Nastavitev ni mogoče odpreti

Nastavitev ni mogoče odpreti

Aplikacije za nastavitve sistema Windows 10 ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Komponento Windows Settings je mogoče najti v večini različic sistema Windows in se uporablja za konfiguriranje in prilagajanje operacijskega sistema Windows. V operacijskem sistemu Windows 10 seznam nastavitev vključuje več nastavitev kot prejšnje različice sistema Windows (nastavitve, ki so bile prej na nadzorni plošči). Če za primer vzamemo Windows Update, je bila ta funkcija na voljo na nadzorni plošči in jo je zdaj mogoče najti v meniju z nastavitvami.

keine uefi firmware einstellungen windows 10

V operacijskem sistemu Windows 10 lahko zdaj najdete nastavitve, kot so Sistem, Naprave, Telefon, Omrežje in internet, Prilagajanje, Aplikacije, Računi, Čas in jezik, Igre, Enostaven dostop, Cortana, Zasebnost in Posodobitve in varnost. Kot lahko vidite, Microsoft Windows zdaj ponuja široko paleto nastavitev, ki uporabnikom omogočajo konfiguriranje, prilagajanje in prilagajanje sistema Windows glede na njihove želje. Aplikacija Settings se zdaj uporablja pogosteje kot nadzorna plošča in je lažje krmariti. Poleg tega so nekatere nastavitve na voljo samo v aplikaciji Nastavitve, ki je bistveni del sistema Windows, brez katere bi bilo težko upravljati, konfigurirati in prilagoditi operacijski sistem Windows 10. Za dostop do določenih nastavitev je mogoče uporabiti druge metode, vendar je to v sistemu Windows težje.Kljub novim funkcijam in prednostim mnogi uporabniki poročajo, da imajo težave pri dostopu do nastavitev: do nastavitev sploh ne morejo dostopati ali pa se okno z nastavitvami zapre takoj po odprtju. Če želite odpraviti to težavo, boste morda morali zagnati orodje za odpravljanje težav s pojavljajočimi se težavami sistema Windows, posodobiti sistem Windows, ustvariti nov uporabniški račun, zagnati preverjevalnik sistemskih datotek in skeniranje DISM ali znova registrirati aplikacije Windows s pomočjo PowerShell. V tem priročniku prikazujemo, kako uporabiti te rešitve za odpravo težave z nastavitvami sistema Windows. Za najboljši način, ki vam ustreza, sledite spodnjim korakom.

Ne morem odpreti nastavitev sistema Windows

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova registrirajte aplikacije Windows s pomočjo PowerShell

PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Do PowerShell lahko dostopate tako, da v sistemu Windows z desno miškino tipko kliknete ikono menija Start in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

znova registrirajte aplikacije za Windows z uporabo PowerShell 1. koraka

Zdaj kopirajtein prilepite ta ukaz(brez narekovajev na začetku in koncu)v okno PowerShell:

'Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register '$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml'} '

Was ist das Startmenü von Pokki und brauche ich es?

Če ga želite prilepiti, preprosto z desno miškino tipko kliknite ozadje Powershell in prikazal se bo ukaz - pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Zaprite PowerShell in preverite, ali je s tem odpravljena težava z nastavitvami sistema Windows.

znova registrirajte aplikacije za Windows s pomočjo 2. koraka PowerHell

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane vnose. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti povišan ukazni poziv. Tip 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Če želite izvršiti ukaz, vnesite 'sfc / scannow' v ukaznem pozivu in pritisnite Enter. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik. Preverite, ali nastavitve sistema Windows zdaj pravilno delujejo.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM Scan

Servisiranje in upravljanje uvajanja slik (DISM) se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem sistema Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik. Vnesite 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' in pritisnite Enter. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je izvajanje ukaza DISM rešilo težavo z nastavitvami sistema Windows.

zaženi dism scan

Update Adobe Flash Player taucht immer wieder auf

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodja za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Tukaj prikazujemo, kako zagnati aplikacije Trgovine Windows in orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows Update z nadzorno ploščo in ne z nastavitvami. Če želite najti te odpravnike težav, pojdite na Nadzorno ploščo, tako da vnesete 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite 'Odpravljanje težav' možnost.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Zdaj kliknite 'Poglej vse' možnost v levem podoknu.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

Na koncu seznama poiščite orodje za odpravljanje težav z aplikacijami Windows Store, z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Zaženi kot skrbnik' . Sledite navodilom in nato ponovite iste korake z orodjem za odpravljanje težav s sistemom Windows Update, ki ga najdete takoj v orodju za odpravljanje težav s programom Windows Store. Znova zaženite računalnik in preverite, ali nastavitve sistema Windows zdaj pravilno delujejo.

zaženite orodja za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 3. korak

[Nazaj na kazalo]

wie man s3.amazonaws.com loswird

Za obnovitev sistema uporabite obnovitvene točke

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke (razen nameščene programske opreme). Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden je prišlo do težave z nastavitvami, boste težavo morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite polje Zaženi, tako da pritisnete tipko Windows + R in vtipkate 'rstrui.exe' ukaz. Pritisnite Enter, da zaženete obnovitev sistema.

uporabite obnovitvene točke za obnovitev sistema 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

uporabite obnovitvene točke za obnovitev sistema 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - to bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Prepričajte se, da ste izbrali obnovitveno točko, preden naletite na težave z nastavitvami sistema Windows.

uporabite obnovitvene točke za obnovitev sistema 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

uporabite obnovitvene točke za obnovitev sistema 4. korak

So überprüfen Sie die Kernel-Version

[Nazaj na kazalo]

Ustvari nov račun

Če nobena od zgornjih rešitev ne deluje, boste morda morali ustvariti nov račun. Mnogi uporabniki poročajo, da je ta metoda odpravila težavo z nastavitvami sistema Windows. Če želite ustvariti nov račun, ne da bi morali dostopati do nastavitev, uporabite ukazni poziv. Odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite 'geslo uporabniškega imena uporabnika / dodaj' in pritisnite Enter. Zamenjati 'uporabniško ime' z želenim uporabniškim imenom in 'geslo' z želenim geslom.

ustvarite nov račun 1. korak

Če želite novo ustvarjeni tip računa spremeniti (in najverjetneje tudi želite) v skrbnika, vnesite 'uporabniško ime / dodaj skrbniki net localgroup Administrators' in pritisnite Enter. Zamenjati 'uporabniško ime' z novim imenom računa. Vaš novi račun bo zdaj imel skrbniške pravice. Prijavite se v svoj novi račun in preverite, ali je težava z nastavitvami sistema Windows odpravljena.

ustvarite nov račun 2. korak

Zdaj lahko začnete premikati datoteke in podatke iz starega računa v novega. Ko opravite prenos, lahko stari račun odstranite z nadzorno ploščo 'Uporabniški računi' ali v nastavitvah sistema Windows 'Računi' app.

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da lahko zdaj brez težav uporabljate nastavitve sistema Windows. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti nastavitve sistema Windows:

[Nazaj na vrh]