Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Kaj storiti, če v sistemu Windows 10 ne morete odpreti programa Microsoft Edge?

Microsoft Edge je spletni brskalnik, ki ga je razvil Microsoft in je vključen v sisteme Windows 10, Windows 10 Mobile in Xbox One ter nadomešča Internet Explorer kot privzeti spletni brskalnik v vseh razredih naprav. Po Microsoftovih besedah ​​je zasnovan kot lahek spletni brskalnik z mehanizmom za postavitev, zgrajenim po spletnih standardih.

V primerjavi z Internet Explorerjem je novi Microsoft Edge hitrejši, varnejši in z veliko novimi funkcijami. Z Microsoft Edge lahko berete e-knjige, upravljate zavihke, pišete po spletu itd. Omogoča tudi dodajanje razširitev za prevajanje spletnih strani, blokiranje oglasov, upravljanje gesel itd. Vključuje tudi integrirani Adobe Flash Player in bralnik PDF . Vendar ne podpira tehnologij, kot sta ActiveX in Browser Helper Objects, ampak namesto tega uporablja razširitveni sistem.Torej, Microsoft Edge je daleč nad svojim prednikom Internet Explorerjem. In na splošno je dokaj dober v primerjavi z drugimi spletnimi brskalniki, kot je Google Chrome tam zunaj. Vendar to ne pomeni, da ves čas deluje popolnoma. Uporabniki Microsoft Edge se še vedno soočajo z različnimi težavami. Nekatere najpogostejše težave z Microsoft Edge so, da se ne odpre / ne naloži, odpre in nato zapre, preneha delovati, sesuje ali zamrzne itd.

V tem članku bomo podrobneje preučili situacijo, ko Microsoft Edge ni mogoče odpreti / zagnati. Predstavili bomo metode, ki bodo pokazale, kako odpraviti to pogosto težavo, medtem ko poskušate odpreti Microsoft Edge. Te rešitve vključujejo zagon SFC (System File Checker), izvedbo čistega zagona, izvajanje ukazov PowerShell, čiščenje zgodovine brskanja in predpomnilnika, posodabljanje sistema Windows itd. Preberite spodnji članek in preizkusite vse opisane metode, da vidite, katera vam ustreza.

ne morem odpreti roba Microsofta v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite korak skeniranja sfc 1

Windows Update hängt bei der Suche nach Updates

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave z Microsoft Edgeom, ko ga poskušate odpreti.

zaženite 2. korak skeniranja sfc

[Nazaj na kazalo]

Ponovno registrirajte Microsoft Edge s pomočjo PowerShell

Ta metoda vključuje ponovno registracijo ne samo Microsoft Edge, temveč tudi drugih programov Windows 10. Za to boste morali uporabiti PowerShell in njen ukaz.

PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Če želite odpreti PowerShell v sistemu Windows 10 'PowerHell' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Windows PowerShell' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Lahko pa do PowerShell dostopate tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono Start v sistemu Windows in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

znova registrirajte Microsoftov rob s 1. korakom PowerHell

Zdaj pa kopirajte to 'Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registriraj “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”} ' in ga prilepite v okno PowerShell. Če ga želite prilepiti, z desno miškino tipko kliknite ozadje Powershell in na njem se prikaže ukaz, pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz.

znova registrirajte Microsoftov rob z 2. korakom PowerHell

Ta ukaz bo začel postopek ponovne registracije, počakajte, da se konča, nato pa poskusite znova odpreti Microsoft Edge. Če med ponovno registracijo programov Windows opazite napake, jih preprosto prezrite.

Die beliebtesten Linux-Distributionen

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Še nekaj, kar bi morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave z odpiranjem Microsoft Edgea.

posodobite svoj Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se izvede čist zagon z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali zaženete program v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

Virtuelle Box für Ubuntu

izvedite čisti korak 1

V odprtem oknu za konfiguracijo sistema kliknite na 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 2

Nato kliknite 'Začeti' in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' če ga želite onemogočiti, onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko onemogočite vse programe, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku Zagon sistemske konfiguracije in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo z Microsoft Edge.

izvedite čisti korak 4

[Nazaj na kazalo]

Počistite predpomnilnik in zgodovino brskanja Microsoft Edge s pomočjo CCleanerja

Eden od razlogov, zakaj ne morete odpreti Microsoft Edge, je lahko ta, da vam predpomnilnik in zgodovina brskanja preprečujeta. Ker ne morete odpreti Microsoft Edge, boste morali za čiščenje predpomnilnika in zgodovine brskanja uporabiti orodje drugih proizvajalcev, kot je CCleaner.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti vašo zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga vam odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows. Lahko prenesete CCleaner tukaj .

