Ne morem zagnati zbirke Microsoft Solitaire

Ne morem zagnati zbirke Microsoft Solitaire

Ne morem zagnati (zagnati) zbirke Microsoft Store v sistemu Windows 10. Kako jo popraviti?

Microsoft Solitaire Collection je zbirka iger s kartami, ki so na voljo v sistemu Windows 10. Solitaire je del sistema Windows že več kot 25 let. Zdaj so to in druge igre, kot sta FreeCell in Spider Solitaire, zamenjali z zbirko Microsoft Solitaire, ki vključuje vse zamenjane igre in dve dodatni igri, imenovani TriPeaks in Pyramid. Microsoft Solitaire Collection ni le nadomestil teh iger, temveč jim je dal tudi nov videz in občutek.

Solitaire je ena najbolj igranih računalniških iger vseh časov, verjetno zaradi preprostih pravil in preproste igre. Glavna razlika med staromodnimi Solitaire (in drugimi igrami) je, da se zbirka Microsoftovih pasijanov posodablja iz Microsoftove trgovine (prej znane kot Windows Store) in komunicira z Microsoftovim strežnikom. Zdaj lahko igralci vsak dan prejmejo nove izzive, si prislužijo značke in tekmujejo s svojimi prijatelji. Poleg tega zbirka Microsoft Solitaire vsebuje nove privlačne teme, na lastnih fotografijah pa lahko celo ustvarite temo po meri. Če je niste igrali sami, ste morda videli, da jo igrajo drugi, takšna je njena priljubljenost. Morda ste celo opazili like, ki so ga predvajali v televizijskih oddajah, kot je The Office. Za nekatere je igra del njihovega vsakdana, zlasti morda tisti, ki delajo v pisarnah. Kaj pa, če nenadoma preneha delovati?Če zbirke Microsoft Solitaire ne morete zagnati, bi morali težavo odpraviti tako, da sledite tem navodilom. Možne rešitve vključujejo ponastavitev celotne zbirke Microsoft Solitaire, njeno ponovno namestitev, zagon vgrajenega orodja za odpravljanje težav s programom Windows, posodabljanje sistema Windows, ponastavitev predpomnilnika trgovine Microsoft (Windows) in posodobitev aplikacij Microsoft (Windows) Store. Preizkusite spodaj opisane metode in v nekaj minutah bi lahko zaigrali igre Microsoft Solitaire Collection.

ne morem začeti zbiranja Microsoftovih pasijansov

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav s programi Windows Store

Najprej zaženite vgrajeno orodje za odpravljanje težav z aplikacijami Windows Store. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav s programi Windows Store, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z aplikacijami za Windows 1. korak

Zdaj poiščite 'Aplikacije za Windows Store' orodje za odpravljanje težav pod Iskanje in odpravljanje drugih težav (zadnja na seznamu), izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' . Preverite, ali lahko orodje za odpravljanje težav poišče in odpravi težavo.

zaženite orodje za odpravljanje težav z aplikacijami za Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite zbirko Microsoft Solitaire

Če orodje za odpravljanje težav težave ne odpravi in ​​aplikacija Microsoft Solitaire Collection še vedno ne deluje pravilno, jo ponastavite. Aplikacija bo znova nameščena in se bo vrnila na privzete nastavitve (ne da bi to vplivalo na vaše dokumente). Če želite ponastaviti aplikacijo Microsoft Solitaire Collection, vnesite 'pasijans' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Zbirka Microsoft Solitaire' rezultat. Izberite 'Nastavitve aplikacije' iz kontekstnega menija.

ponastavitev Microsoftove zbirke pasijanov 1. korak

Pomaknite se navzdol in poiščite 'Ponastaviti' in ga kliknite. Vprašani boste, ali želite trajno izbrisati podatke aplikacije v napravi, vključno s preferencami in podrobnostmi za prijavo. Kliknite 'Ponastaviti' če se strinjaš.

