Ne morem vklopiti požarnega zidu Windows Defender

Ne morem vklopiti požarnega zidu Windows Defender

Ne morem vklopiti požarnega zidu Windows Defender. Kako to popraviti?

Vsak operacijski sistem Windows, začenši s sistemom Windows XP in Windows Server 2003, ima vgrajen požarni zid Windows (zdaj znan kot požarni zid Windows Defender). Požarni zid Windows je varnostno orodje, ki ga je ustvaril Microsoft in deluje v ozadju in varuje operacijski sistem pred različnimi omrežnimi grožnjami. Aplikacija filtrira prenos omrežnih podatkov, blokira programe, ki uvajajo škodljivo komunikacijo, in nepooblaščenim uporabnikom preprečuje dostop do vašega računalnika prek interneta ali drugega omrežja.

Požarni zid Windows je primeren za osnovno uporabo, saj ščiti pred različnimi grožnjami in omogoča nastavitev nastavitev glede na to, kako uporabljate računalnik. To vključuje blokiranje programa v požarnem zidu Windows. Številni programi imajo elemente, ki zahtevajo internetno povezavo za prenos posodobitev, omogočanje spletnih nakupov itd. Ti lahko naložijo podatke brez vaše vednosti. Požarni zid Windows je v tem pogledu koristen, saj vam omogoča, da nadzorujete, kako in kdaj se lahko programi povežejo z internetom, s čimer zagotavlja večjo varnost vašega računalnika.Požarni zid Windows je pomemben del operacijskih sistemov Microsoft Windows. Brez tega bi lahko bil računalnik v vsaki nevarnosti, ko se povežete z internetom ali katerim koli drugim omrežjem. Svetujemo vam, da jo stalno omogočite, vendar pa nekateri uporabniki poročajo, da imajo težave z omogočanjem programa. To težavo bi morali rešiti čim prej, da boste zaščiteni v spletu. Na srečo obstajajo načini za odpravo te težave, kot je prikazano v tem priročniku. Morda boste morali znova zagnati storitev požarnega zidu Windows, urediti sistem Windows, ponastaviti nastavitve požarnega zidu Windows, zagnati orodja za odpravljanje težav in sprejeti druge ukrepe. Spodaj najdete podrobne opise s posnetki zaslona, ​​ki bodo pokazali, kako odpraviti težave in omogočiti požarni zid Windows.

ne morem vklopiti požarnega zidu Windows Defender

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

kali linux desto leiser wirst du

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Najprej priporočamo, da zaženete številne orodje za odpravljanje težav: vgrajeno orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows in naložljivo Microsoftovo orodje za odpravljanje težav. Microsoftovo orodje za enostavno popravljanje pomaga pri diagnosticiranju in odpravljanju težav z Microsoftovimi izdelki (v tem primeru požarnim zidom Windows Defender) ali težavami s programsko opremo drugih proizvajalcev, ki vpliva na Microsoftove izdelke. Običajno so to paketi .msi ali .diagcab. V tem primeru boste morali uporabiti paket .diagcab. Kliknite to povezavo in naložite orodje za odpravljanje težav, ga odprite in kliknite 'Napredno' . Kliknite 'Zaženi kot skrbnik' možnost. Orodje za odpravljanje težav se bo znova zagnalo. Prepričajte se, da 'Samodejno uporabi popravila' potrdite polje in kliknite 'Naslednji' .

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows

Če Microsoftovo orodje za enostavno odpravljanje odpravi težavo z požarnim zidom Windows Defender, zaženite vgrajeno orodje za odpravljanje težav, ki ga najdete s tipkanjem 'odpravljanje težav' v nastavitvah in kliknite 'Odpravljanje težav' rezultat.

zaženite 2. korak orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows

Poišči 'Dohodne povezave' orodje za odpravljanje težav pod 'Poiščite in odpravite druge težave' , izberite in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' .

Wo ist mein Startmenü geblieben?

zaženite 3. korak orodja za odpravljanje težav s sistemom Windows

[Nazaj na kazalo]

Preverite lastnosti storitve Windows Defender Firewall

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows (in drugih) v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Storitev požarnega zidu Windows Defender pomaga zaščititi vaš računalnik tako, da nepooblaščenim uporabnikom prepreči dostop do sistema prek interneta ali drugega omrežja. Če želite znova zagnati to storitev, pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto kliknite gumb Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

preverite lastnosti storitve zaščitnega zidu Windows Defender 1. korak

Videli boste seznam storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Požarni zid Windows Defender' storitev. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

preverite lastnosti storitve zaščitnega zidu Windows Defender 2. korak

Prepričajte se, da 'Vrsta zagona' je nastavljeno na 'Samodejno' in stanje storitve je 'Tek' .

