Trgovine Microsoft ni mogoče odpreti

Trgovine Microsoft ni mogoče odpreti

Ne morem odpreti Microsoftove trgovine v sistemu Windows 10 - kako to popraviti?

Microsoft Store (prej trgovina Windows, pred oktobrom 2017) je digitalna distribucijska platforma za Microsoft Windows, spletno tržišče za uporabnike sistema Windows za prenos in nakup aplikacij in iger. Sprva je bila trgovina z aplikacijami za Windows 8 in Windows Server 2012, njen glavni namen pa je bil distribucija aplikacij Universal Windows Platform - aplikacij, ki jih je mogoče uporabljati v vseh združljivih napravah Microsoft Windows, kot so osebni računalniki, tablični računalniki, pametni telefoni, Xbox One itd. 10 pa je Microsoft združil svoje druge distribucijske platforme (Windows Phone Store, Windows Marketplace, Xbox Video in Xbox Music) v Microsoft Store, s čimer je postal enotno mesto za distribucijo aplikacij, digitalnega videa, digitalne glasbe in e-knjig.

Microsoft Store je zelo uporabna funkcija za številne uporabnike, ki prenašajo in namestijo najnovejše aplikacije za vsakodnevno uporabo. Kaj pa, če trgovine Windows ne morete odpreti, se ta ne odpre? Veliko uporabnikov se sooča s to težavo in poroča, da se trgovina Windows ne odpira ali nalaga. Skratka, trgovina Windows se ne zažene in še naprej čakate. Razlogi za to so lahko različni, trgovina Windows je morda poškodovana, ni aktivne internetne povezave, morda ima računalnik težave s proxy strežnikom itd. V tem članku bomo pisali o možnih rešitvah te težave. Preberite spodaj napisane metode in morda vam bo ena od rešitev pomagala, da bo Microsoft Store spet pravilno deloval.ne morem odpreti trgovine Microsoft

Kazalo:

Paket kali kann nicht gefunden werden

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite Microsoft Store

Mogoče je v vaši trenutni različici trgovine Microsoft Store kakšna napaka, ki povzroča to težavo. Microsoft uporabnikom sistema Windows pogosto ponuja veliko posodobitev in popravkov napak, zato je morda najlažji in najhitrejši način za odpravo te težave posodobitev Microsoftove trgovine. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve trgovine Microsoft Store, jo odprite, kliknite tri pike (zgoraj-desno) in izberite 'Prenosi in posodobitve' v spustnem meniju in nato kliknite 'Prejemi posodobitve' . Ta rešitev vam lahko pomaga, če dejansko lahko odprete trgovino Microsoft Store, vendar traja predolgo, da se zažene ali če se pogosto sesuje.

posodobitev trgovine Microsoft

Posodobite sistem Windows

Morda boste želeli preizkusiti tudi to. Če svoje trgovine Microsoft Store ne morete posodobiti tako, da jo odprete, bi lahko pomagalo preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows, saj so Microsoftove posodobitve za Windows pogosto namenjene izboljšanju trgovine Microsoft. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' .

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. V našem primeru je na voljo nekaj posodobitev, ki čakajo na ponovni zagon sistema Windows. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Preverite, ali je to pomagalo rešiti težavo s trgovino Microsoft Store.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Preverite datum in uro

Nastavitve datuma in ure morajo biti pravilno nastavljene, da bo tudi Microsoft Store pravilno deloval. Če želite preveriti nastavitve datuma in ure, pojdite v Nastavitve sistema Windows in kliknite 'Čas in jezik' .

preverite čas in datum 1. korak

Izberite 'Datum čas' na levem podoknu in se prepričajte, da sta oba 'Samodejno nastavi čas' in 'Samodejno nastavi časovni pas' so vklopljeni. Kliknite na 'Dodaj uro za različne časovne pasove' .

preverite čas in datum 2. korak

Izberite 'Internetni čas' in se prepričajte, da je računalnik nastavljen na samodejno sinhronizacijo z 'time.windows.com'.

preverite čas in datum 3. korak

Če ne, kliknite 'Spremeni nastavitve ...' in nastavite računalnik za sinhronizacijo z 'time.windows.com' .

preverite čas in datum 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Popravilo registra

Za popravilo registra boste morali zagnati pregled SFC. Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

popravilo registra 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in nato znova zaženite računalnik.

popravilo registra 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite predpomnilnik trgovine Microsoft

Druga rešitev je ponastavitev predpomnilnika Microsoft Store. Izvesti morate ukaz WSReset.exe, ki vam omogoča, da znova zaženete Microsoft Store in počistite predpomnilnik aplikacije. Znova bo zagnal vse povezane storitve in počistil predpomnilnik Microsoft Store. Očitno je ta rešitev v veliko pomoč, ko morate odpraviti težave v trgovini Microsoft Store, vključno s stojnicami in napakami. Pojdite na Iskanje in vnesite 'wsreset.exe' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici. To bo znova zagnalo trgovino Windows in izbrisalo shranjeni predpomnilnik. Poskusite znova odpreti trgovino Microsoft Store in preverite, ali težava še vedno obstaja.

