Ne morem izklopiti lepljivih tipk

Ne morem izklopiti lepljivih tipk

Kako izklopiti / onemogočiti lepljive tipke v sistemu Windows 10

Večina operacijskih sistemov Windows (Windows 95 Windows ali novejši) ima vgrajeno funkcijo Sticky Keys. Sticky Keys je ena od številnih možnosti dostopnosti, ki so na voljo v operacijskih sistemih Windows, in je lahko v pomoč uporabnikom z določenimi ovirami ter olajša zapletene ukaze. Kljub tem prednostim je lahko tudi moteče, če ga ne potrebujete.

Lepljive tipke običajno ustvarimo s petkratnim zaporednim pritiskom tipke Shift. Glavni namen te funkcije je pomagati uporabnikom, ki imajo težave s pritiskom več tipk hkrati. Na primer, odpiranje upravitelja opravil se navadno doseže z bližnjico na tipkovnici - istočasno pritisnite Ctrl + Shift + Esc (držite pritisnjeno vsako tipko). Druga možnost je, da pritisnete Ctrl, nato Alt in nato tipko Esc - funkcija Sticky Keys se izogne ​​potrebi po držanju vseh tipk hkrati. Kljub temu udobju je veliko uporabnikov poročalo, da funkcije Sticky Keys ne morejo onemogočiti in je stalna težava.Če želite težavo odpraviti, boste morda morali urediti sistem Windows Registry, skenirati računalnik za zlonamerno programsko opremo, preveriti, ali je funkcija Sticky Keys onemogočena, znova namestiti gonilnike tipkovnice, preveriti najnovejše posodobitve sistema Windows in sprejeti druge ukrepe. V spodnjem priročniku opisujemo uporabo teh metod s podrobnimi opisi in posnetki zaslona.

wie bootet man linux von usb unter windows 10

OPOMBA: Lepilne tipke so lahko pomembne za nekatere uporabnike, zato morate funkcije za dostopnost izklopiti le, če nihče drug ne uporablja tega računalnika. Funkcij dostopnosti v računalniku ne izklopite, če jih drugi morda uporabljajo v šolah, javnih knjižnicah itd.

kako onemogočiti lepljive tipke -

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. V tem priročniku prikazujemo, kako urediti registrske ključe za Accessibility in kako spremeniti vrednosti v StickyKeys, Keyboard Response in ToggleKeys. Najprej boste morali odpreti pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

urejanje registra registra Windows 1

Če želite onemogočiti StickyKeys, Keyboard Response in ToggleKeys, sledite tej poti: 'HKEY_CURRENT_USER Nadzorna plošča Dostopnost ' in izberite 'StickyKeys' tipko. Dvokliknite 'Zastave' Datoteko REG_SZ v desnem podoknu in spremenite podatke o vrednosti Zastave v '506' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

urejanje registra registra Windows 2

Zdaj izberite 'Odziv tipkovnice' , dvokliknite tipko 'Zastave' REG_SZ v desnem podoknu in spremenite podatke o vrednosti Zastave v '122' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

urejanje registra registra Windows 3

Zdaj izberite 'ToggleKeys' , dvokliknite tipko 'Zastave' REG_SZ v desnem podoknu in spremenite podatke o vrednosti Zastave v '58' . Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

urejanje registra Windows 4. korak

Preverite, ali so lepljive tipke zdaj izklopljene. Če urejanje registra Windows ne odpravi težave, priporočamo, da spremembe razveljavite tako, da vnesete prejšnje vrednosti.

[Nazaj na kazalo]

Preverite nastavitve sistema Windows

Preverite tudi nastavitve sistema Windows in se prepričajte, ali je funkcija Sticky Keys onemogočena. Pojdite v Nastavitve in kliknite 'Dostopnost' možnost.

preverite nastavitve sistema Windows 1. korak

Izberite razdelek Tipkovnica na levem podoknu in se prepričajte, da je 'Uporabi lepljive tipke' možnost je onemogočena (izklopljena). Poleg tega poskusite onemogočiti 'Dovoli bližnjični tipki, da zažene lepljive tipke' tako da počistite potrditveno polje.

preverite nastavitve sistema Windows 2. korak

Poskusite tudi onemogočiti 'Uporabi preklopne tipke' in 'Uporabi filtrirne tipke' Lastnosti.

Zdaj vnesite 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat.

preverite nastavitve sistema Windows 3. korak

Poiščite in kliknite 'Center za enostavnost dostopa' možnost.

preverite nastavitve sistema Windows 4. korak

Zdaj kliknite 'Olajšajte uporabo tipkovnice' možnost.

preverite nastavitve sistema Windows 5. korak

Prepričajte se, da 'Vklopi lepljive tipke' potrditveno polje ni označeno in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe (če so bile izvedene).

preverite nastavitve sistema Windows 6. korak

Preverite, ali so lepljive tipke zdaj onemogočene, in je težava odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Ubuntu-Befehlszeilen-Texteditor

Znova namestite gonilnike tipkovnice

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Če želite znova namestiti gonilnike tipkovnice, odprite Device Manager, tako da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova namestite gonilnike tipkovnice 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Razširite razdelek Tipkovnice, z desno tipko miške kliknite tipkovnico in kliknite 'Odstrani napravo' možnost.

znova namestite gonilnike tipkovnice 2. korak

Kliknite 'Odstrani' za potrditev odstranitve.

znova namestite gonilnike tipkovnice 3. korak

Znova zaženite računalnik. Manjkajoče gonilnike tipkovnice naj Windows samodejno namesti. Če iz nekega razloga Windows ne namesti manjkajočih (neinstaliranih) gonilnikov, se vrnite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika in izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . Zaznati bi moral manjkajoče gonilnike in jih namestiti.

znova namestite gonilnike tipkovnice 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Napaka v operacijskem sistemu Windows lahko povzroči težave z lepljivimi tipkami. Windows se ponavadi posodablja samodejno, vendar lahko poskusite tudi ročno preveriti, ali so na voljo posodobitve sistema Windows, ali so na voljo posodobitve. Tip 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali težava še vedno obstaja.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Možno je, da imate v računalniku nameščeno zlonamerno programsko opremo, kar povzroča težave z lepljivimi tipkami. Priporočamo, da sistem skenirate z Windows Defenderjem (vgrajenim protivirusnim programom), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če je nameščena, lahko zaženete tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema z Windows Defenderjem, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

optično preberite sistem za 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

skenirajte sistem, ali je v njem 2. korak

Videli boste seznam naprednih pregledov. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje', ki bo preveril vse datoteke in zagnane programe na trdem disku. To bo trajalo nekaj časa (običajno več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete tudi optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Seznam najdete na to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

kann keine sichere Verbindung zum Server herstellen

Druge rešitve

Možno je, da uporabljate pokvarjeno tipkovnico, ki preprečuje onemogočanje funkcije Sticky Keys. Poskusite povezati drugo tipkovnico in preverite, ali to odpravlja težavo. Če uporabljate prenosni računalnik, izklopite tipko Num Lock. Nekateri uporabniki poročajo, da je težava rešila preprosto onemogočanje tipke Num Lock. Hkrati pritisnite levo in desno tipko Shift. Pritisnite tudi enega in nato drugega, medtem ko še vedno držite prvega.

Upamo, da je eden od teh načinov odpravil težavo in zdaj lahko onemogočite lepljive tipke. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako izklopiti lepljive tipke:

[Nazaj na vrh]