preverite lastnosti storitve zaščitnega zidu Windows Defender 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Upoštevajte, da lahko nepravilna sprememba registra Windows nepopravljivo poškoduje vaš operacijski sistem. Če želite odpreti urejevalnik registra, najprej odprite pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

urejanje registra registra Windows 1

Sledite tej poti 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services' , Poišči 'BFE' pod Storitve, z desno miškino tipko kliknite in nato kliknite 'Dovoljenja ...' .

urejanje registra registra Windows 2

was sind uefi firmware einstellungen windows 10

V oknu Dovoljenja za BFE poiščite in kliknite 'Dodaj ...' .

urejanje registra registra Windows 3

Tip 'Vsi' in kliknite 'V REDU' .

urejanje registra Windows 4. korak

Zdaj izberite 'Vsi' Spodaj 'Imena skupin ali uporabnikov' in obkljukajte 'Dovoli' potrditveno polje v bližini 'Popoln nadzor' možnost. Kliknite 'Uporabi' in zaprite urejevalnik registra. Znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave pri vklopu požarnega zidu Windows Defender.

uredite 5. korak registra registra

[Nazaj na kazalo]

Omogočite požarni zid Windows Defender s pomočjo ukaznega poziva

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov. Večina teh ukazov se uporablja za avtomatizacijo nalog s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvede ukaz, kot je bil vnesen, in zažene katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan za izvajanje v sistemu Windows. V tej metodi prikazujemo, kako nadzirati vedenje požarnega zidu Windows z izvajanjem številnih 'netsh advfirewall' ukazi za omogočanje požarnega zidu Windows Defender. Če želite zagnati povišani ukazni poziv (da ga zaženete kot skrbnik), vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

s korakom ukaznega poziva omogočite požarni zid Windows Defender

Zdaj vnesite 'advfirewall nastavi trenutno stanje profila' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete. Nato bi morali videti 'V redu.' črta.

omogočite požarni zid Windows Defender z 2. korakom ukaznega poziva

Vnesite 'advfirewall nastavi trenutni pravilnik požarnega zidu profilaprogramirajinboundalways, allowoutbound' ukaz. Izvedite ga in znova zaženite računalnik. Preverite, ali težava z požarnim zidom Windows Defender še vedno obstaja.

s 3. korakom ukaznega poziva omogočite požarni zid Windows Defender

[Nazaj na kazalo]

Was ist eine aae-Datei in Fotos

Obnovi privzete požarne zidove

V tej metodi prikazujemo, kako obnoviti požarne zidove na privzete nastavitve. Preprosto vnesite 'požarni zid' v Iskanje in kliknite 'Požarni zid in zaščita omrežja' rezultat.

obnovite požarne zidove na privzeti 1. korak

Zdaj kliknite 'Obnovi privzete požarne zidove' in preverite, ali to rešuje težavo požarnega zidu Windows Defender.

obnovite požarne zidove na privzeti 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Odstranite nedavno nameščene posodobitve

Večina posodobitev, ki jih ponuja Windows Update, je običajno povezanih z varnostjo. V nekaterih primerih lahko te posodobitve povzročijo več težav kot rešitev. Mogoče nekatere varnostne posodobitve preprečujejo vklop požarnega zidu Windows Defender. V tem primeru odstranite najnovejše posodobitve sistema Windows 10 iz operacijskega sistema Windows. Odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom tipke Windows + R in vnesite 'posodobitev nadzora' ukaz. Pritisnite Enter.

odstranite nedavno nameščene posodobitve 1. korak

V meniju Posodobitev in varnost se prepričajte, da ste v 'Windows Update' v levem podoknu in nato kliknite 'Ogled zgodovine posodobitev' možnost.

odstranite nedavno nameščene posodobitve 2. korak

Zdaj kliknite 'Odstrani možnost posodobitev' .

odstranite nedavno nameščene posodobitve 3. korak

Videli boste seznam nameščenih posodobitev. Poiščite najnovejšo nameščeno varnostno posodobitev [v našem primeru je 'Varnostna posodobitev za Microsoft Windows (KB4284835)' ]. Izberite jo in kliknite 'Odstrani' . Znova zaženite računalnik in preverite, ali lahko zdaj vklopite požarni zid Windows Defender.

odstranite nedavno nameščene posodobitve 4. korak

Upamo, da je eden od teh načinov odpravil težavo in omogočil požarni zid Windows Defender. Če nobena od zgoraj opisanih metod ni delovala, lahko poskusite namestiti protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, ki vsebuje vgrajen požarni zid. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

warum lässt sich die microsoft solitaire sammlung nicht öffnen

Video, ki prikazuje, kako popraviti požarni zid Windows (če se ne vklopi):

[Nazaj na vrh]