Preusmeritev Chumsearch.com (Mac)

Kako se znebiti Chumsearch.com Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika chumsearch.com iz računalnika Mac?

Kaj je chumsearch.com?

chumsearch.com je lažni spletni iskalnik, ki naj bi izboljšal izkušnjo brskanja po internetu z ustvarjanjem izboljšanih rezultatov iskanja. Te trditve pogosto prevarajo uporabnike, da verjamejo, da je chumsearch.com zakonito spletno mesto, vendar razvijalci to spletno mesto promovirajo z zavajajočimi prenašalci / namestitvenimi programi, ki spreminjajo nastavitve spletnega brskalnika brez soglasja uporabnikov. Poleg tega chumsearch.com zbira različne informacije v zvezi z brskanjem po internetu.ugrabitelj brskalnika chumsearch.com

Zavajajoči prenosniki / namestitelji ciljajo na Safari, Google Chrome in Mozilla Firefox. Ta orodja ugrabijo spletne brskalnike in prikrivajo URL novega zavihka, domačo stran in privzete možnosti iskalnika chumsearch.com. Poleg tega prodrejo v številne aplikacije tretjih oseb in / ali vtičnike brskalnika (imenovani 'pomožni predmeti'), ki uporabnikom preprečujejo, da bi te spremembe razveljavili. Predmeti, ki pomagajo, prejmejo prej omenjene nastavitve, ko jih poskušate spremeniti. Tako brskalnikov ni mogoče vrniti v prejšnja stanja in uporabniki so prisiljeni neprekinjeno obiskovati chumsearch.com brez njihovega soglasja, kar znatno zmanjša izkušnjo brskanja po spletu. Poleg tega pomožni predmeti in chumsearch.com beležijo različne podatke, ki jih je mogoče osebno prepoznati, vključno z naslovi IP, obiskanimi spletnimi mesti, ogledanimi stranmi, iskalnimi poizvedbami itd. zloraba zasebnih podatkov. Ta položaj lahko povzroči resne težave z zasebnostjo. Če naletite na neželene preusmeritve brskalnika na to lažno spletno mesto, takoj odstranite vse sumljive aplikacije / vtičnike brskalnika (pomožni predmeti) in nikoli več ne obiskujte tega spletnega mesta.

Povzetek grožnje:
Ime ugrabitelj brskalnika chumsearch.com
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

chumsearch.com je reden lažni internetni iskalnik, ki ima veliko podobnosti s stotinami drugih prevarantskih spletnih mest, kot je search.viewsearch.net , search.worthut.com , search.groficce.com , in search.texiday.com . Raziskave kažejo, da lažni iskalniki lažno trdijo, da izboljšujejo izkušnjo brskanja po spletu z ustvarjanjem najpomembnejših rezultatov iskanja in zagotavljanjem drugih podobnih funkcij, povezanih z brskanjem. Te trditve so preprosto poskusi ustvariti vtis legitimnosti. Dejansko spletna mesta, kot je chumsearch.com, običajnim uporabnikom ne predstavljajo pomembne vrednosti. Njihov namen je le ustvariti prihodek za razvijalce - povzročajo zgolj neželene preusmeritve brskalnikov in sledijo zasebnim podatkom. Nekateri ponarejeni iskalniki ustvarjajo rezultate, ki vodijo do zlonamernih spletnih mest. Zato lahko uporaba lažnega iskalnika povzroči različne računalniške okužbe.

Kako se je chumsearch.com namestil v moj računalnik?

Za promocijo chumsearch.com razvijalci uporabljajo zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«, saj vedo, da uporabniki pogosto preskočijo večino / vse korake prenosa in namestitve ter namerno prikrivajo informacije o spreminjanju nastavitev brskalnika v možnostih »Po meri / Napredno«. teh postopkov. S preskočitvijo tega razdelka uporabniki podelijo nastavitvam dovoljenje za spreminjanje različnih nastavitev, izpostavljanje sistema tveganju za različne okužbe in ogrožanje njihove zasebnosti.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Namestitev potencialno neželenih programov lahko preprečite s številnimi preprostimi koraki. Prvič, nikoli ne hitite s prenosom in nameščanjem programske opreme - izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno upoštevajte vsak korak. Poleg tega nikoli ne sprejemajte ponudb za prenos ali namestitev dodatnih aplikacij in nikoli ne dovolite nastavitvam spreminjanja možnosti, ki niso pomembne za namestitev.