ponastavite Microsoftovo zbiranje pasijanov 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite predpomnilnik trgovine Microsoft

Težavo lahko reši tudi ponastavitev predpomnilnika trgovine Microsoft (Windows). WSReset.exe je orodje za odpravljanje težav, namenjeno ponastavitvi trgovine Windows (počistite predpomnilnik trgovine Windows) brez spreminjanja nastavitev računa ali brisanja nameščenih aplikacij. Pritisnite tipko Windows (Win) + R (ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'WSReset.exe' v pogovornem oknu. To bo ponastavilo predpomnilnik trgovine Windows. Preverite, ali to odpravlja težavo.

ponastavi predpomnilnik trgovine Microsoft

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite zbirko Microsoft Solitaire

Če želite znova namestiti zbirko Microsoft Solitaire, uporabite PowerShell, ki je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, sestavljen iz lupine ukazne vrstice in pripadajočega skriptnega jezika. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Do PowerShell lahko dostopate tako, da v sistemu Windows z desno miškino tipko kliknete ikono menija Start in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

znova namestite Microsoftovo zbirko pasijanov 1. korak

Zdaj kopirajte in prilepite ta ukaz (brez narekovajev) v okno PowerShell. Če ga želite prilepiti, preprosto z desno miškino tipko kliknite ozadje Powershell in prikazal se bo ukaz. Pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz: 'Get-AppxPackage * solitairecollection * | Remove-AppxPackage ' .

znova namestite zbirko Microsoftovih korakov 2

Obstaja alternativni način odstranitve zbirke Microsoft Solitaire. Tip 'pasijans' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite rezultat zbirke Microsoft Solitaire. Izberite 'Odstrani' in ga kliknite. Aplikacija in z njo povezane informacije bodo odstranjene.

znova namestite zbirko Microsoftovih korakov 3

Odprite trgovino Microsoft Store (ikono bi morali najti v opravilni vrstici, če je niste odpeli), poiščite zbirko Microsoft Solitaire z iskanjem v trgovini Microsoft Store in kliknite 'Get' . To bo namestilo igro. Preverite, ali ga lahko zdaj zaženete.

znova namestite zbirko Microsoftovih korakov 4

[Nazaj na kazalo]

Posodobite Microsoft Store Apps

V vaši trenutni različici trgovine Microsoft Store je morda prišlo do napake, ki povzroča to težavo. Microsoft redno ponuja številne posodobitve in popravke napak, zato je najlažji in najhitrejši način odpravljanja težave posodobitev trgovine Microsoft Store. Če želite preveriti posodobitve trgovine Microsoft Store, jo odprite, kliknite tri pike (zgornji desni kot) in izberite 'Prenosi in posodobitve' iz spustnega menija. Nato kliknite 'Prejemi posodobitve' . Zdaj poskusite zagnati zbirko Microsoft Solitaire.

posodobite programe trgovine Microsoft

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Preverjanje in nameščanje najnovejših posodobitev sistema Windows lahko pogosto reši različne težave. Če sistem Windows že nekaj časa ni posodobljen, priporočamo, da posodobitve preverite ročno. Tip 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo, jih namestite, nato znova zaženite računalnik in preverite, ali težava ni odpravljena.

posodobite Windows korak 2

Das Gerät wird von einer anderen Anwendung verwendet

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, ki mora biti že posneta. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred težavo z aplikacijo Microsoft Solitaire Collection, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite polje Zaženi tako, da pritisnete tipko Windows + R in vnesete 'rstrui.exe' ukaz. Pritisnite Enter, da zaženete obnovitev sistema.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - to bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Pred pojavom te težave obvezno izberite obnovitveno točko.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upajmo, da je eden od teh načinov odpravil težavo in zdaj lahko igrate igre Microsoft Solitaire Collection. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti aplikacijo Microsoft Store Collection:

[Nazaj na vrh]