Ne morem vklopiti programa Windows Defender. Kako to popraviti?

Ne morem vklopiti programa Windows Defender. Kako to popraviti?

Ne morem vklopiti programa Windows Defender v sistemu Windows 10. Kako to enostavno popraviti?

Windows Defender je protivirusni program in popolnoma integriran del sistema Windows 10. Ponuja sprotno zaščito pred različnimi grožnjami, kot so oglaševalska in vohunska programska oprema ter virusi. Windows Defender je hiter in učinkovit, ne zapravlja sistemskih virov in je eden najpogosteje uporabljenih protivirusnih programov. Za zaščito računalnikov programska oprema uporablja optično branje s podpisom za primerjavo potencialnih virusov z bazo podatkov o znanih grožnjah. Uporablja tudi analizo, ki spremlja programsko opremo in druge atribute za iskanje nove zlonamerne programske opreme ali groženj, ki hitro spremenijo kodo, da se izognejo zaznavanju. Vse, kar je označeno kot sumljivo, se pošlje Microsoftu v nadaljnjo analizo.

Windows Defender deluje v ozadju, vendar ga lahko 'preložite', če ne želite, da ga motijo. Lahko tudi optično preberete posamezne datoteke ali naredite popolno skeniranje. Defender tudi skenira nove pogone, ki so povezani z računalnikom. Če uporabljate najnovejšo različico sistema Windows 10, imate na voljo zmogljiv komplet zaščite z različnimi uporabnimi orodji in minimalni vpliv na delovanje sistema. Windows Defender ima v operacijskem sistemu odličen videz in občutek, ki zagotavlja ustrezno obrambo vašega računalnika.Eden od možnih razlogov, da uporabniki ne morejo vklopiti programa Windows Defender, je protivirusna programska oprema drugih proizvajalcev, nameščena v njihovih operacijskih sistemih Windows. Drugi razlogi za to težavo so lahko okužbe z zlonamerno programsko opremo, konflikti v programski opremi (morda z drugim protivirusnim programom), pokvarjen register itd. V tem priročniku predstavljamo več možnih rešitev te težave, da boste lahko vklopili Windows Defender.

ne morem vklopiti Windows Defender. kako to popraviti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite storitev Windows Security Center

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Če želite ustaviti storitev Varnostnega centra, morate dostopati do storitev Windows. Storitev Windows Security Center spremlja in poroča o varnostnih nastavitvah zdravja v sistemu. Zdravstvene nastavitve vključujejo požarni zid, protivirusno programsko opremo, protivohunsko programsko opremo, Windows Update in internetne nastavitve. Če želite znova zagnati to storitev, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

znova zaženite varnostno službo sistema Windows 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

znova zaženite varnostno službo sistema Windows 2. korak

Google Play Musik-Desktop-Player-Designs

V oknu Storitve poiščite 'Varnostni center' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Ponovni zagon' iz spustnega menija.

znova zaženite Windows Security Service 3. korak

Drug način ponovnega zagona storitve Windows Security Center je izbira 'Lastnosti' v spustnem meniju, ko z desno miškino tipko kliknete to storitev. V oknih Lastnosti poiščite in kliknite 'Stop'. Počakajte nekaj sekund, da se storitev ustavi, kliknite 'Začni', in začelo se bo znova.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev

Če je v operacijskem sistemu Windows nameščena protivirusna programska oprema drugih proizvajalcev, jo bo Windows Defender verjetno zaznal in se sam izklopil. Običajna praksa je, da je v sistem nameščenih več paketov varnostne programske opreme - to bo ustvarilo konflikt med njimi. Zato razmislite o odstranitvi katere koli protivirusne programske opreme drugih proizvajalcev, če želite, da Windows Defender deluje pravilno. Ko odstranite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, vnesite 'windows defender' v Iskanje in izberite 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

odstranite protivirusno programsko opremo tretjih oseb 1. korak

V oknu z nastavitvami programa Windows Defender kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' .

2. odstranite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev

Zdaj kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ .

3. korak odstranite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev

Kliknite 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' .

odstranite protivirusno programsko opremo tretjih oseb 4. korak

Zagotovite to „Zaščita v realnem času“ je vklopljen - to poišče in prepreči namestitev ali izvajanje zlonamerne programske opreme v vaši napravi. Če je izklopljen, preklopite stikalo v položaj 'Vklopljeno' položaj, da ga vklopite.

