Ne morem odpreti centra za nadzor katalizatorja. Kako to popraviti?

Ne morem odpreti centra za nadzor katalizatorja. Kako to popraviti?

Ne morem odpreti centra za nadzor Catalyst v sistemu Windows 10. Kako ga enostavno popraviti?

ATI, ki je najbolj znan po računalniških procesorjih, je razvil Catalyst Control Center, da bi izpolnil svoje grafične kartice Radeon in pripadajočo programsko opremo (na voljo od leta 2002). AMD Catalyst Control Center (CCC) je del programske opreme AMD Catalyst. Omogoča prilagajanje nastavitev zaslona, ​​zmogljivosti videa in profilov zaslona, ​​s čimer se izboljša funkcionalnost grafične kartice. Programska oprema je priljubljen dodatek in je na voljo za prenos kot del programskega paketa AMD Catalyst.

Uporabniki, ki imajo v svojih sistemih nameščen nadzorni center Catalyst, lahko upravljajo več zaslonov, prilagajajo ločljivosti zaslona in hitrost osveževanja z uporabo njegovih funkcij za upravljanje zaslona. Omogoča tudi prilagoditev merjenja slike, anizotropno filtriranje in nastavitve izravnave. Svetlost zaslona, ​​kontrast, odtenek itd. Lahko prilagodite z nastavitvami operacijskega sistema Windows, vendar Catalyst Control Center omogoča dostop do druge ravni prilagajanja in izboljšav.AMD Catalyst Control Center je brezplačen in na voljo v vseh operacijskih sistemih Windows, začenši z operacijskim sistemom Windows 7. Na voljo je kot del gonilniškega paketa za grafične kartice AMD Radon ali ga lahko prenesete z uradne spletne strani AMD. Če uporabljate Radeon (ali drugo grafično kartico AMD), boste verjetno uporabljali Catalyst Control Center.

S to programsko opremo so včasih težave, na primer nezmožnost običajnega odpiranja nadzornega centra Catalyst. Lahko se prikaže tudi sporočilo o napaki, ki navaja, da AMD Catalyst Control Center ni mogoče zagnati. To je pogosta težava za uporabnike CCC, a na srečo obstajajo rešitve. To težavo običajno povzročajo napačni, poškodovani ali zastareli gonilniki grafične kartice. Če želite odpraviti to težavo, jih morate znova namestiti in posodobiti. Za možne rešitve preberite spodnji vodnik.

Ne morem odpreti centra za nadzor katalizatorja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Windows Update bleibt beim Vorbereiten der Installation hängen

Zaženite Catalyst Control Center s prvotne lokacije

Če z bližnjico na namizju (ali drugje) ne morete odpreti Catalyst Control Center, ga poskusite zagnati iz namestitvenega imenika. Priporočamo, da poskusite s to metodo pred izvajanjem naprednejših korakov. Pojdi do 'Programske datoteke / ATI Technologies / ATI.ACE / Core-Static / amd64 /' in poiščite 'CLIStart.exe' mapa. Dvokliknite in preverite, ali Windows zažene Catalyst Control Center.

[Nazaj na kazalo]

Končajte naloge katalizatorja

Z upraviteljem opravil preverite tudi, ali se v ozadju izvajajo kateri koli procesi ali naloge Catalyst. Zaženite ga tako, da pritisnete tipki Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno tipko miške kliknete Start in izberete 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

končne naloge katalizatorja 1. korak

Poiščite vse naloge Catalyst, ki se izvajajo, in jih zaključite tako, da jih kliknete z desnim klikom in izberete 'Končaj opravilo' v kontekstnem meniju ali s pritiskom na 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu.

končne naloge katalizatorja 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike zaslona

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Možno je, da so gonilniki, nameščeni v sistemu, poškodovani in s tem povzročajo težave z nadzornim centrom Catalys in vam preprečujejo, da bi ga zagnali.

Woher weiß ich, ob ich Windows 10 mit 32 oder 64 Bit verwende?

Preden znova namestite grafične gonilnike, najprej odstranite Catalyst Control Center iz. Pojdite na Programi in funkcije na nadzorni plošči, poiščite Nadzorni center Catalyst (ime je včasih drugačno) in ga odstranite.

Ko ga odstranite, pojdite v Upravitelj naprav tako, da z desno miškino tipko kliknete Start in izberete 'Upravitelj naprav' iz kontekstnega menija.

znova namestite gonilnike zaslona 1. korak

Poišči 'Adapterji zaslona' in ga razširite tako, da kliknete puščico zraven ali preprosto dvokliknete. Nato z desno miškino tipko kliknite zaslon AMD in izberite 'Odstrani napravo' iz kontekstnega menija.

znova namestite gonilnike zaslona 2. korak

Prepričajte se, da ste preverili 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' in kliknite 'Odstrani' .

znova namestite gonilnike zaslona 3. korak

Znova zaženite računalnik. Windows bo namestil manjkajoče gonilnike. V nasprotnem primeru se vrnite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika. Izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' .

znova namestite gonilnike zaslona 4. korak

Če to ne pomaga, se vrnite v upravitelj naprav in razširite 'Adapterji zaslona' z desno miškino tipko kliknite zaslon AMD in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

znova namestite gonilnike zaslona 5. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali po računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnika za napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Izberite želeno možnost in nadaljujte s postopkom posodobitve.

znova namestite gonilnike zaslona 6. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

znova namestite gonilnike zaslona 7. korak

Ali pa preprosto pojdite na Spletno mesto AMD in od tam naložite gonilnike in drugo potrebno programsko opremo.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo Windows zrušil. Možnost 'sfc scannow' je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv'. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

logitech wireless maus rechtsklick funktioniert nicht

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da postopek optičnega branja zaključi in znova zaženite računalnik. Preverite, ali to odpravlja težavo s Catalyst Control Center.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Nazadnje boste morda želeli posodobiti svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je običajno dobra ideja in lahko reši težavo Catalyst Control Center. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave pri poskusu odpiranja Nadzornega centra Catalyst.

posodobite svoj Windows 2. korak

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da lahko zdaj odprete in uporabljate Catalyst Control Center. Če poznate drugo rešitev, ki ni omenjena v tem priročniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti center za nadzor katalizatorja, če ga ne morete odpreti:

[Nazaj na vrh]