Ne morem odpreti določenega spletnega mesta

Ne morem odpreti določenega spletnega mesta

Ne morem odpreti določenega spletnega mesta. Kako to enostavno popraviti?

Internet je neverjeten izum, ki vsem omogoča dostop do neomejenih informacij, zabave, zvoka, videa in še veliko več. S pomočjo GPS-a vas lahko internet usmerja skoraj do katerega koli kraja na zemlji ali pomaga, če se izgubite. Omogoča nam tudi prihranek časa in zaslužek. Dostop do interneta ima toliko prednosti, kar pojasnjuje, zakaj smo postali tako odvisni od njega.

Kljub tem pozitivnim lastnostim internet ni popoln in v tem članku preučujemo težave, ki se lahko pojavijo pri poskusu dostopa do določenega spletnega mesta z brskalnikom. Če na primer ne morete odpreti določenega spletnega mesta: spletno mesto se ne naloži v celoti, nalaga se zelo počasi ali med nalaganjem ustavi. Možni vzroki so številni: spletno mesto začasno ne deluje, težave z omrežno povezavo, požarni zid blokira dostop do spletnega mesta, morda geografske omejitve in težave z brskalnikom ali usmerjevalnikom.Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali preizkusiti številne različne rešitve. Preberite spodnji vodnik in natančno sledite navodilom.

Ne morem odpreti določene spletne strani. Kako to popraviti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite usmerjevalnik

Usmerjevalnik je strojna naprava, ki je odgovorna za usmerjanje prometa v internetu. Določa, na kakšen način poslati posamezen informacijski paket. Zato vsi preneseni in naloženi podatki v vašem računalniku gredo skozi usmerjevalnik. Možno je tudi, da ima usmerjevalnik težave z izvajanjem te funkcije, kar povzroči težave pri dostopu do določenega spletnega mesta. Preprosto znova zaženite usmerjevalnik in preverite, ali to odpravlja težavo: poiščite gumb za vklop in ga pritiskajte, dokler ne vidite, da je usmerjevalnik izklopljen. Počakajte približno 30 sekund in ga nato ponovno vklopite. Počakajte, da se popolnoma zažene, nato poskusite znova obiskati spletno mesto.

[Nazaj na kazalo]

Preverite stanje spletnega mesta

Kot je bilo omenjeno v uvodu, je možno, da spletno mesto, ki ga želite obiskati, ni na voljo (ali začasno ne deluje). Če imate težave pri dostopu do samo določenega spletnega mesta, priporočamo, da preverite, ali je to spletno mesto dejansko na voljo. Na ta način lahko ugotovite, ali je težava globalna ali je samo povezana z zadevno spletno stranjo. Obiščite Dol za vse ali samo zame , vnesite URL spletnega mesta in pritisnite Enter. Če je težava na vaši strani, boste prejeli sporočilo 'Samo ti si' .

preverite stanje spletnega mesta

[Nazaj na kazalo]

Počistite podatke brskanja v spletnem brskalniku

Podatki o brskanju so sestavljeni iz zapisa spletnih strani, ki ste jih obiskali v preteklih brskalnih sejah, in običajno vključujejo ime spletnega mesta in ustrezen URL. Med sejo brskanja se shranijo tudi druge komponente zasebnih podatkov, kot so predpomnilnik, piškotki, shranjena gesla itd. Ti shranjeni podatki lahko upočasnijo brskalnik in zmanjšajo izkušnjo brskanja ali vam celo preprečijo dostop do določenega spletnega mesta. V tem priročniku prikazujemo, kako počistiti podatke brskanja v brskalnikih Google Chrome in Mozilla. Če želite počistiti predpomnilnik brskalnika Google Chrome, kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite 'Več orodij', in nato kliknite 'Počisti podatke brskanja ...' .

počistite podatke brskanja brskalnika chrome 1. korak

V oknu Počisti podatke brskanja izberite podatke, ki jih želite odstraniti iz predpomnilnika brskalnika Google Chrome, in kliknite 'POČISTI PODATKE' . Zaprite Chrome in ga znova odprite - preverite, ali je to hitrejše.

počistite podatke brskanja brskalnika chrome 2. korak

Če želite počistiti podatke brskanja Mozilla Firefox, kliknite tri črte v zgornjem desnem kotu in izberite 'Opcije' .

počistite podatke brskanja brskalnika Mozilla 1. korak

Zdaj izberite 'Zasebnost in varnost' v levem podoknu in nato kliknite 'počistite svojo nedavno zgodovino' Spodaj 'Zgodovina'. Nato kliknite 'Počisti zdaj' Spodaj 'Predpomnjena spletna vsebina' .

počistite podatke brskanja brskalnika Mozilla 2. korak

Prav tako lahko v brskalniku preverite nameščene razširitve in preverite, ali blokirajo dostop do določenega spletnega mesta. Poleg tega preverite, ali so na voljo posodobitve, in posodobite brskalnik, če je na voljo.

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite požarni zid

Požarni zid je omrežni varnostni sistem, ki je odgovoren za spremljanje in nadzor dohodnega in odhodnega omrežnega prometa. Zgradi pregrado (steno ali 'požarni zid') med zaupanja vrednim notranjim in zunanjim omrežjem. Požarni zid filtrira omrežni promet in zmanjšuje tveganje, da bi nanj vplivala zlonamerna programska oprema, ki lahko vpliva na varnost zasebnega omrežja. Možno je, da nameščeni požarni zid blokira dostop do določenega spletnega mesta. Če uporabljate protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, pojdite v nastavitve in onemogočite požarni zid. Če ne uporabljate nobenega protivirusnega programa, vnesite 'požarni zid' v Iskanje Windows in izberite 'Preveri stanje požarnega zidu' rezultat.

začasno onemogočite požarni zid 1. korak

V oknu požarnega zidu Windows Defender poiščite 'Vklop ali izklop požarnega zidu Windows Defender' in jo kliknite.

začasno onemogočite požarni zid 2. korak

kostenloses Open-Source-CRM

Izberite 'Izklop požarnega zidu Windows Defender (ni priporočljivo)' pod vrsto omrežja, ki ga uporabljate (zasebno ali javno), in kliknite 'V REDU' . Znova zaženite brskalnik in poskusite znova obiskati spletno mesto. Če s tem težave ne odpravite, znova vklopite požarni zid

3. korak začasno onemogočite požarni zid

Začasno lahko onemogočite protivirusno programsko opremo. Če niste prepričani, kako to storiti, preberite ta vodnik v katerem boste našli navodila za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov.

[Nazaj na kazalo]

Izperite DNS

Ta metoda vključuje vnos in izvajanje datoteke 'ipconfig' ukaz s pomočjo ukaznega poziva. Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. S tem orodjem lahko splaknete in ponastavite vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS odjemalca in obnovite konfiguracijo DHCP.

Ta ukaz zahteva povišan ukazni poziv, odprt s skrbniškimi pravicami. Če želite odpreti povišan ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

splaknite dns 1. korak

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik' , se bo pojavil poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

flush dns 2. korak

Pojavi se povišan ukazni poziv. V okno ukaznega poziva vnesite ta ukaz in pritisnite Enter, da ga izvedete: 'ipconfig / flushdns' .

splaknite dns 3. korak

Znova zaženite računalnik in poskusite znova obiskati spletno mesto, da preverite, ali to odpravlja težavo.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite Google DNS

Če ne morete dostopati do določenega spletnega mesta, je to lahko posledica nezmožnosti strežnika, da razreši strežnik DNS. Strežnik morda ne bo mogel obravnavati vseh zahtev za obisk določenega spletnega mesta. Mnogi uporabniki poročajo, da prehod na Google DNS reši težavo, ker je bilo nekaj težav s strežnikom DNS. V tem primeru vam priporočamo, da preklopite na Google DNS strežnik. Googlov javni DNS je brezplačna storitev sistema domenskih imen (DNS), ki se ponuja uporabnikom interneta po vsem svetu. Javno storitev DNS in strežnike vzdržuje in ima Google. Deluje kot rekurzivni imenski strežnik, ki zagotavlja ločljivost domenskega imena za katerega koli gostitelja v internetu. Priporočamo, da za hitrejšo in varnejšo povezavo uporabite Google DNS. DNS morate spremeniti ročno, kot je prikazano spodaj.

Če želite spremeniti strežnik DNS v Googlov strežnik DNS, pojdite v nastavitve omrežnih povezav. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

uporabite google dns 1. korak

V oknu z nastavitvami omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

uporabite google dns 2. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

uporabite google dns 3. korak

Izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

uporabite google dns 4. korak

V oknu Lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4) izberite 'Uporabi naslednje naslove strežnika DNS' , vnesite 8.8.8.8 kot 'Prednostni strežnik DNS' in 8.8.4.4 kot 'Nadomestni strežnik DNS' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali lahko obiščete to spletno mesto.

uporabite google dns 5. korak

Upamo, da je ena od teh rešitev delovala. V nasprotnem primeru priporočamo, da poskusite to spletno mesto obiskati z drugim brskalnikom. Morda boste želeli tudi sistem pregledati za zlonamerno programsko opremo - nekatera zlonamerna programska oprema lahko blokira dostop do nekaterih (ali vseh) spletnih mest. Če gre za težavo s strežnikom, ne morete storiti nič drugega kot poklicati svojega ponudnika internetnih storitev (ISP) in preveriti, ali je težava na njihovem koncu.

Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo s spletnim mestom:

[Nazaj na vrh]