5. odstranite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Poskusite lahko tudi posodobiti trenutno različico sistema Windows, nameščeno v vašem sistemu. V pomoč bi lahko bilo tudi preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows. Zastareli operacijski sistem Windows bi lahko povzročil težavo s programom Windows Defender (ne more ga vklopiti). Najnovejše posodobitve podpisa so potrebne za Windows Defender, da bo računalnik zaščitil. Poskusite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, nato pa posodobite tudi sam Windows Defender. Če želite posodobiti sistem Windows, vnesite 'posodobitev okna' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

Was tun, wenn sich Ihre Steam-Spiele nicht öffnen lassen?

posodobite Windows 1. korak

Zdaj kliknite 'Preveri za posodobitve'. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Če čakajo posodobitve (kot v našem primeru), kliknite 'Znova zaženi zdaj' - Windows bo znova zagnal računalnik in namestil posodobitve.

posodobite Windows korak 2

Ko se postopek posodobitve sistema Windows konča, posodobite program Windows Defender. Če želite to narediti, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

posodobite Windows 3. korak

Zdaj kliknite 'Posodobitve zaščite' .

posodobite Windows 4. korak

Na koncu kliknite 'Preveri za posodobitve' . Preverite, ali to odpravlja težavo, ker ne morem vklopiti Windows Defenderja.

posodobite Windows 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah sistema Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in nato izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite korak skeniranja sfc 1

V odprto okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave z vklopom programa Windows Defender.

zaženite 2. korak skeniranja sfc

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se izvede čisti zagon z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo pri namestitvi programa ali posodobitve ali pri zagonu programa v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite 'Konfiguracija sistema' rezultat.

Stoppcode Bad Pool Caller Windows 10

izvedite čisti korak 1

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Kliknite na 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 2

Nato kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' da ga onemogočite - onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko onemogočite vse programe, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku System Configuration Startup in znova zaženite računalnik. Preverite, ali je s tem odpravljena težava, ker Windows Defender ni mogoče vklopiti.

izvedite čisti korak 4

[Nazaj na kazalo]

V računalniku poiščite zlonamerno programsko opremo

V sistemu so lahko okužbe z zlonamerno programsko opremo in povzročajo težave z Windows Defenderjem. Predlagamo, da v sistemu pregledate viruse in preverite, ali to odpravlja težavo. Nekatera orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme so podrobno opisana spodaj. Za uspešno optično branje sistema boste morali zagnati računalnik v varnem načinu. Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Gre za nasprotno od običajnega načina, ki Windows zažene na običajen način. Eden najpogostejših korakov pri odpravljanju težav s sistemom je zagon v varnem načinu. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Preberite Ta članek če želite izvedeti, kako zagnati računalnik v varnem načinu.

S pomočjo enega od teh orodij za odstranjevanje zlonamerne programske opreme v operacijskem sistemu Windows poiščite morebitne okužbe:

Microsoftov varnostni skener

Microsoftov varnostni skener je brezplačno naložljivo varnostno orodje, ki omogoča skeniranje na zahtevo in pomaga odstraniti viruse, vohunsko programsko opremo in drugo škodljivo programsko opremo. Lahko ga prenesete tukaj .

Malwarebytes

Malwarebytes ponuja 14-dnevno preskusno različico Premium različice, ki zagotavlja zaščito v realnem času in lahko deluje kot popoln protivirusni paket. Malwarebytes trdijo, da so svoj izdelek izdelali tako, da je združljiv z drugo protivirusno programsko opremo, vključno z Windows Defenderjem. Lahko prenesete Malwarebytes tukaj .

Komplet za nujne primere Emsisoft

Emsisoft Emergency Kit je še en brezplačen prenosni skener na zahtevo. To pomeni, da ga lahko shranite na pogon USB in sistem optično preberete brez povezave. Lahko si naložite Emsisoft Emergency Kit tukaj .

Zemana Anti-malware

Zemana Anti-Malware je učinkovita programska oprema za odkrivanje in odstranjevanje škodljive programske opreme, ki ščiti uporabnike pred zlonamerno programsko opremo, vohunsko programsko opremo, oglaševalsko programsko opremo, odkupno programsko opremo, rootkiti in zagonskimi programi. Lahko prenesete Zemana Anti-Malware tukaj .

Upamo, da bo ena od zgornjih rešitev rešila težavo, ker ne bo mogoče vklopiti Windows Defenderja. Poleg zgornjih metod lahko tudi računalnik preprosto znova zaženete. Včasih težavo reši preprost ponovni zagon.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti Windows Defender, če se ne vklopi:

[Nazaj na vrh]