Pomembno !!! Ugrabitelji brskalnika Chumsearch.com namestijo prevarante Profil naprave ', ki blokira poskuse spreminjanja domače strani in privzetih nastavitev iskalnika. Preden nadaljujete z navodili za odstranitev, sledite tem 3 korakom:

Korak 1 : Odprto ' Sistemske nastavitve 'in kliknite na' Profili ':

1. korak odstranitve ugrabitelja brskalnika chumsearch.com

2. korak : Izberite prevaran profil, ki ga je ustvaril ugrabitelj brskalnika chumsearch.com (v času testiranja je bil imenovan ' AdminPrefs ') in kliknite na' - 'simbol:

korak odstranitve ugrabitelja chumsearch.com

3. korak : Zaženite celotno sistemsko skeniranje z Kombinirano čistilo antivirus in odstranite vse zaznane grožnje, da se prepričate, da ugrabitelj brskalnika chumsearch.com ne bo znova okužil vašega sistema. Po teh korakih lahko nadaljujete s spreminjanjem domače strani in privzetih nastavitev internetnega iskalnika.

Firefox auf Ubuntu installieren

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira ugrabitelja brskalnika chumsearch.com:

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za promocijo chumsearch.com

Ponarejeni namestitveni program za posodobitev predvajalnika Flash, ki spodbuja namestitev chumsearch.com ugrabitelj brskalnika in Napredno Mac Cleaner PUP :

lažni namestitveni program za predvajalnik flash, ki distribuira chumsearch.com in napredno mac čistilo mladička

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Video, ki prikazuje odstranitev ugrabitelja brskalnika chumsearch.com iz računalnika Mac:

odstranitev preusmeritve chumsearch.com:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s chumsearch.com, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite povezane datoteke in mape brskalnika chumsearch.com:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

Windows 10 Wi-Fi hat keine gültige IP-Konfiguration

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

windows 10 kann temporäre dateien nicht löschen

Domača stran ugrabitelja brskalnika chumsearch.com in privzeta odstranitev internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve brskalnika brskalnika chumsearch.com, povezane s Safari:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno '. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje '. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z ugrabiteljem brskalnika chumsearch.com:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

Das System wurde neu gestartet, ohne vorher sauber herunterzufahren
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za brskalnik Google Chrome, povezane z ugrabiteljem brskalnika chumsearch.com:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odpraviti težavo 'Windows je obtičal pri preverjanju posodobitev'?

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako odstraniti pretvornik Search by Live PDF Converter iz brskalnika

Kako se znebiti Search by Live PDF Converter Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Kako onemogočiti samodejno podaljšanje naročnin na Macu?

Gogletab.com Preusmeritev

Gogletab.com Preusmeritev

Kako se znebiti Gogletab.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

Vrhunec aplikacije: odprtokodna ročna zavora video transkoderja

HandBrake je brezplačna in odprtokodna aplikacija, ki vam omogoča pretvorbo video posnetkov iz ene oblike v drugo. Preverite njegove lastnosti in postopek namestitve.

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ralonomerno programsko opremo Paralock iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti Paralock Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Preusmeritev Wzscnet.com

Preusmeritev Wzscnet.com

Kako se znebiti Wzscnet.com Redirect - vodnik za odstranjevanje virusov

Virus Rich Media View

Virus Rich Media View

Kako odstraniti virus Rich Media View - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Brskajte po oglasih Pax

Brskajte po oglasih Pax

Kako odstraniti brskanje po oglasih Pax - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Kako rešiti: vrsta arhiva ni podprta v Ubuntu Linuxu [hitri namig]

Težava: Težave pri pridobivanju arhivskih datotek so zelo pogoste v katerem koli sistemu Linux. Obstajajo težave z datotekami .cbr, datotekami RAR, nato pa so pogoste težave z gzip stdin, ki ni v formatu gzip. Vedno znova sem naletel na podobno težavo s stisnjeno datoteko v Ubuntuju. JAZ…


Kategorije