Ko prenesete, odprite CCleaner in se prepričajte, da ste na 'Čistilec' na levem podoknu. Videti bi morali Microsoft Edge in seznam s potrditvenimi polji pod njim. Izberite 'Internetni predpomnilnik' , 'Internetna zgodovina' , 'Piškotki' in 'Zgodovina prenosov' in nato kliknite 'Zaženi čistilca' v spodnjem desnem kotu, da začnete postopek čiščenja. Po čiščenju predpomnilnika je treba težavo odpraviti in omogočiti, da lahko Microsoft Edge brez težav odprete in uporabljate.

počistite Microsoftov predpomnilnik in zgodovino brskanja z uporabo ccleanerja

[Nazaj na kazalo]

Končajte druge robne procese z upraviteljem opravil

Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

Computer bleibt beim Windows-Vorbereiten hängen

končajte druge robne procese s 1. korakom upravitelja opravil

Samodejno boste preusmerjeni na prvi zavihek upravitelja opravil 'Procesi' , kjer boste videli seznam procesov, ki se izvajajo v vašem sistemu. Poiščite postopek Edge in ga izberite, nato kliknite 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu ali z desno miškino tipko kliknite postopek in izberite 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija. Ta postopek ponovite za vse procese Microsoft Edge, da se konča ( 'ubiti' ) nakupovalni center. Poskusite odpreti Microsoft Edge, da preverite, ali težava še vedno obstaja.

končajte druge robne procese z 2. korakom upravitelja opravil

[Nazaj na kazalo]

Odstranite Trusteer Rapport

Trusteer Rapport je varnostna programska oprema, namenjena zaščiti zaupnih podatkov, kot so poverilnice računa, pred krajo zlonamerne programske opreme ali z lažnim predstavljanjem. Programska oprema vključuje ukrepe za preprečevanje lažnega predstavljanja za zaščito pred napačno usmeritvijo in ima domnevno zmožnost preprečevanja zlonamernih posnetkov zaslona. Mnogi uporabniki, ki uporabljajo to varnostno programsko opremo, so poročali, da je odstranitev programa Trusteer Rapport iz operacijskega sistema Windows dejansko rešila težavo, ki so jo imeli z odpiranjem programa Microsoft Edge. Če uporabljate Trusteer Rapport ali drugo podobno programsko opremo, jo poskusite onemogočiti (ali popolnoma odstraniti) in preveriti, ali to odpravlja težavo.

Če onemogočanje Trustee Rapport pomaga in lahko odprete Microsoft Edge, boste morali onemogočiti zgodnjo zaščito brskalnika Trusteer Rapport. Če ga želite onemogočiti, kliknite meni Start in pojdite na Programi, poiščite Trusteer Endpoint Protection in nato poiščite Trusteer Endpoint Protection Console. Pomaknite se na naslednjo stran s klikom na zeleno puščico spodaj desno. Spodaj 'Varnostna politika' v zgornjem levem kotu kliknite 'Uredi pravilnik' .
Vnesite črke, prikazane na sliki, in kliknite 'V REDU' . Poiščite 'Zgodnja zaščita brskalnika' in izberite 'Nikoli' v spustnem meniju kliknite 'Shrani' in znova zaženite računalnik. Preverite, ali imate težave pri odpiranju programa Microsoft Edge.

To je to, upamo, da vam je vsaj ena od rešitev pomagala rešiti težavo, ki ste jo imeli, ko ste poskušali odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10, in zdaj lahko brez težav brskate po internetu z Microsoft Edge.

was ist die beste linux distro

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kaj storiti, če ne morete odpreti Microsoft Edge:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije