varnost' in nato kliknite 'Napredno' .

spremenite lastništvo vašega pogona 2. korak

V oknu Napredne varnostne nastavitve za lokalni disk (C :) poiščite 'Lastnik' in kliknite 'Spremeni' zraven.

spremenite lastništvo vašega pogona 3. korak

V oknu Izberite uporabnika ali skupino kliknite 'Napredno ...' .

spremenite lastništvo pogona 4. korak

Kliknite na 'Poiščite zdaj' , prikazal se bo seznam uporabnikov in uporabniških skupin. Poišči 'Skrbniki' skupino, jo izberite in kliknite 'V REDU' .

spremenite lastništvo pogona 5. korak

Nato v oknu Izberite uporabnika ali skupino kliknite 'V REDU' prav tako.

spremenite lastništvo pogona 6. korak

V oknu Napredne varnostne nastavitve za lokalni disk (C :) lastnika spremenite v skrbnika. Treba je dodati skupino skrbnikov 'Vnosi dovoljenj' seznam. Mark 'Zamenjaj lastnika na podkontejnerjih in predmetih' potrdite in kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' . Nekaj ​​časa bo trajalo, da zamenjate lastništvo.

spremenite lastništvo pogona 7. korak

[Nazaj na kazalo]

Spremeni FilterAdministratorToken

Če imate težave tudi z odpiranjem aplikacij, ampak tudi z menijem Start med uporabo skrbniškega računa, lahko to težavo odpravite tako, da v urejevalniku registra spremenite FilterAdministratorToken. Odprite pogovorno okno Zaženi tako, da vnesete 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat. V pogovorno okno Zaženi vnesite regedit in kliknite OK tu zaženi urejevalnik registra.

spremeni 1. korak skrbniškega žetona filtra

V urejevalniku registra boste morali slediti tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINES SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System'
Ko ste vključeni 'Sistem' mapo, boste v desnem podoknu videli seznam ali datoteke registra. Najti 'FilterAdministratorToken' in dvakrat kliknite nanjo. Če 'FilterAdministratorToken' ne obstaja, lahko ga ustvarite tako, da z desno miškino tipko kliknete desno podokno in izberete 'Novo', potem 'DWORD (32-bit)' vrednost. Spremenite ime nove vrednosti v FilterAdministratorToken.

spremenite 2. skrbniški žeton filtra

Ko končate z ustvarjanjem nove vrednosti, dvokliknite nanjo (kot bi to storili, če že obstaja) in v oknu Uredi DWORD (32-bitno) vrednost poiščite 'Podatki o vrednosti' polje, vnesite '1' in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Zaprite urejevalnik registra in znova zaženite računalnik.

wie bekomme ich yahoo von meinem computer

spremenite 3. skrbniški žeton filtra

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje aplikacije

Včasih je razlog, da se aplikacije ne odprejo, ta, da so presežene in niso posodobljene. Poskrbite, da bodo vaše aplikacije posodobljene na najnovejšo različico. Odprite aplikacijo Trgovina (ali Microsoft Store) in kliknite ikono Microsoftovega računa poleg polja za iskanje. Izberite 'Prenosi in posodobitve' v spustnem meniju. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in posodobite vse aplikacije.

Upamo, da so vam rešitve v tem priročniku pomagale odpraviti težavo z vašimi aplikacijami in se zdaj pravilno odpirajo. Če noben od teh korakov ni pomagal, lahko storite še eno stvar. Ustvarite lahko nov lokalni račun in vanj prenesete vse svoje osebne datoteke ter nato izbrišete starega.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo z odpiranjem aplikacij:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije