File Explorerja ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

File Explorerja ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Ne morem odpreti File Explorer / Windows Explorer. Kako enostavno popraviti v sistemu Windows 10

File Explorer (prej Windows Explorer) je komponenta grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI) operacijskih sistemov Windows, ki omogoča dostop, upravljanje in urejanje datotek, map in druge vsebine, shranjene v računalniku. Gre za centralizirano lokacijo, kjer si lahko uporabniki ogledajo informacije, shranjene v svojih računalnikih. Je eno najpogosteje uporabljenih orodij v sistemu Windows 10, saj lahko kopira, premika in briše datoteke. Prvič, za dostop do teh funkcij moramo odpreti File Explorer.

File Explorer ni novo orodje. Poleg novega imena ima tudi nove funkcije. V operacijskem sistemu Windows 10 je OneDrive del Raziskovalca datotek in obstaja funkcija hitrega dostopa, ki omogoča dostop do pogosto uporabljenih datotek in map (ali pa jih preprosto pripnete s tem stanjem ročno). Druga uporabna funkcija v File Explorerju je, da lahko z aplikacijami neposredno delite datoteke in fotografije tako, da izberete datoteke, ki jih želite dati v skupno rabo, in kliknete zavihek »Skupna raba«. Ta zavihek nato omogoča, da izberete aplikacijo za skupno rabo datotek. Novi File Explorer ima tudi številne druge funkcije.Kot lahko vidite, je File Explorer pomemben in uporaben del sistema Windows 10, ki bi ga bilo brez njega težko uporabljati. Ne morem odpreti File Explorerja, zato je lahko zelo neprijetno. V spodnjem priročniku so opisani številni načini za reševanje te težave.

ne morem odpreti raziskovalec datotek

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite File Explorer

Začnite z najpreprostejšo rešitvijo: znova zaženite Explorer, z uporabo upravitelja opravil. Upravitelj opravil je zelo uporaben, kadar je treba zapreti / zaključiti določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, zavzema preveč CPU virov ali preprosto ne deluje pravilno. Upravitelj opravil pomaga zapreti programe in ustaviti izvajanje procesov (ko izhod običajno ne deluje). Če ga želite odpreti, pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

znova zaženite raziskovalec datotek 1. korak

V upravitelju opravil boste videli seznam trenutno izvajanih storitev in programov. Najti 'Raziskovalec Windows' in kliknite / izberite. Poišči 'Ponovni zagon' v spodnjem desnem kotu in z njim znova zaženite File Explorer. Preverite, ali to odpravlja težavo in ali lahko zdaj brez težav uporabljate File Explorer.

znova zaženite raziskovalec datotek 2. korak

Erstellen Sie einen bootfähigen USB-Linux-Mint

[Nazaj na kazalo]

Počisti zgodovino File Explorerja

File Explorer hrani seznam datotek in map, ki ste jih nedavno odprli ali pogosto uporabljali. Brisanje zgodovine File Explorerja izbriše informacije o datotekah in mapah, ki jih operacijski sistem Windows shrani kot sezname zgodovine. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo odpravilo brisanje zgodovine File Explorerja. Pri tej metodi ne samo počistimo zgodovino File Explorerja, temveč ustvarimo tudi novo bližnjico File Explorerja. Najprej odpnite File Explorer iz opravilne vrstice sistema Windows, tako da z desno miškino tipko kliknete ikono File Explorer in izberete 'Odpni iz opravilne vrstice' iz kontekstnega menija.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 1. korak

Če želite počistiti zgodovino File Explorerja, vnesite 'možnosti raziskovalca' v Iskanje in kliknite rezultat Možnosti File Explorerja.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 2. korak

V zavihku Splošno v oknu File Explorer Options poiščite 'Počisti' poleg 'Počisti zgodovino File Explorerja' in kliknite. S tem boste izbrisali zgodovino File Explorerja.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 3. korak

Zdaj ustvarite novo bližnjico File Explorerja tako, da z desno miškino tipko kliknete prazen prostor ozadja namizja. Izberite 'Novo' , in potem 'Bližnjica' .

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 4. korak

Vnesite (ali kopirajte iz tega vodnika) lokacijo predmeta, ki je 'C: Windows explorer.exe' . Kliknite 'Naslednji' nadaljevati.

Počisti zgodovino raziskovalec datotek 5. korak

Zdaj vnesite ime za to bližnjico in kliknite 'Končaj' . Bližnjica za File Explorer bo postavljena na namizje.