ponastavi predpomnilnik trgovine Microsoft

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitremu diagnosticiranju in samodejnemu reševanju različnih računalniških težav. Odpravljavci težav ne morejo vsega popraviti, so pa odličen kraj za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljanje težav, pojdite v Nastavitve in izberite 'Posodobitev in varnost' (kot pri drugi metodi). Nato izberite 'Odpravljanje težav' v levem podoknu in se pomaknite navzdol, da poiščete 'Aplikacije za Windows Store' . Tako boste lahko odpravili težave, ki lahko preprečijo pravilno delovanje aplikacij Windows Store. Kliknite nanjo in nato na 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' za začetek odpravljanja težav. Ko končate, zaženite Microsoft Store in preverite, ali je to pomagalo.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows

warum taucht immer wieder die eingabeaufforderung auf

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči proxy

Če želite preveriti nastavitve proxyja, pojdite v Center za omrežje in skupno rabo. Če ga želite odpreti, pojdite na Nadzorno ploščo in kliknite 'Ogled stanja in nalog omrežja' Spodaj 'Omrežje in internet' .

onemogoči 1. korak

Nato kliknite 'Internetne možnosti' .

onemogoči 2. korak

V oknu Internet Properties kliknite 'Povezave' in nato kliknite 'Nastavitve LAN' .

onemogočite 3. korak proxy

V oknu z nastavitvami lokalnega omrežja (LAN) se prepričajte 'Uporabi proxy strežnik za svoj LAN' potrditveno polje pod 'Proxy strežnik' ni označena. Kliknite 'V REDU' shranite te nastavitve. Poskusite znova zagnati trgovino Microsoft Store.

onemogočite proxy 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Warum ist Yahoo meine Standardsuchmaschine?

Zaženite celoten sistemski pregled

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniku, vključno s težavami v trgovini Microsoft Store. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa tudi katerega koli drugega protivirusnega programa. Za zagon celotnega sistemskega pregleda s tipom Windows Defender 'braniti' v Iskanje in kliknite na 'Windows Defender' rezultat.

zaženite 1. korak celotnega skeniranja sistema

Kliknite na 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

zaženite celoten pregled sistema, 2. korak

Nato kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

zaženite 3. korak skeniranja sistema

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

zaženite 4. korak celotnega skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo.

zaženite 5. korak celotnega skeniranja sistema

Poskusite zagnati trgovino Microsoft Store po popolnem pregledovanju sistema (ki bi lahko trajalo nekaj časa) in preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo.

[Nazaj na kazalo]

Očistite začasne datoteke in mape s čiščenjem diska

Najenostavnejši in najhitrejši način brisanja začasnih datotek in map iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, s čimer lahko vaš računalnik deluje hitreje. Lahko izbriše začasne datoteke in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost obdelave v računalniku, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečijo zagon. Za zagon vrste čiščenja diska 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite na 'Čiščenje diska' rezultat.

očistite začasne datoteke in mape s 1. korakom čiščenja diska

Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi, koliko prostora lahko sprostite z brisanjem nekaterih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

očistite začasne datoteke in mape z 2. korakom čiščenja diska

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se izvede čist zagon z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali zaženete program v sistemu Windows. Za izvedbo čistega zagona 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

Netzwerkverkehrsüberwachung linux

V odprtem oknu za konfiguracijo sistema kliknite na 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite 2. korak čistega zagona

Nato kliknite 'Začeti' in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite vse aplikacije in kliknite 'Onemogoči' da jih onemogočite. Ko onemogočite vse programe, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku Startup System Configuratio in znova zaženite računalnik. Po ponovnem zagonu poskusite znova zagnati Microsoft Store in preveriti, ali je to pomagalo odpraviti težavo.

izvedite 4. korak čistega zagona

[Nazaj na kazalo]

Odjava iz računa

Ta rešitev vam lahko pomaga, če dejansko lahko odprete trgovino Microsoft Store, vendar traja predolgo, da se zažene ali če se pogosto sesuje. Odjaviti se morate iz trgovine Microsoft Store in se nato prijaviti nazaj. Odprite trgovino Microsoft Store in v zgornjem desnem kotu kliknite ikono profila, če je aktiven račun, jo kliknite in izberite 'Odjava' . Zaprite trgovino Microsoft Store in se poskusite znova prijaviti s klikom na prazno ikono in izbiro 'Prijava' .

odjavite se iz računa


Upamo, da vam je vsaj ena od teh rešitev pomagala odpraviti težavo z odpiranjem trgovine Microsoft Store v sistemu Windows 10 in to funkcijo lahko uporabljate brez težav.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti trgovino Microsoft Store, če se ne odpre:

[Nazaj na vrh]