Ne morete varno odstraniti zunanjega trdega diska v sistemu Windows 10? 4 načini, kako lahko to popravite

Ne morete varno odstraniti zunanjega trdega diska v sistemu Windows 10? 4 načini, kako lahko to popravite

4 preprosti načini, kako lahko varno izvržete zunanji pogon v sistemu Windows 10

Ali imate v operacijskem sistemu Windows 10 težavo, pri kateri se zunanji trdi disk ne izvrže? Niste sami. Številni uporabniki so imeli to težavo, vendar ni resna, če veste, kaj storiti. Ta članek vam bo povedal več o tej težavi in ​​vam ponudil preizkušene rešitve, kako jo odpraviti.

Običajno način, kako večina ljudi izvrže zunanje pogone, je, da na desni strani opravilne vrstice kliknejo ikono v obliki pogona USB 'Varno odstrani strojno opremo in izvrži medije' in v spustnem meniju izberite pogon, ki ga želijo odstraniti.4 preprosti načini, kako lahko varno odstranite zunanji trdi disk v sistemu Windows 10

Na žalost se lahko prikaže pozivno okno z napisom »Težava pri izmetu USB-pomnilniške naprave. Ta naprava je trenutno v uporabi. Zaprite vse programe ali okna, ki morda uporabljajo napravo, in poskusite znova. '

Številni uporabniki so poročali, da ne morejo varno odstraniti povezanih zunanjih pogonov, na primer pogonov USB ter zunanjih pogonov HDD in SSD. To mnogim povzroča veliko težavo, saj lahko odklop omenjenih naprav, ne da bi jih prej varno izvrgli, pomeni trajno izgubo ali poškodbo občutljivih podatkov. Samoumevno je, da si vsi uporabniki želijo zaupati v svoje računalnike in jih ne skrbi, da bi jim uničili podatke.

Težavo lahko povzročijo drugi procesi ali aplikacije, ki uporabljajo datoteke, ki se nahajajo v pogonu. Če na primer Windows Media Player predvaja video datoteko, ki se nahaja na zunanjem trdem disku, vam Windows prepreči, da bi izvrgli zunanji pogon, preden zaprete Windows Media Player.

V nekaterih primerih pa vam Windows morda ne bo dovolil, da bi izvrgli zunanji pogon, tudi ko zaprete aplikacijo, ki je dostopala do datotek na pogonu. Torej zapiranje ali zapiranje aplikacije morda ne bo vedno delovalo, saj ima lahko nekatere aplikacije v ozadju enega od svojih procesov. Iz tega razloga je na splošno priporočljivo poiskati vse procese aplikacije prek upravitelja opravil in ga popolnoma zapreti. Priporočljivo je tudi znova zagnati računalnik, da odstranite povezavo med procesi in datotekami na zunanjih pogonih.

Drugi razlog, ki preprečuje izmet zunanjih pogonov, je lahko povezan z gonilniki Windows USB. Če ima vaš računalnik zastarele ali nepravilno delujoče gonilnike USB, so lahko vzrok za to težavo. Če gonilniki ne delujejo, vam Windows morda ne bo dovolil, da bi izvrgli pogon, tudi če nobena aplikacija ne dostopa do datotek na njem.

Poudariti želimo pomembnost pravilnega zapiranja datotek, zlasti delovnih datotek, na primer Microsoftovih dokumentov, preden odstranite zunanji pogon, ki vsebuje te datoteke. Če zunanji pogon odklopite iz računalnika, ne da bi zaprli datoteke, se lahko poškodujejo ali poškodujejo. Poškodovane datoteke boste morda lahko popravili z orodjem za obnovitev podatkov, vendar ni nobenih jamstev.

kann keine verbindung zum dns server herstellen

Poleg tega lahko odklop zunanjega pogona, ne da bi ga varno izvrgli, poškoduje pogon, ki bi lahko začel delovati nezanesljivo, povzročil napake ali se popravil brez popravka. Če se vaš pogon fizično poškoduje, ne boste mogli obnoviti nobenih podatkov.

Zdaj pa pojdimo na načine, kako lahko odpravite napako »Težava pri odstranjevanju USB naprave za množično shranjevanje«. Sestavili smo seznam metod, za katere je znano, da delujejo pri odpravljanju te napake. Preden kar koli storite, poskusite znova zagnati računalnik, če tega še niste storili.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Metoda 1. Z upraviteljem opravil končajte opravila

Windows 10 vam morda ne bo dovolil, da bi izvrgli zunanji trdi disk, če na disku obstaja program za dostop do datotek. Tudi če zaprete program, s katerim dostopate do datotek, Windows še vedno ne dovoli, da izvržete pogon, ker se program morda izvaja v ozadju. Tako lahko z upraviteljem opravil poiščete program in končate njegovo nalogo.

Kot primer bomo uporabili Windows Media Player.

1. Držite Ctrl + Shift + Esc odpreti Upravitelj opravil .

Kliknite Več podrobnosti

2. Kliknite Več podrobnosti v spodnjem levem kotu.

Z desno miškino tipko kliknite postopek in kliknite Končaj opravilo

3. V Zavihek Procesi , poiščite aplikacijo, ki preprečuje izmet zunanjega shranjevalnega pogona.

Štiri. Desni klik in kliknite Končna naloga . Končajte vse postopke, povezane z aplikacijo.

Izvlecite zunanji trdi disk

5. Pojdite v opravilno vrstico in izmet zunanje naprave za shranjevanje .

[Nazaj na kazalo]

Windows 10 Beim Zurücksetzen Ihres PCs ist ein Problem aufgetreten

Metoda 2. Zaženite orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami Windows

Najpreprostejša in najvarnejša stvar, ki jo morate najprej poskusiti, je zagnati vgrajeno orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami Windows 10. Težave z zunanjim pogonom bo morda lahko zaznal in odpravil samodejno. Običajno bi morali odpreti meni Troubleshoters in od tam zagnati orodje za odpravljanje težav s strojno opremo. Vendar je bilo v sistemu Windows 10 v1809 ali novejšem to orodje za odpravljanje težav skrito, vendar ni bilo odstranjeno. Orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami lahko zaženete v ukaznem pozivu.

1. Držite Windows + R tipke za odpiranje Teči .

Vnesite CMD in v povišanem načinu odprite ukazni poziv

2. Vnesite CMD in pridržite Shift + Ctrl + Enter tipka za odpiranje povišan ukazni poziv .

Vnesite msdt.exe -id DeviceDiagnostic in pritisnite Enter

3. Nato vnesite msdt.exe -id DeviceDiagnostic in zadel Enter .

Kliknite Naprej, da sprožite orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami

4. Ko Orodje za odpravljanje težav s strojno opremo in napravami je odprto, kliknite Naslednji .

Kliknite Uporabi ta popravek

5. Kliknite Uporabi ta popravek.

Kliknite Naprej

6. Nato kliknite Naslednji .

7. Znova zaženite računalnik.

Izvlecite zunanjo pomnilniško napravo

8. Pojdite v opravilno vrstico in izmet zunanje naprave za shranjevanje .

[Nazaj na kazalo]

Metoda 3. Izvlecite zunanji pogon s programom Disk Management

Upravljanje diskov je del operacijskega sistema Windows 10, ki vam omogoča upravljanje particij trdega diska brez ponovnega zagona sistema in kakršnih koli prekinitev. Je močno orodje, zato lahko z njim izvržete zunanji pogon, če možnost Varno odstrani strojno opremo in izmet medija ne deluje.

Z desno tipko miške kliknite meni Start in kliknite Disk Management (Upravljanje diskov)

1. Desni klik Meni Start in kliknite Upravljanje diskov .

Netzwerk hat keine gültige IP

Z desno miškino tipko kliknite zunanji trdi disk in kliknite izmet

2. Določite zunanji pogon, ki ga želite odstraniti.

3. Desni klik zunanji pogon in kliknite Izmet .

[Nazaj na kazalo]

Metoda 4. Posodobite gonilnike USB

Kot je omenjeno v članku, morda ne boste smeli odstraniti zunanje pomnilniške naprave zaradi zastarelih ali poškodovanih gonilnikov naprav. Zato lahko z Upraviteljem naprav samodejno prenesete in namestite gonilnike za problematično napravo. Upoštevajte, da ga lahko uporabite tudi za namestitev gonilnikov iz računalnika, če imate pravilne gonilnike.

Z desno tipko miške kliknite meni Start in kliknite Device Manager (Upravitelj naprav)

1. Desni klik Meni Start in kliknite Upravitelj naprav .

Kliknite Posodobi gonilnik

2. Razširite Krmilniki univerzalnega serijskega vodila seznam.

3. Prepoznajte problematično USB-pomnilniško napravo. Naprava mora imeti a rumeni trikotnik s klicajem , kar pomeni, da ima naprava težave. Naprava ima lahko drugačno ime.

Štiri. Desni klik USB Mass Storage Device in kliknite Posodobi gonilnik .

Izvlecite USB-pomnilniško napravo

5. Nato pojdite v opravilno vrstico in izmet zunanje naprave za shranjevanje .

Kliknite Odstrani napravo

6. Druga možnost je , Če naprava nima trikotnika s klicajem, desni klik in kliknite Odstranite napravo .

7. Znova zaženite računalnik.

Izvlecite zunanji trdi disk

Linux unter Windows verwenden

8. Pojdite v opravilno vrstico in izmet zunanje naprave za shranjevanje .

[Nazaj na kazalo]

4 enostavni načini varnega odstranjevanja zunanjega pogona v video vodniku Windows 10

[Nazaj na vrh]