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 6. korak

Na namizju poiščite novo bližnjico File Explorer in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Pripni v opravilno vrstico' iz kontekstnega menija. To bo pripelo novo ustvarjeno ikono File Explorerja v opravilno vrstico. S temi koraki boste izbrisali zgodovino File Explorerja in staro bližnjico zamenjali z novo. Preverite, ali je s tem odpravljena težava z Raziskovalcem datotek.

wie kann man den pc schneller starten

Počisti zgodovino raziskovalca datotek 7. korak

[Nazaj na kazalo]

Urejanje registra

Windows Registry, ki ga navadno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, uporabite urejevalnik registra Windows. Nekateri uporabniki so poročali o odstranitvi 'BagMRU' in 'Torbe' mape iz registra Windows rešile težavo. Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

OPOMBA: Urejanje registra je lahko tvegano, brisanje napačnih vnosov registra pa lahko povzroči resne težave, kot so okvare računalnika itd.

uredite korak registra 1

Ko je urejevalnik registra odprt, sledite tej poti: 'HKEY_CURRENT_USER SOFTWARE Classes Local Settings Software Microsoft Windows Shell' . Lahko ga kopirate in prilepite v zgornjo vrstico urejevalnika registra, če želite. Zdaj z desno miškino tipko kliknite 'Lupina' vnos in izberite 'Izvozi' iz spustnega menija. Izberite, kam želite shraniti ta vnos v primeru težav.

bing hat meine Suchmaschine übernommen

uredite 2. korak registra

Zdaj razširite 'Lupina' vstop, najti 'BagMRU' in 'Torbe' mape, z desno miškino tipko kliknite vsako in izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija. Zaprite urejevalnik registra, znova zaženite računalnik in preverite, ali lahko zdaj odprete Raziskovalec datotek.

uredite 3. korak registra

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči iskanje Windows

Windows Search je storitev Windows, ki uporabnikom omogoča hitro iskanje in iskanje datotek v svojih računalnikih. To je iskalna platforma, ki jo je ustvaril Microsoft, ki hitro najde najpogostejše vrste datotek in podatkov. Pred iskanjem Windows je bila ta funkcija znana kot Windows Desktop Search ali WDS. Če želite onemogočiti iskanje v sistemu Windows, izvedite ukaz z uporabo povišanega ukaznega poziva. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

onemogoči iskanje po korakih 1

V okno ukaznega poziva vnesite net.exe ustavi 'iskanje v sistemu Windows' in pritisnite Enter na tipkovnici, da ga izvedete. Zaprite ukazni poziv in preverite, ali lahko zdaj odprete Raziskovalec datotek.

onemogoči iskanje po korakih 2

[Nazaj na kazalo]

Odklopite kabel HDMI ali preverite drugi zaslon

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) ponuja vmesnik med avdio in video viri, kot so naprave za prikaz videa in druge združljive komponente. Nekateri primeri naprav, ki so lahko del povezljivosti HDMI, so računalniški in video monitorji, video projektorji, televizorji HD in Ultra HD, predvajalniki Blu-ray, digitalni fotoaparati, videokamere itd. Obstaja več različic HDMI, ki imajo enake konektorje, vendar različne zmogljivosti .

Nekateri uporabniki, ki uporabljajo razširjeni pogled na namizju, so poročali, da je težavo rešilo odklop kabla HDMI iz vrat - uporabniki niso mogli odpreti File Explorerja, dokler niso odklopili kabla HDMI iz računalnika. Priporočamo, da preizkusite to metodo kot možen preprost popravek.

Poleg tega preverite svoj drugi zaslon (če ga uporabljate). Mogoče je, da se File Explorer naloži (deluje) na drug izklopljen zaslon in povzroča težave, ko ga poskušate odpreti.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite obnovitev sistema

Na koncu priporočamo, da obnovitev sistema izvedete z obnovitvenimi točkami. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste začeli prejemati Program se ne more zagnati, ker v vašem računalniku manjka MSVCP100.dll 'napako, morda boste težavo lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite ' rstrui.exe '. V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite »V redu«.

zaženite obnovitev sistema 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

zaženite obnovitveni korak 2. koraka

wie installiere ich iso auf virtualbox

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje, ki naj prikaže več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve v času, ko File Explorer ni deloval.

zaženite 3. korak za obnovitev sistema

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

zaženite 4. korak za obnovitev sistema

Upamo, da ste lahko File Explorer popravili z zgornjimi metodami in ga je zdaj mogoče odpreti brez težav. Če poznate drugo metodo, ki je odpravila File Explorer in ni omenjena v našem vodniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem razdelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti File Explorer, če se ne odpre:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije