Očistite mojo Chrome Adware

Kako odstraniti programsko opremo Clean My Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Očistite navodila za odstranitev mojega Chroma

Kaj je Clean My Chrome?

Clean My Chrome je zavajajoča aplikacija, ki naj bi uporabnikom omogočala hitro čiščenje zgodovine brskalnikov in piškotkov. Sodeč zgolj po videzu se ta aplikacija morda zdi legitimna in koristna, vendar je uvrščena med potencialno neželene programe (PUP) in oglaševalsko programsko opremo. Clean My Chrome vdre v sisteme brez dovoljenja uporabnikov, prikazuje vsiljive spletne oglase in nenehno beleži različne informacije o dejavnosti brskanja po spletu.

Očistite mojo oglasno programsko opremo za ChromeClean My Chrome ustvarja pojavna okna, kupone, pasice in druge podobne vsiljive oglase. Raziskave kažejo, da se ti oglasi pogosto prikazujejo z 'navideznim slojem' - orodjem, ki omogoča umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato pogosto prikrijejo vsebino obiskane spletne strani, kar bistveno zmanjša izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in / ali aktivirajo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme / PUP-ov. Zato lahko tudi naključni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Clean My Chrome nenehno spremlja aktivnost brskanja z zbiranjem različnih informacij o uporabniškem sistemu. Takšno vedenje je zelo pogosto pri mladičih. Naslovi internetnega protokola (IP), obiskani URL-ji spletnih mest, iskalne poizvedbe, ogledane strani in druge zbrane informacije lahko vsebujejo zasebne podatke. Razvijalci PUP želijo s prodajo teh informacij tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki prav tako zlorabljajo zasebne podatke, da bi povečali svoj prihodek, ustvariti čim več prihodkov. Prisotnost programa za sledenje informacij, kot je Clean My Chrome, lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da tega PUP takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi podjetja Clean My Chrome
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Ta oglaševalska programska oprema je enaka Tabs2Grid , Dostop do zaznamkov , Čistilec zgodovine in mnogi drugi. Obstaja na stotine drugih programov oglaševalskega tipa, ki imajo veliko podobnosti s storitvijo Clean My Chrome. Vsi so namenjeni ustvarjanju prihodka za razvijalce in imajo enake rezultatevedenje. S ponudbo različnih „uporabnih funkcij“ skušajo te mladičke zvabiti uporabnike, da jih namestijo, vendar običajnim uporabnikom ne prinesejo nobene vrednosti. Namesto da bi zagotovili obljubljeno funkcionalnost, ustvarjajo vsiljive spletne oglase (z uporabo oglaševalskega modela »Pay Per Click«) in nenehno zbirajo različne informacije (ki jih večinoma delijo s tretjimi osebami za ustvarjanje prihodka).

Kako se je Clean My Chrome namestil v moj računalnik?

Clean My Chrome lahko vsakdo prenese na svojo uradno spletno stran, vendar kiber kriminalci množijo tudi PUP-ove z vsiljivimi oglasi in z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« - prikrita namestitev dodatne programske opreme z običajnimi (večinoma brezplačnimi) programi / aplikacijami. Mnogi uporabniki pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zavedajoč se tega, razvijalci v nastavitvah »Po meri / Napredno« skrijejo »združene« programe. Zato preskakovanje korakov in klikanje različnih oglasov sisteme izpostavlja tveganju za različne okužbe in ogroža zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje.Če želite preprečiti namestitev aplikacij programske opreme, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Nikoli ne kliknite oglasov. Raziskave kažejo, da kibernetski kriminalci veliko časa in denarja vlagajo v to, da se vsiljivi oglasi zdijo legitimni. Zato ugotovitev, ali oglasi izvirajo z obiskanih (zakonitih) spletnih mest, postane tako rekoč nemogoča. Zato ne tvegajte, da kliknete kateri koli oglas, ne glede na to, kako vabljivi se lahko pojavijo. Zavedajte se, da storilci kaznivih dejanj množijo mladiče po metodi združevanja. Zato izberite URL za neposredni prenos, kjer je to mogoče (in ne uporabljajte prenosnikov drugih proizvajalcev), natančno analizirajte vsak korak prenosa / namestitve in prekličite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij. Orodja za prenos drugih proizvajalcev pogosto prikrivajo dodatno vključene programe, s čimer uporabnikom preprečujejo, da bi preklicali njihovo namestitev, zato vam toplo priporočamo, da se izogibate uporabi teh orodij.

POMEMBNO! Clean My Chrome namesti svojo razširitev Google Chrome kot skrbnik (več o tem preberite tukaj) in s tem preprečite odstranitev. Zato pred nadaljnjimi koraki odstranitve izvedite ta dejanja:

1) Odprite ukazni poziv, tako da kliknete gumb menija Start in vtipkate ' ukazni poziv '. Z desno miškino tipko kliknite Ukazni poziv 'rezultat in izberite' Zaženi kot skrbnik ':

Očistite ukazni poziv za zagon Chrome

2) Izvedite naslednje ukaze:

  • rd / S / Q '% WinDir% System32 GroupPolicyUsers'
  • rd / S / Q '% WinDir% System32 GroupPolicy'
  • gpupdate / force

Zaznamki Do ukazov ukaznega poziva

Po izvedbi teh dejanj lahko nadaljujete z nadaljnjimi koraki za odstranitev tega oglaševalskega programa.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev oglasne programske opreme My Chrome:

Uporabniki sistema Windows 7:

Aktivieren Sie den ssh-Ubuntu-Server

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Očistite odstranitev oglaševalske programske opreme Chrome prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Očistite moj Chrome ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase Clean My Chrome, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo Clean My Chrome iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Clean My Chrome iz 1. brskalnika Internet Explorer

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov Clean My Chrome iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Očistite moj Chrome ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani '.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Free Mate Himbeer pi 4

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s čiščenjem mojega kroma, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Clean My Chrome iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Clean My Chrome iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Očistite moj Chrome ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s čiščenjem kroma, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

Ihr Computer hat wenig Arbeitsspeicher Windows 7 64-Bit-Fix

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov Clean My Chrome iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Clean My Chrome iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite » Očistite moj Chrome '.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranjevanjem mojega kroma, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

warum ist yahoo meine suchmaschine auf google chrome

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s čiščenjem mojega kroma, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Wie aktualisiere ich Ubuntu vom Terminal aus?

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju oglasov s čiščenjem mojega kroma iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih z odstranjevanjem mojega kroma ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.